Google Remarketing

Google Remarketing - ram de tidligere besøgende

Google Ads spænder, som bekendt, bredt, og der er naturligvis nogle annoncetyper og metoder, der er mere effektive end andre.

Google Remarketing hører til blandt de mest effektive metoder til at skabe salg, registreringer og øget kendskab. Derfor bør du inkorporere det i din markedsføringsstrategi.

Med Google Remarketing har du en unik mulighed for at markedsføre din virksomhed over for personer, der tidligere har vist interesse for din virksomhed (personer, der tidligere har interageret med dit website eller din app). Denne form for markedsføring retter sig dermed mod dine potentielle kunder, der grundet den udviste interesse vil være lettere at omdanne til betalende kunder.

Allerede her i indledningen vil jeg gerne afsløre, at Google Remarketing ikke kun er interessant for de virksomheder, der gerne vil øge salget. Det er lige så meget for de virksomheder, der drømmer om flere registreringer af den ene eller anden art, ligesom det er oplagt for de virksomheder, der ønsker at skabe større opmærksomhed omkring deres brand.

Ønsker du at kende til alle fordelene ved Google Ads Remarketing? Så er du kommet til den rigtige side. Foruden at belyse fordelene vil jeg gøre dig klogere på, hvordan jeg kan hjælpe dig, hvad annonceringen koster og meget mere.

Søren Skriver

Digital Marketing Specialist

+10 års erfaring med digital markedsføring.

Saml dine potentielle kunder og besøgende op med Google Remarketing

Google Ads Remarketing giver dig, som teaset i indledningen, mulighed for at samle dine potentielle kunder og besøgende op i lister, således at du gennem annoncering kan minde brugerne om din virksomheds eksistens.

Det kan du gøre, uanset hvor langt de er i købsprocessen, og uanset om dit mål er, at de skal tilmelde sig dit nyhedsbrev, afgive en online bestilling eller noget helt tredje.

Målet med din annoncering er naturligvis at få dine besøgende til at udføre en eller anden form for handling. Denne handling vil du lettere kunne få de besøgende til at foretage, hvis de tidligere har interageret med din hjemmeside eller app. I givet fald vil de nemlig have et forhåndskendskab til din virksomhed, og de vil derfor typisk være lettere at overtale til at blive kunde hos dig.

Hvis du ikke sørger for at målrette din markedsføring til dem, der allerede har vist interesse for din virksomhed og dine produkter, så går du potentielt glip af rigtig mange konverteringer. I værste fald vælger de at handle hos en af dine konkurrenter, der har været mere effektiv til at markedsføre sig.

Jeg hjælper dig til succes med Google Remarketing

Google Ads Remarketing – tidligere kendt som Google AdWords Remarketing – er efterhånden noget, der anvendes af rigtig mange virksomheder, og det er selvfølgelig ikke uden grund.

Den altoverskyggende grund til den store popularitet er selvfølgelig, at der er tale om en yderst effektiv markedsføringsmetode.

Du kan dog ikke tage succes med Google Remarketing som en selvfølge. Det er f.eks. meget svært at skabe resultater med denne form for annoncering, hvis man ikke er bevidst om, hvordan man opretter remarketing-lister, og hvordan man opretter annoncer.

Kan du se idéen i at gøre brug af Google Remarketing, men er det ikke noget, som dine kompetencer rækker til, så handler det selvfølgelig om at række ud til nogen, der har styr på det. Jeg vil i den forbindelse gerne være behjælpelig. Jeg har efterhånden oprettet et utal af remarketing-lister og har i det hele taget arbejdet i rigt omfang med Google Remarketing.

Hvad end du er interesseret i at markedsføre din webshop, dit rengøringsfirma, din udbringningsservice eller noget helt fjerde, så vil du være i gode hænder hos mig. Jeg kan – og vil – hjælpe dig til succes med Google Ads Remarketing.

Fem gode grunde til at gøre brug af Google Ads Remarketing

Google Ads Remarketing er noget af det hotteste inden for online markedsføring lige nu, og det er derfor noget, der bliver taget op af flere og flere virksomheder.

Er du fortsat ikke overbevist om, at du skal gøre brug af omtale markedsføringsmetode i din virksomhed? Så skyldes det muligvis, at du ikke kender til alle de fordele, der er ved annonceringen. Er det korrekt antaget, så vil du kunne drage nytte af at dykke ned i de fem gode grunde, jeg fremhæver nedenfor.

Fem udvalgte fordele ved Google Ads Remarketing:

  1. Du når ud til købeklare kunder – Købeklare kunder er naturligvis de mest værdifulde at nå ud til, og netop disse kunder kan du nå ud til med remarketing. Når en bruger har interageret med din hjemmeside eller app en eller flere gange, så er det selvsagt et tegn på, at vedkommende er interesseret i dine produkter og / eller ydelser. Derfor giver det rigtig god mening at rette din markedsføring mod brugeren, der bliver mindet om, at din virksomhed kan indfri de ønsker, som brugeren måtte have.
  2. Du kan opnå en meget stor rækkevidde – Med Google Ads Remarketing kan du ikke kun få vist dine annoncer i søgeresultaterne. Du vil også kunne markedsføre din virksomhed på de over to millioner hjemmesider og apps, der er tilknyttet Google og deres annoncenetværk. Derved vil du kunne opnå en meget stor rækkevidde. For at opnå en stor rækkevidde er det dog selvfølgelig afgørende, at din hjemmeside har en vis trafikmængde. Der skal jo gerne være nogle tidligere besøgende at nå ud til.
  3. Du får mere ud af dine annoncekroner – Du kan meget hurtigt komme til at spilde en masse annoncekroner, hvis du ikke formår at målrette din markedsføring korrekt. Der er jo ikke den store værdi i at nå ud til f.eks. 50.000 brugere med dine budskaber, hvis ingen af de 50.000 brugere er i din målgruppe og derfor ikke skaber værdi for din virksomhed. Så er det langt bedre at bruge annoncekronerne på at appellere til nogle af de brugere, der allerede kender dit brand.
  4. Bliv set igen og igen – Med Google Ads Remarketing har du så at sige mulighed for at forfølge dine besøgende. Det lyder måske lidt creepy, men det fungerer, og det fungerer vel at mærke rigtig godt. Det er en kendsgerning, at nogle kunder skal påvirkes mange gange, inden de foretager en handling, hvorfor det giver mening at præsentere brugerne for sine budskaber igen og igen.
  5. Du har hele tiden overblikket over, hvordan dine kampagner performer – Uanset om du vælger at styre din Google Ads Remarketing selv, eller om du hyrer et bureau eller en konsulent til det, så vil du altid kunne måle, hvordan dine kampagner performer. På den måde vil du hele tiden kunne følge med i, hvad du får ud af din annoncering.

Jeg kunne fortsætte med at nævne gode grunde til at anvende Google Remarketing, men vi runder af for denne gang. I næste afsnit vil du kunne læse lidt om, hvilke virksomheder der bør gøre brug af denne markedsføringsmetode.

Disse virksomheder vil kunne drage nytte af remarketing via Google

Remarketing via Google er interessant og effektivt for rigtig mange virksomheder.

Der vil dog være en mindre andel af virksomhederne, der ikke vil kunne opnå det helt store ved at gøre brug af denne form for markedsføring.

Google Remarketing er brugbart på tværs af alle brancher (med få undtagelser). Det er i øvrigt brugbart, hvad end man sælger fysiske varer eller tjenesteydelser. Det er altså ikke disse faktorer, der afgør, om du skal tænke i remarketing eller ej.

Det er til gengæld afgørende, at du har et vist antal unikke besøgende på din hjemmeside. Det er nemlig meget begrænset, hvor meget du kan få ud af at opsætte kampagner og oprette remarketing-lister, hvis du kun har 50 eller 100 besøgende om måneden. Så vil din tid sandsynligvis være bedre givet ud ved at arbejde på at øge dine trafiktal.

Virksomheder, der har en hjemmeside med en vis trafikmængde kan få rigtig stor gavn af Google Ads Remarketing. Du kan nemlig målrette dine annoncer mod besøgende, der eksempelvis tidligere har lagt varer i indkøbskurven på din webshop uden at gennemføre bestillingen. Du kan også vælge at rette dine annoncer mod besøgende, der har besøgt en specifik produkt- eller kategoriside.

Her er de forskellige remarketing-metoder i Google Ads

Google Remarketing er en gren inden for Google Ads, men der er også grene inden for Google Remarketing.

Netop disse grene (metoder) vil du blive præsenteret for i dette afsnit. Der er nemlig forskellige måder at gribe sin remarketing an på. Hvilken metode du skal gøre brug af afhænger af flere faktorer.

Her er de mest udbredte metoder:

  • Video-remarketing – Vis annoncer til personer, der tidligere har set dine videoer eller besøgt din YouTube kanal, når de bruger YouTube eller ser videoer på andre websites, der er en del af Googles annoncenetværk.
  • Standard-remarketing – Standard-remarketing er også den mest udbredte form for remarketing. Her viser du annoncer for personer, der tidligere har interageret med din hjemmeside, når de gør brug af apps og websites, der er en del af annoncenetværket.
  • Dynamisk remarketing – Vis annoncer indeholdende produkter eller tjenester til personer, der tidligere har besøgt din hjemmeside eller app. For at komme i gang med dynamisk remarketing skal du bruge et produktfeed. Dette kan jeg hjælpe dig med at oprette.
  • Remarketing-lister til søgeannoncer – Nå ud til dine tidligere besøgende, når de laver opfølgende søgninger via Google, efter de har forladt din hjemmeside.
  • … m.fl.

Er du i tvivl om, hvad der vil give bedst mening at fokusere på for dit vedkommende? Så tag mig med på råd.

Google Remarketing annoncer bliver ikke kun vist i søgeresultaterne

Google Remarketing er godt nok en markedsføringsmetode, der har noget med Google at gøre, men det er ikke ensbetydende med, at du udelukkende kan vise annoncer i Googles søgeresultater.

Som du har kunne læse i guiden, så samarbejder Google med en lang række – faktisk over to millioner – websites og apps. Disse hjemmesider og apps vil du kunne markedsføre dig på gennem remarketing. Både store og små websites er en del af netværket. Blandt de større kan der bl.a. nævnes TV 2, Ekstra Bladet, Berlingske og BT. Du kan altså nå ud til dine potentielle kunder, mens de læser nyheder eller surfer på andre hjemmesider.

Spørgsmål og svar

Hvad koster Google Remarketing?

Google Remarketing er ikke så let at prissætte, da der skal tages højde for to forskellige ting.

Først og fremmest har det afgørende betydning for prisen, om du klarer opsætningen selv, eller om du outsourcer dette. Den billigste løsning er selvfølgelig at gøre det selv, men er du ikke erfaren på området, så er det ikke sikkert, at du vil være i stand til at oprette remarketing-lister og annoncer, der rent faktisk kaster penge af sig.

Foruden opsætningen er der naturligvis udgifter til selve annonceringen. Google er en forretning, og derfor opkræver de betaling – typisk betaler du en pris pr. klik eller visning.

Omkostningerne til Google Remarketing afhænger af en række individuelle faktorer, herunder branchen og konkurrencesituationen i den givne branche.

Hvordan kommer jeg i gang med Google Remarketing?

Google Remarketing er noget, som alle virksomheder kan komme i gang med, men der er naturligvis nogle ting, man skal være opmærksom på og tage højde for, hvis annonceringen skal ende med at blive en succes.

Først og fremmest skal man sikre sig, at man har opsat korrekt sporing på sin hjemmeside eller app. Derudover skal der bruges noget energi på at sikre den korrekte opsætning i Google Analytics og Google Tag Manager.

Derefter kan man begynde at oprette annoncer, og man kan definere, hvilke af ens tidligere besøgende man vil rette sine annoncer mod, og hvilke annoncer der skal vises til hvem.

Hvilke fordele er der ved Google Remarketing?

Der er et utal af fordele ved Google Remarketing. Netop derfor er der rigtig mange virksomheder, der vælger at bruge remarketing i deres markedsføring.

Den helt store fordel er, at man med denne form for annoncering når ud til købeklare kunder. Det drejer sig om brugere, og potentielle kunder, der tidligere har udvist interesse for dit brand. Disse brugere skal måske bare lige have det sidste skub, inden de bliver kunder i din forretning. I den anledning er det din opgave at vise de rigtige budskaber til dem.

Google Remarketing er desuden en markedsføringsform, der er let at tracke, og man vil derfor hurtigt kunne danne sig et indtryk af, om det er rentabelt eller ej.

Søren Skriver

Digital Marketing Specialist

+10 års erfaring med digital markedsføring.