Blog

Customer Data Platform (CDP) – Hvordan CDP kan løfte din virksomhed

Kundeadfærden har i takt med en mere og mere digital verden også ændret sig markant. De lineære købemønstre og den simple kundeadfærd er væk. I stedet ser vi i dag en mere kompleks brugeradfærd end nogensinde før. 

Kunderne stiller stadig større krav til annoncører og webshops. Det betyder at man taber kunderne medmindre man kan leve op til deres høje krav. 

For at kunne gøre dette er det nødvendigt at have indsigt i sine kunder. Samt en fleksibel marketing-indsats der kan tilpasses hver enkelt kunde og deres købemønstre. 

Løsningen på dette findes i CDP’en, også kaldet Customer Data Platform. CDP’en er en løsning der ikke kun forener kundedata på tværs af de kanaler dine kunder befinder sig på. Den kan også aktivere data så du kan skabe bedre, personlige oplevelser som kunderne forventer af din virksomhed i dag.

Hvad er CDP?

En CDP eller Customer Data Platform er et system der forener en virksomheds kundedata på tværs af alle kanaler i et sted. Det kan være data fra marketing, til hjemmeside besøg, til email som bliver samlet og rengjort i et sted.

CDP’en gør det dermed muligt at modellere, personalisere og løfte effektiviteten af den kommunikation med kunden. På den måde kan man sikre at man rammer den rigtige kunde på den rigtige kanal på det rigtige tidspunkt med den rigtige besked. 

CDPen gør det med andre ord muligt at samle alt vi ved om vores kunder og brugere i et sted. Al denne data, som kan komme både fra egne kanaler, men også fra andre steder såsom Facebook og lignende platforme. Data, der giver et samlet overblik over hver enkelt kunde. 

Herfra kan man bruge denne viden til at forstå sine kunder gennem deres brugeradfærd og købsmønstre. Den ultimative CDP gør det muligt at aktivere denne viden i platformen. Hermed kan man skabe kommunikation der er relevant for kunderne både fysisk, virtuelt og hvor de står mentalt. 

En CDP platform der kan gøre dette er Custimy.io, der har udviklet en platform specifikt til e-commerce webshops. Platformen forener kundedata og giver mulighed for at skabe personlige oplevelser til alle kunderne, automatisk. Platformen er baseret på første parts data. Hvilket betyder at kvaliteten af indsigterne er højere, fordi du ved hvor data stammer fra, hvordan det er indsamlet, hvornår og hvorfor.

Hvorfor skal du bruge en CDP?

Der er utallige fordele ved at lade sin virksomhed tage udgangspunkt i en data-dreven tilgang. En CDP er en uvurderlig del af en sådan strategi. Men lad os for god ordens skyld holde os til 3 af de mest afgørende fordele ved at anvende en CDP i din virksomhed. 

Insamling og integration 

En af de vigtigste styrker i en CDP er evnen til at indsamle og konsolidere al relevant data i et sted. Denne data kan være alt fra adfærdsdata på din egen hjemmeside til interaktionsdata fra annoncering. Den kan sågar indsamle demografiske og transaktionelle data, såvel som CRM og meget mere.

Det er alt sammen fra kilder, der ligger spredt ud over hele nettet, men som er enormt relevante for virksomheden. CDPen gør det muligt at samle det hele ét sted og på den måde bedre kunne forstå sine kunder.

Det har været en stor udfordring for mange virksomheder at kunne samle data og få de forskellige systemer til at fungere sammen. Det er her integrationen fra en CDP kommer i spil.

En CDP kan trække data fra alle de forskellige kanaler og få det til at fungere sammen. Ligeledes bruger CDPen også unikke identifikatorer til at give dig et overblik over en enkelt kunde. 

Ved at bruge oplysninger som telefonnummer, email, transaktionelle data eller andet, kan en CDP bygge en profil af kunden. En sådan profil tager også højde for at kunden eksisterer på både mobilen, iPad og computer.

En CDP kan binde disse identiteter sammen, og dermed give dig et omnichannel overblik over dine kunder hver især. 

Machinelearning og prediktive moduler

Al den data indsamlet i CDP’en åbner for muligheder for at forstå forretningen bedre. Eksempelvis vil en e-commerce webshop være bedre i stand til at identificere hvilke adfærdsmæssige træk deres bedste kunder deler med hinanden. Og på den måde kan de lede efter flere af de samme typer kunder.

Det kan også være at man er bedre i stand til at vide hvilke kunder der mest eller mindst klar til at købe lige nu. 

Nogle CDP platforme har også prediktive moduler bygget ind i dem. De kan udover nogle af fordelene ovenfor lave forudsigende analyser. Gennem brug af machine learning og artificial intelligence (AI) kan en CDP forstå datamønstre som den menneskelige hjerne ikke kan begribe eller se.

Dermed kan CDP skabe nye segmenter, der er mere præcise som man kan bruge til at finde nye kunder. Ligeledes kan de bruges til at forudsige kundelevetidsværdien af nye kunder og på den måde hurtigt vurdere om man har hentet de rigtige kunder til forretningen. Det sidste man ønsker er at bruge sine marketing kroner på at hente kunder ind der ikke giver profit til forretningen. 

Hvad er CDP marketing?

De 2 ovenstående faser leder ind til det element i en customer data platform som har mest interesse for marketeers. Hvordan kan jeg bruge al den data til at skabe resultater?

Hvordan kan jeg bruge det samlede data overblik og machinelearning og algoritmer til at bygge de rigtige segmenter? Og markedsføre de rigtige produkter, til de rigtige priser, på den rigtige kanal. Samt på et prisnveau hvor kunden vil være med?

Disse spørgsmål var tidligere svære at besvare fordi analysen foregik i forskellige systemer. Systemer der ikke spillede sammen og derfor var det svært at få forståelsen for kundernes ønsker og adfærdsmæssige tendenser.

Med en CDP er det muligt ikke kun muligt at få adgang til data og få det analyseret. En CDP gør det også muligt at aktivere denne viden ud på brugerne. Med udgangspunkt i segmenterne kan man bygge den rigtige kommunikation helt ud til de rigtige kanaler og kreative formater. 

En CDP er altså et redskab for enhver marketeer der ønsker at være foran alle andre. For dem der vil kunne tage datadrevne beslutninger når de skal ramme deres kunder med den helt rigtige kommunikation med den helt rigtige timing baseret på kundernes adfærd. 

 

Relaterede