Få hjælp og sparring

Få en specialist til at stå for jeres e-mail marketing

Med e-mail marketing kan I skabe værdifuld og relationsskabende kommunikation, som er personaliseret og relevant - helt automatisk. Det er dette, som i sidste ende skaber loyale og tilbagevendende kunder.

Få hjælp til e-mail marketing

E-mail marketing – eller på dansk e-mail markedsføring – er en markedsføringsform, som enhver virksomhedsejer og markedsføringsmedarbejder bør kende til. Det er nemlig en af tidens mest effektive markedsføringsformer.

Kunsten at opnå succes med e-mail marketing kan være svær at mestre. Det kræver nemlig ikke kun, at du er i stand til at opbygge en stor e-mailliste. Det kræver også, at du er i stand til at planlægge kampagner, producere relevant indhold, måle effekten af dine kampagner og meget, meget mere. Og ikke mindst kræver det en skudsikker strategi.

På denne underside vil jeg gøre dig meget klogere på, hvad e-mail marketing er for en størrelse, og hvordan du skal gå til denne markedsføringsform. Jeg vil også give dig et indblik i, hvordan jeg kan hjælpe dig med at generere masser af trafik og salg gennem denne kanal. Det kan nemlig være en enorm fordel at have en e-mail marketing specialist med på sidelinjen, når der skal skabes resultater, der kan mærkes på salget og bundlinjen.

Søren Skriver

Digital Marketing Specialist

+10 års erfaring med digital markedsføring.

Skab trafik, salg og kundeloyalitet med e-mail marketing

Med den rette strategi kan der skabes fremragende resultater med e-mail marketing. Dette har jeg set utallige eksempler på i de mange år, hvor jeg har arbejdet med denne markedsføringsform. Derfor er jeg sikker på, at du og din virksomhed også vil kunne nyde godt af at bruge tid og ressourcer på e-mail marketing, hvad end ambitionen er at skabe kundeloyalitet, brandgenkendelighed, salg eller noget helt fjerde. Det ene udelukker ikke det andet, men du kan med fordel gøre dig nogle tanker om, hvad du forventer at opnå med din e-mail markedsføring.

E-mail marketing kan både bruges til at sende promoverende og informerende indhold ud, alt efter hvor modtagerne befinder sig i kunderejsen. En grundlæggende forståelse for målgruppen og deres behov er i den anledning alfa og omega.

Flere ting har indflydelse på, hvilken effekt e-mail marketing skaber for en forretning, men du kan stole trygt på, at jeg kan være med til at løfte din forretning til et nyt og endnu højere niveau gennem denne markedsføringskanal.

Jeg har mange års erfaring med e-mail marketing

I over 10 år har jeg beskæftiget mig med digital markedsføring – et felt, jeg brænder for. I disse år har jeg bl.a. beskæftiget mig med e-mail marketing, som er en markedsføringsform, jeg finder interessant og yderst værdifuld.

E-mail marketing skal ikke nødvendigvis udgøre hele din markedsføring, men det kan være et glimrende supplement til andre markedsføringsformer som Google Ads og SEO for blot at nævne nogle af de andre former for digital markedsføring, der vinder frem i øjeblikket.

Erfaring er guld værd, når det kommer til e-mail markedsføring. Mine mange års erfaring på området gør, at jeg ved, hvad der virker, og jeg ved, hvilke faldgruber der er, når vi taler markedsføring via e-mail. Denne erfaring vil jeg gerne dele med dig, så vi sammen kan vækste din forretning gennem e-mail marketing.

For mere info, kontakt mig eller læs videre.

Hvad er e-mail marketing?

E-mail marketing eller e-mail markedsføring…. Der bliver talt om det alle steder og hele tiden – i podcasts, på blogs, i fora osv. Den store opmærksomhed skyldes selvfølgelig, at det er en markedsføringsform, der er yderst effektiv. Men hvad definerer e-mail marketing? Det kigger vi på nedenfor.

E-mail marketing er, som navnet antyder, markedsføring via e-mail. Typisk har en virksomhed en e-mailliste, hvor modtagerne på listen har takket ja til at modtage et nyhedsbrev. Virksomheden bruger dette nyhedsbrev til at sende tilbud, nyheder m.v. ud til eksisterende og potentielle kunder. Dette skaber brand awareness, trafik, salg m.v.

E-mail marketing er en meget klassisk form for digital marketing, der har mange årtier på bagen. Selvom der i de seneste år er kommet mere fokus på bl.a. markedsføring via sociale medier og søgemaskineoptimering, så er det en kendsgerning, at e-mail markedsføring fortsat virker – og det virker vel at mærke rigtig godt!

Markedsføring via e-mail skiller sig bl.a. ud fra andre markedsføringsformer ved, at der er mulighed for at kommunikere mere direkte til sin målgruppe. Dette forklarer også, hvorfor resultaterne ofte er rigtig gode. Og så bliver markedsføringsformen selvfølgelig ikke mindre attraktiv af, at meget af processen kan automatiseres.

Langt de fleste danskere har en e-mailkonto, og det er næsten i sig selv grund nok til at bruge ressourcer på e-mail markedsføring. Brugen af e-mail er mere udbredt blandt nogle målgrupper end andre, men du kan være helt sikker på, at din målgruppe også kan nås via e-mail.

Derfor skal du prioritere e-mail markedsføring

Der er rigtig mange gode grunde til at gøre brug af e-mail markedsføring, hvad end du håndterer det selv eller outsourcer det til et bureau eller en freelancer. Disse gode grunde vil jeg rigtig gerne introducere dig for, hvis du endnu ikke er helt overbevist om, hvor værdifuld denne kanal er.

Her er fordelene ved e-mail markedsføring:

 1. Du kan nå ud til potentielle kunder i hele verden – Med e-mail markedsføring har du mulighed for at komme ud til potentielle kunder, hvad end målgruppen begrænser sig til danske forbrugere, eller om din målgruppe er fordelt ud over hele verden. Påtænker du at udvide din forretning til nye markeder, så kan du med fordel tænke e-mail marketing ind i din markedsføringsstrategi, da denne kanal fungerer i hele verden.
 2. Der er rig mulighed for at personliggøre markedsføringen (og det er værdifuldt) – Via de fleste andre gængse kanaler er det svært at personliggøre sin markedsføring, men det er anderledes med e-mail marketing. Her har du nemlig rig mulighed for at kommunikere mere personligt. Og netop personlig markedsføring kan skabe rigtig gode resultater.
  Der er selvfølgelig mange forskellige muligheder for at personliggøre e-mails. Jo flere data du har på dine subscribers, desto lettere er det at sikre en personlig kommunikation. Brug f.eks. data som modtagerens navn og bynavn til at personliggøre markedsføringen. Modtagerens navn kan f.eks. bruges i titlen.
 3. Det er simpelt og let at tracke resultaterne – Tracking og måling af resultater er vigtigt for at kunne fastlægge, om det rent faktisk er rentabelt. Og heldigvis forholder det sig sådan med e-mail marketing, at det er simpelt og let at måle resultaterne. Jeg hjælper dig gerne med at opsætte korrekt tracking, så du kan få et indblik i, hvor godt dine kampagner performer, og hvor godt din e-mail marketing som helhed klarer sig. Korrekt tracking giver data, der kan bruges til at optimere markedsføringen med henblik på at skabe endnu bedre resultater.
 4. Det kræver ikke et stort markedsføringsbudget at komme i gang – Det er en skrøne, at det kræver et stort markedsføringsbudget at komme i gang med e-mail markedsføring. Faktisk kan du komme i gang helt gratis, hvis du gør brug af gratis tools og i øvrigt tager dig af alt fra planlægning til udarbejdelse af kampagner m.v. selv. Derfor er det da også en markedsføringsform, der kan bruges af både små, store og mellemstore virksomheder. Ønsker du en pris på professionel håndtering af e-mail markedsføring, så kontakt mig gerne. Det er helt uforpligtende.
 5. Der er gode muligheder for at opnå en høj ROI – En høj ROI (Return On Investment) er ingen selvfølge, når det kommer til digital markedsføring eller markedsføring i det hele taget. Derfor giver det mening at undersøge, hvilke markedsføringsformer der giver det bedste afkast for netop din forretning.

En af de markedsføringsformer, der er kendt for at byde på en høj ROI er netop markedsføring via e-mail. Der kan være udgifter til indsamling af leads og til udarbejdelse af indhold og opsætning af kampagner, men ofte er det muligt at holde omkostningerne nede, når først det basale er på plads.

Hvilke tools findes der til e-mail markedsføring?

I dag findes der efterhånden tools til alting inden for digital markedsføring – og e-mail markedsføring er ingen undtagelse. Med lidt hurtig research vil du kunne finde de første 100 tools, der på den ene eller anden måde kan bruges til at håndtere omtalte markedsføringsform.

Det skal dog ikke være nogen hemmelighed, at ikke alle tools på markedet er lige gode. Derfor er den store udfordring selvfølgelig at skille fårene fra bukkene, så du ikke køber dig fattig i tools, der basalt set ikke skaber værdi for din markedsføring.

I mere end et årti har jeg som bekendt arbejdet med e-mail marketing, og jeg har derfor helt naturligt stiftet bekendtskab med rigtig mange tools til e-mail markedsføring. Af følgende grund har jeg et godt overblik over, hvilke tools der er de bedste til formålet, og hvilke der omvendt ikke er værd at bruge penge på.

Nedenfor vil jeg fremhæve nogle af de mest populære tools til markedsføring via e-mail:

 • Mailchimp – Det er selvfølgelig ikke muligt at fremhæve populære tools til e-mail marketing uden at omtale Mailchimp. Det er nemlig muligvis det mest populære tool til formålet.
  En af de helt store fordele ved Mailchimp og deres platform er, at brugervenligheden er høj. Værktøjet giver dig et komplet og overskueligt overblik over dine kontakter (subscribers), kampagner m.v. Endvidere er det muligt at designe flotte og professionelle e-mails via deres kampagnebygger. Der er selvfølgelig også mulighed for at automatisere dine e-mails. Mailchimp har desuden en lige så brugervenlig app, der ligeledes giver mulighed for at håndtere kampagner, målgrupper m.v.
  Mailchimp byder både på en gratis og en betalt plan. Mindre virksomheder kan gøre brug af den gratis plan, indtil værktøjets limit for antal abonnenter og / eller antal udsendte e-mails er nået.
 • MailPoet – MailPoet er et godt alternativ til Mailchimp og andre tools til e-mail marketing. Dette værktøj er bl.a. kendt for at byde på integration til WordPress og WooCommerce. Takket være denne integration vil du som virksomhedsejer kunne håndtere din e-mail marketing via WooCommerce dashboardet. Sætter du pris på at samle det hele ét sted, så er dette en stor fordel. Foruden denne smarte integration, så kommer værktøjet med et væld af segmenteringsmuligheder samt udvidet indtægtsmåling og rapportering.
  Men hvad med prisen? Ligesom Mailchimp, så har MailPoet en gratis plan, som du kan benytte dig af, indtil du når deres limit for antal abonnenter. Bemærk, at den gratis plan har visse begrænsninger. Du får f.eks. ikke adgang til de mest avancerede statistikker og indtægtsrapporter.
 • Sender – Sidst, men ikke mindst er det relevant at fremhæve Sender, der, ligesom Mailchimp og MailPoet, er et pragtfuldt værktøj til e-mail markedsføring. Med Sender er der rig mulighed for at bygge professionelle nyhedsbreve, der konverterer og skaber troværdighed.
  Endvidere kommer Sender med et rigtig godt analyseværktøj, der giver dig et godt overblik over, hvordan dine kampagner performer. Du kan bl.a. følge med i, hvor mange der åbner dine e-mails, hvornår dine e-mails bliver åbnet og meget andet. Disse data kan bruges til at skabe endnu bedre kampagner i fremtiden.
  Sender bliver i dag brugt af over 100.000 virksomheder verden over, hvilket i sig selv er noget af en blåstempling. Der bliver hele tiden arbejdet på nye features og forbedring af eksisterende features for at tilbyde det bedste e-mail marketing værktøj. Vil du gerne give Sender en chance, så kan du gøre det helt gratis allerede i dag (det er gratis op til et vist antal abonnenter).

Hvilket email marketing system foretrækker du at arbejde med?

Gode grunde til at hyre et e-mail marketing bureau

Skal jeg håndtere markedsføringen selv, eller bør jeg hyre et e-mail marketing bureau?

Det er et spørgsmål, som kun du kan svare på, men for lettere at kunne tage en beslutning skal du selvfølgelig vide, hvilke fordele der kan være ved at overlade arbejdet til et dedikeret bureau.

Det er ikke gratis at outsource markedsføringen til et e-mail marketing bureau, men ofte vil udgifterne til et professionelt bureau kunne tjene sig selv hjem mange gange, idet den professionelle hjælp bevirker, at din e-mail marketing kommer til at performe markant bedre end tidligere. Derfor kan det vise sig at være en rigtig god investering og ikke bare endnu en irriterende udgift.

Outsourcing af e-mail markedsføring giver mening for de virksomheder, der ikke har kompetencerne og / eller ressourcerne (tid) internt. Ofte er det både billigere og mere effektivt at outsource markedsføringen til et bureau eller en freelancer i stedet for at ansætte sig til kompetencerne.

Jeg er e-mail marketing freelancer og vil kunne hjælpe dig med alle processerne inden for e-mail marketing. Det kunne f.eks. være produktion af indhold, opsætning af tracking, udarbejdelse af en e-mail marketing strategi eller noget helt fjerde. Jeg tager mig også gerne af hele paletten, hvis du foretrækker, at det hele håndteres eksternt. I alle tilfælde er du sikret en erfaren og resultatorienteret samarbejdspartner.

I næste afsnit vil jeg komme ind på en af de ting, jeg kan hjælpe dig med – nemlig at lægge en e-mail marketing strategi. Netop strategien er super vigtig, og derfor vil jeg gerne bruge lidt spalteplads på at gennemgå dette med dig.

Har du den rette e-mail marketing strategi?

At opnå succes med e-mail marketing er ikke noget, du kommer sovende til. Det kræver, at du er villig til at investere i godt content, i design af nyhedsbreve og meget mere. Ikke mindst kræver det en god e-mail marketing strategi.

E-mail markedsføring kan være yderst effektivt til at konvertere leads til loyale kunder, men skal det være effektivt, så kræver det en skudsikker strategi. Denne strategi kan så senere tilpasses og optimeres, men i første omgang skal den udarbejdes. Netop det med at få udarbejdet en god strategi – tilpasset den enkelte virksomhed og dennes målgruppe – er noget af det, jeg er ekspert i.

Disse strategiske overvejelser skal du gøre dig:

 • Hvad ønsker du at opnå med din e-mail marketing? – Det er enormt vigtigt at få styr på, hvad du ønsker at opnå med markedsføringen, og hvilke konkrete målsætninger du har. Det kan f.eks. være, at I vil bruge e-mail markedsføring til at opbygge tillid hos potentielle kunder, at forblive top of mind hos eksisterende kunder eller noget helt tredje.
 • Hvordan vil du indsamle e-mails til dit nyhedsbrev? – Det kræver selvfølgelig subscribers, og gerne mange af dem, at generere brand awareness, trafik og salg med e-mail marketing. Derfor er det alfa og omega, at du lægger en plan for, hvordan du vil indsamle e-mails til dine e-maillister. Den vigtigste opgave for dig er at overbevise din målgruppe om, hvorfor de skal tilmelde sig dit nyhedsbrev. Får de en rabatkode, adgang til unikke tilbud, nyheder før alle andre eller noget helt fjerde? Du kan indsamle e-mails via egen hjemmeside, via ads på de sociale medier osv.
 • Hvilket indhold vil du bruge i dine kampagner? Og hvor ofte vil du sende e-mails ud? – Det er sjovt at bygge e-mail kampagner, men inden du går i gang, bør du udarbejde en plan. Endnu en gang bør du gøre dig nogle strategiske tanker, og overveje nøje, hvilket indhold der vil give mest værdi for din målgruppe. I sidste ende handler det om at sælge mere, men består dine e-mails udelukkende af tilbud og call to action, så er det ikke sikkert, at dine subscribers bliver hængende ret længe. Endvidere er det nødvendigt at overveje, hvor ofte du vil sende e-mails ud. Der er ingen gylden regel på området, og svaret afhænger derfor af målgruppen. Mere om dette lidt senere i guiden.
 • Tænk i automatisering, segmentering og tracking – En god e-mail marketing strategi bør også kredse om automatisering, segmentering og tracking.
  Automatisering, så du kan sætte din e-mail marketing på autopilot. Med automatiske triggers og flows har du rig mulighed for at ramme dine leads på det helt rigtige tidspunkt. Segmentering, da din målgruppe ikke er ens og derfor med fordel kan deles op i mindre grupper – med henblik på at sikre endnu mere relevant indhold for den enkelte. Tracking, da det er alfa og omega, at du ved, om markedsføringen er rentabel, og hvilke kampagner der fungerer.

Spørgsmål og svar om e-mail marketing

Hvad koster e-mail marketing?

E-mail marketing er, ligesom de fleste andre former for digital markedsføring, svært at sætte et prisskilt på. I princippet kan denne markedsføringsform være helt gratis, hvis vi antager, at din arbejdstid er gratis, og at du gør brug af et af de mange gratis værktøjer.

For de flestes vedkommende er det ikke gratis at indsamle e-mails. Du kan indsamle e-mails via din egen hjemmeside, men skal du ud over stepperne, så kan det give mening at indsamle leads via anden annoncering.

Endvidere bør der på sigt afsættes penge til tools, da de fleste tools kun er gratis indtil en vis grad. Prisen for email marketing tools afhænger bl.a. af, hvor mange modtagere du har, og hvor mange e-mails du sender ud pr. periode (typisk pr. måned).

Derudover skal der afsættes penge til ekstern hjælp, hvis du påtænker at outsource dele af arbejdet til et e-mail marketing bureau eller en freelancer. Hyrer du desuden en designer til at udarbejde dine kampagner, så vil der også være udgifter til dette.

Hvilke virksomheder bør bruge e-mail markedsføring?

Noget af det fantastiske ved e-mail markedsføring er, at det fungerer glimrende for både B2C- og B2B-virksomheder. Hvad end dine kunder derfor er private forbrugere eller andre virksomheder, så er der rig mulighed for at skabe resultater med email markedsføring.

Hvordan markedsføringen skal gribes an vil selvfølgelig afhænge af, hvem målgruppen er, og derfor er der da også forskel på B2B email marketing og B2C email marketing. Jeg har erfaring med begge dele, så jeg vil kunne assistere i ethvert tilfælde.

E mail markedsføring er desuden effektivt på tværs af brancher og virksomhedsstørrelser.

Hvordan får jeg succes med e-mail marketing?

Endnu en gang findes der ikke et kort og præcist svar.

På nettet kan du finde masser af gode email marketing tips, og du kan sågar dykke ned i en dybdegående email marketing guide som denne. Dette vil selvfølgelig give dig en basal viden, og det kan hjælpe dig med at tage det første skridt. Derfra kan der dog være langt til succes.

Det handler bl.a. om at få lagt en god strategi og skrue på de rigtige knapper, og det kan en email marketing specialist hjælpe med. Jeg er specialist på området og vil rigtig gerne gøre dig klogere på, hvordan jeg kan hjælpe netop din virksomhed. Sammen skaber vi den ønskede succes.

Hvor ofte skal jeg sende e-mails til mine modtagere?

Du har fået opbygget en stor e-mailliste og har dermed taget et vigtigt skridt på vejen mod at løfte din forretning gennem e-mail marketing. Nu kan der dog opstå et dilemma, hvis du ikke har helt styr på din e-mail marketing strategi. Du skal nemlig tage stilling til, hvor ofte du vil sende e-mails til dine modtagere.

Nogle virksomheder sender e-mails en gang om dagen, andre en gang om ugen og helt tredje en gang om måneden. Intet er rigtigt eller forkert, men kunsten er at finde den gyldne balance – en balance, hvor du holder dine leads varme og kommunikerer ofte uden at genere dine modtagere. Så længe du giver værdi gennem dine e-mails, så er der som udgangspunkt ikke noget galt i at udsende e-mails ofte.

Søren Skriver

Digital Marketing Specialist

+10 års erfaring med digital markedsføring.