Få hjælp og sparring

Opnå succes med din e-mail markedsføring via ActiveCampaign

Med ActiveCampaign får du et solidt og vellidt e-mail marketing system, som giver dig som marketeer fantastiske muligheder for at kreere relevant og automatiseret marketing til hele kunderejsen.

Få hjælp til ActiveCampaign

Over 150.000 virksomheder har allerede valgt ActiveCampaign – og du har nu chancen for at hoppe med på vognen. I dag findes der rigtig mange værktøjer til e-mail marketing og marketing automation, men de færreste værktøjer matcher ActiveCampaign målt på brugervenlighed, funktionalitet og priser.

Arbejder du med e-mail marketing, marketing automation eller digital markedsføring generelt, så har du med stor sandsynlighed hørt om ActiveCampaign. Siden 2003, hvor platformen gik i luften, har platformen været en af de mest anvendte til digital markedsføring blandt såvel danske som udenlandske virksomheder. Leder du efter et godt alternativ til f.eks. MailChimp eller Klaviyo, så kan ActiveCampaign vise sig at være et rigtig godt bud.

På denne underside vil jeg gøre dig klogere på ActiveCampaign – mht. platformens funktioner, priser og meget mere.

Søren Skriver

Digital Marketing Specialist

+10 års erfaring med digital markedsføring.

ActiveCampaign – meget mere end et e-mail marketing system

ActiveCampaign er ikke bare et e-mail marketing system.

Jo, du har rig mulighed for at designe og afsende personlige e-mails via platformen, men du kan også meget mere end det. ActiveCampaign er en udbyder af marketing automation software, hvor der er mange værktøjer samlet i ét stykke software. Platformen er ikke mindst interessant for virksomheder, der bruger ressourcer på inbound marketing – via platformen kan der nemlig opsættes avancerede marketing- og sales automation flows.

Ønsker du at effektivisere din markedsføring og løfte din forretning til et nyt niveau gennem e-mail marketing og marketing baseret på brugeradfærd, så er ActiveCampaign svaret. Platformen er især egnet til, men ikke begrænset til, e-commerce forretninger. Målgruppen for ActiveCampaign er desuden både B2B- og B2C-virksomheder, hvilket jeg nok skal komme nærmere ind på.

Mangler du en specialist i ActiveCampaign?

Specialister i ActiveCampaign hænger ikke på træerne, men de findes, og du har derfor rig mulighed for at få specialisthjælp, hvis du har behov for det.

Jeg har arbejdet med ActiveCampaign i en lang række år og er i dag specialist på området. ActiveCampaign er et intuitivt system, men for at udnytte platformens fulde potentiale, så kræver det en dyb indsigt i mulighederne. Denne indsigt kan jeg give dig.

Jeg yder vejledning og sparring i ActiveCampaign, ligesom jeg tilbyder at klare alt fra opsætning til optimering og effektmåling. Jeg kan bl.a. hjælpe med at bygge e-mailserier og købsbaserede segmenter – alt sammen noget, der kan øge konverteringen og omsætningen. Du bestemmer helt selv, hvor meget af arbejdet du vil varetage selv, men får du brug for hjælp, så er du velkommen til at række ud til mig via telefon eller mail.

Hvad er ActiveCampaign?

ActiveCampaign er en amerikansk cloud-softwareplatform henvendt til små og mellemstore virksomheder, herunder e-commerce forretninger.

ActiveCampaign er kendt for at tilbyde avanceret software til automatisering af kundeoplevelser – gennem e-mail marketing, CRM m.v. Det hele er samlet ét sted, og det gør det muligt at binde salg og markedsføring sammen på en måde, der giver overblik og skaber resultater. ActiveCampaign byder på nogle af de samme funktioner og muligheder som MailChimp og Klaviyo, men minder nok reelt mere om HubSpot.

ActiveCampaign har efterhånden omkring 20 år på bagen, og disse mange års erfaring har givet virksomheden bag platformen en masse viden om, hvilke behov og præferencer deres kunder – de mange ambitiøse virksomheder – har.

ActiveCampaign er i den grad en platform i udvikling. Der videreudvikles ikke blot på de eksisterende integrationer og features. Der tænkes også i nye funktioner og integrationer, der skal gøre, at ActiveCampaign også er din foretrukne marketing automation platform i fremtiden.

Fordele ved ActiveCampaign

Nu har du fået lidt mere viden om, hvad ActiveCampaign er for en virksomhed og platform, og det har måske givet dig en idé om, hvorvidt det er en platform for dig og din virksomhed. For at kunne tage en endelig beslutning bør du dog også være bekendt med de mange fordele ved platformen. Der skal trods alt gerne være en grund eller to til at vælge ActiveCampaign til fordel for nogle af de mange andre systemer til marketing automation.

Disse plusser er der ved ActiveCampaign:

  1. De har et brugervenligt interface – ActiveCampaign byder på rigtig mange funktioner og muligheder, og derfor kan man godt få den tanke og bekymring, at det kan være svært at finde hoved og hale i det hele. Denne bekymring bliver dog hurtigt gjort til skamme, når man tager systemet i brug. ActiveCampaign har nemlig et yderst brugervenligt interface, og du vil derfor hurtigt komme til at føle dig familiær med systemet. Jeg skal nok give dig en grundig introduktion til ActiveCampaign, hvis du ønsker det.
  2. Der tilbydes en gratis trial – ActiveCampaign er egentligt ikke en gratis platform, men som ny bruger har du mulighed for at få en gratis trial. Dette tilbud kan du med fordel gøre brug af, så du kan stifte bekendtskab med platformens interface, integrationer og meget mere, inden du beslutter dig for, om du vil flytte dine salgs- og markedsføringsaktiviteter til ActiveCampaign. Når du gør brug af den gratis prøveperiode, så får du adgang til platformen med det samme, og det er ikke nødvendigt at skrive dine betalingsoplysninger ind.
  3. ActiveCampaign kan connectes med over 870 apps – Integrationer er en vigtig forudsætning for, at man kan samle det hele ét sted, og derfor er det glædeligt, at ActiveCampaign byder på rigtig mange integrationer. I skrivende stund kan platformen connectes med over 870 (!) apps. De 870 apps består bl.a. af Shopify, WordPress, Facebook, Salesforce, WooCommerce, Zapier og Snowflake. Du kan finde den komplette liste over integrationer på ActiveCampaigns hjemmeside.
  4. Listen over indbyggede funktioner er lang og imponerende – Helt overordnet tilbyder ActiveCampaign fem forskellige produkter bestående af E-mail Marketing, Marketing Automation, CRM & Sales Automation, Sales Engagement og Service & Support. Inden for disse forskellige markedsførings- og salgsgrene kan du gøre brug af en lang række funktioner. Funktionerne tæller bl.a. CRM system, site messages, leadscoring, automatiserede e-mailserier, segmentering og meget mere. Du vil sandsynligvis blive overrasket over, hvor mange funktioner der er koblet til denne platform.
  5. Fornuftige priser – Nu hvor du ved, hvor mange integrationer og funktioner der tilbydes via ActiveCampaign, så tænker du måske, at det koster en formue at få adgang til platformen. Men nej, ActiveCampaign er yderst rimeligt prissat i forhold til andre marketing automation platforme. Sidst i guiden vil jeg komme nærmere ind på, hvad ActiveCampaign koster.
  6. Alt-i-én platform til salg og markedsføring – Der findes gode platforme til salgshåndtering, og så findes der gode platforme til håndtering af digital markedsføring, men tænk, hvis du kunne samle det hele ét sted. Dette kan faktisk lade sig gøre med ActiveCampaign. Via denne platform har du mulighed for at opsamle data på dine permissions gennem hele brugerrejsen, hvilket gør det lettere at omdanne disse permissions til betalende kunder gennem personlig markedsføring og kommunikation. Kunsten er at bruge alle de værdifulde data, som ActiveCampaign opsamler og præsenterer dig for, på den rigtige måde. ActiveCampaign binder marketing- og salgsafdelingen sammen og giver et fælles overblik – dette er i sig selv guld værd.

Tips til at få succes med markedsføring og salg via ActiveCampaign

ActiveCampaign anvendes i dag af over 150.000 virksomheder verden over, og derfor er det helt naturligt at tænke, at ActiveCampaign er det sikre valg. ActiveCampaign er i mine øjne et rigtig godt valg, men det er en kendsgerning, at resultaterne udebliver, hvis man ikke ved, hvilke knapper man skal trykke på. Der findes ikke nogen simpel opskrift på at få succes med ActiveCampaign, men jeg vil selvfølgelig gerne give dig nogle tips.

Gode tips til den nye bruger af ActiveCampaign:

  1. Sæt dig grundigt ind i brugen af platformen – ActiveCampaign er næsten et helt univers for sig, når vi taler e-mail marketing og marketing automation. Ingen virksomheder bruger alle de funktioner, der er tilgængelige, og det er heller ikke meningen. Det vigtigste er, at du finder ud af, hvilke funktioner og integrationer der giver mening for dig og din virksomhed at anvende. Generelt er det en rigtig god idé at sætte sig grundigt ind i, hvordan dette stykke software fungerer.
  2. Mål og evaluér på alt – Som ny bruger af ActiveCampaign skal man lige finde ud af, hvilke flows og andre tiltag der virker rigtig godt, og hvad der fungerer mindre godt. Det finder man kun ud af ved at eksperimentere og ved at måle og evaluere på alt, hvad man foretager sig.
  3. Gør brug af de mange muligheder for automatisering – ActiveCampaign er et fantastisk værktøj til at automatisere sin markedsføring, herunder e-mail markedsføring, og dette skal man naturligvis udnytte. Der er bl.a. mulighed for at opsætte automatiske flows – noget, der er yderst effektivt.

Spørgsmål og svar

Hvad koster ActiveCampaign?

ActiveCampaign er som udgangspunkt en platform, der kun kan bruges mod betaling – dog med én undtagelse; der tilbydes en gratis trial for nye brugere. Efter endt trial skal du vælge mellem en af de betalte løsninger, hvis du vil fortsætte med at bruge platformen.

Der tilbydes i alt fire pakker bestående af Lite, Plus, Professional og Enterprise. Prisen afhænger dog ikke kun af dit valg af pakkeløsning. Du skal også angive, om du vil betale månedligt eller årligt. Der er en del penge at spare ved at vælge årlig fakturering.

Forskellene på pakkerne ses bl.a. i, hvor mange brugere der kan være af kontoen. Den mindste pakke giver kun adgang til én bruger, mens den dyreste pakke giver ubegrænset brugeradgang. Forvent også, at prisen afhænger af, hvor mange kontakter du har.

Hvem er ActiveCampaign henvendt til?

ActiveCampaign er hovedsageligt henvendt til små og mellemstore virksomheder, og det gælder vel at mærke både B2B- og B2C-virksomheder. Platformen kan tilpasses stort set alle typer af produkter og services, og derfor er det meget sandsynligt, at ActiveCampaign også vil kunne gøre en forskel for din forretning. Vil du have min vurdering af, om der er et match mellem ActiveCampaign og din virksomhed, så kontakt mig gerne.

Søren Skriver

Digital Marketing Specialist

+10 års erfaring med digital markedsføring.