Få hjælp og sparring

Google Search Ads

Skab trafik og salg gennem tekstannoncer i Googles søgeresultater.

Google Search Ads – og Google Ads i det hele taget – kan være din virksomheds billet til en øget kendskabsgrad, mere webtrafik og flere salg.

Annonceformen er hverken ny eller revolutionerende, men det er en kendsgerning, at det virker lige så godt, som det altid har gjort.

Vil du også have mest muligt ud af dine ressourcer til online markedsføring? I så fald bør du afsætte midler til Google Search Ads, der med al sandsynlighed vil kunne sætte (endnu) mere gang i væksten i din forretning.

I denne guide skal det naturligvis handle om Googles tekstbaserede annoncer – også bare kendt som Google Search Ads. Det er annoncer, som du ikke har kunne undgå at støde på, når du har foretaget en Google søgning, hvad end du har efterspurgt rabatkoder på takeaway, gode tilbud på tøj, last minute rejser med all inclusive eller noget helt fjerde.

Læser du hele denne guide, så vil du ikke kun blive klogere på, hvorfor Google Search Ads hører til blandt de absolut mest populære annonceformer. Du vil også få en lang række gode og konkrete råd til, hvordan du skaber de mest effektive tekstannoncer.

Søren Skriver

Digital Marketing Specialist

+10 års erfaring med digital markedsføring.

Skab trafik og salg via Google Search Ads

Skal du promovere din hjemmeside og din virksomhed på bedst mulig vis, så skal du skabe en online tilstedeværelse. I den anledning kommer du ikke udenom at tænke i forskellige annonceringstiltag.

Annoncering er et vidt fænomen, og det er da også en kendsgerning, at ikke al annoncering er lige rentabelt. Er det din ambition at skabe et større brand, opnå mere trafik til din hjemmeside og sælge mere, så skal du ikke nødvendigvis fokusere på at nå så bredt ud som muligt. Ofte vil det være mere effektivt at være til stede dér, hvor ens potentielle kunder er til stede.

Google er uden sammenligning den mest anvendte søgemaskine blandt danskerne, og du kan derfor være sikker på, at der også er mange af dine potentielle kunder, der bruger denne søgemaskine. Dette skal du udnytte; ved at gøre brug af Google Search Ads, så du kan få omdannet nogle af de mange potentielle kunder til loyale kunder i din forretning.

Med Google Search Ads kan du helt suverænt definere, hvilke søgninger du vil være synlig på. Driver du f.eks. en isbutik i Hjørring, så kan du definere, at din annonce skal vises, når der søges på is Hjørring, isvaffel Hjørring, isbutik i Hjørring, Hjørring isbod osv. Du kan også vælge, at dine tekstannoncer skal rettes mod personer, der tidligere har interageret med din hjemmeside eller app.

Google tekstannoncering er et af mine specialer – og jeg vil gerne hjælpe dig!

Google Search Ads kan være svært at gå til for den helt grønne person, der ikke tidligere har stiftet bekendtskab med Googles annonceringsmuligheder.

Det handler nemlig ikke blot om at oprette en annoncekonto og en annonce. Der skal også tænkes i budstrategier, sporing, søgeord og meget, meget mere.

Da der er mange ting, der skal tages stilling til og tages hånd om, så kan det godt gå hen og blive en smule overvældende for mange. Heldigvis for dig – og mange andre virksomhedsejere – findes der masser af dygtige eksperter med speciale i Google (Search) Ads. Jeg er en af dem, der i årevis har arbejdet med Googles tekstannoncer på vegne af mine kunder.

Jeg kan ikke blot hjælpe dig godt i gang med din konto og din første annonce. Jeg hjælper dig også gerne med at optimere din budstrategi og sikre en bedre tracking, så du kan få mere ud af dine annoncekroner. Tilmed kan jeg hjælpe dig med at optimere dine landingssider, hvilket ikke blot vil have en positiv indvirkning på klikprisen, men også på konverteringsraten.

Ønsker du hjælp til Google Search Ads? Så tag endelig kontakt til mig og lad os tage en uforpligtende dialog.

Google søgeannoncer er guld værd – derfor skal du prioritere annonceringen

Googles søgeannoncer er de annoncer, du bliver præsenteret for øverst og / eller nederst, når du foretager en søgning på Google.

Disse annoncer er næppe gået din næse forbi, men har du også tænkt over, om dette annonceformat kunne være interessant for dig og din virksomhed? Er der efterspørgsel på dine varer og / eller ydelser, så er det meget tænkeligt, at der vil være noget at hente ved at markedsføre din virksomhed via disse søgeannoncer.

Gode grunde til at anvende Google Search Ads:

 1. Gode muligheder for at målrette din annoncering – Som bekendt er nogle former for annoncering lettere at målrette end andre. Google Search Ads hører til blandt de annonceringsformer, der kan målrettes meget nøje. Takket være den nemme kampagnestyring kan du helt frit definere, hvornår dine annoncer skal vises i søgeresultaterne. Dette vil være baseret på udvalgte søgeord og søgefraser. Det betyder, at dine annoncer kun vil blive vist til personer, der må antages at være interesserede i dine varer og / eller ydelser.
 2. Høj konverteringsrate – En høj konverteringsrate er ingen garanti, når man arbejder med Google Search Ads, men ofte viser det sig, at brugerne er et stykke nede i købstragten, når de Googler forskellige varer og ydelser. Især søgninger som køb X, X på lager, bestil X gratis fragt osv. er attraktive søgninger, der ofte vil konvertere, fordi brugeren allerede har besluttet sig for, at vedkommende skal have den givne vare eller ydelse. I sådanne tilfælde skal du ikke først til at overtale brugeren til at købe en given vare eller ydelse. Du skal blot gøre opmærksom på, at du kan indfri brugerens ønske.
 3. Gennemsigtig rapportering – Som annoncør, hvad end du varetager Google Search Ads selv, eller om du outsourcer det, vil du altid have et godt overblik over dine kampagner. Du vil ret nøjagtigt kunne måle og vurdere, hvor godt dine forskellige kampagner performer. På baggrund af det kan du vurdere, hvilke kampagner der skal skrues op for, hvilke kampagner der skal optimeres, og hvilke kampagner der evt. skal slettes eller sættes på pause. Det er usædvanligt med gennemsigtig rapportering, og det er da klart et af plusserne ved denne form for annoncering.
 4. Der kan skabes her-og-nu resultater – Google Search Ads skiller sig ud fra mange andre annonceringsformer ved at kunne skabe her-og-nu resultater. I princippet vil du nemlig kunne opsætte en annonce nu og få dit første salg i morgen. Ofte tager det nemlig ikke meget mere end ét døgn at få godkendt en annonce. Bl.a. af følgende grund er Google Search Ads et godt supplement til SEO.
 5. Det kræver ikke et stort opstartsbudget – Den femte fordel ved Google Search Ads er uden tvivl en af de mest værdifulde. Det forholder sig nemlig sådan, at alle kan komme i gang med omtalte tekstannoncering næsten uanset budget. Du bestemmer nemlig selv, hvor mange penge du vil afsætte til din annoncering på daglig basis, og du kan løbende justere dit daglige budget.

Gode tips til at skabe de mest effektive tekstannoncer

Nu er vi kommet til den sjove del; du skal nemlig i gang med at oprette en (måske din første) tekstannonce.

Der er en del ting, man skal forholde sig til i den anledning, hvorfor det gælder om at holde tungen lige i munden.

I første omgang er det alfa og omega, at du har en veloptimeret hjemmeside. Trafikken fra dine tekstannoncer sendes nemlig ind på din hjemmeside, og hvis din hjemmeside derfor ikke er optimeret tilstrækkeligt, så vil det være svært at omdanne denne trafik til salg og omsætning.

Sådan gør du:

 1. Find frem til de mest relevante og værdifulde søgeord – Det er ikke kun, når du arbejder med søgemaskineoptimering, at du kan drage nytte af at vide, hvilke søgeord dine potentielle kunder bruger. Dette vil også være yderst værdifuld viden, når det kommer til Google Search Ads. Med dit store branchekendskab har du sandsynligvis en god fornemmelse af, hvilke søgeforespørgsler der bliver brugt mest, men uanset dit branchekendskab bør du få lavet en søgeordsanalyse. Af gratis værktøjer findes der bl.a. Google Keyword Planner. Hvad angår søgeord, så skal der også spekuleres i negative søgeord og søgeordsgrupperinger.
 2. Vær kort, konkret og unik i dine annoncer – Når det kommer til at skabe gode tekstannoncer, så gælder det i det store hele om at være så kort, konkret og unik som muligt. I den anledning skal du så vidt muligt undgå generiske og ukonkrete tekster, idet de sjældent konverterer ret godt. Du må gerne lade dig inspirere af dine konkurrenters annoncetekster, men prøv at gøre det bare en tand bedre og skil dig gerne lidt ud, så det er din hjemmeside, brugeren vælger at klikke sig ind på.
 3. Gør brug af call to action – Dine tekstannoncer bør desuden opfordre til handling, hvad end handlingen skal være, at brugeren skal købe et par bukser, booke en rejse, takke ja til en gratis prøveperiode eller noget helt fjerde. Du kan f.eks. bruge Køb nu, Få din gratis prøveperiode, Tilmeld dig her eller noget helt fjerde til dine call to actions. Så er det mere sandsynligt, at brugeren rent faktisk besøger din hjemmeside.
 4. Test og optimér dine annoncer løbende – Du kan ikke blot forvente, at du kan oprette en annonce, og så kører det af sig selv. Skal du have mest muligt ud af dine annoncekroner, så bør du også teste og optimere dine annoncer løbende. Der kan typisk optimeres på mange fronter, herunder landingssider, annoncetekster, budstrategier osv. osv.

Sådan opretter du en tekstannonce via Google Ads

Er det gået op for dig, at Google Search Ads er svært at komme udenom?

I så fald skal du selvfølgelig i gang med at oprette din første tekstannonce. Dette kan godt være en lidt stor mundfuld, men tager du ét trin ad gangen, så vil du snart være i mål, og du vil inden længe opleve, at trafikken til din hjemmeside øges, og salget løftes.

Den korte vejledning:

 1. Opret en Google Ads konto og log ind
 2. Klik på Kampagner
 3. Klik på Ny kampagne
 4. Klik på Søgning i dit valg af kampagnetype (bruges til tekst- og opkaldsannoncer)
 5. Vælg kampagneindstillinger (steder, sprog, målgrupper, budget m.v.)
 6. Opsæt annoncegrupper
 7. Angiv kampagnenavn, webadresse, overskrift og beskrivelse
 8. Gennemse og gem dine kampagner

Når du har klikket dig gennem ovennævnte, så kan du ikke gøre andet end at læne dig tilbage og afvente godkendelse. Google Ads gennemgår annoncens indhold og formatering, inden annoncen går live.

Spørgsmål og svar

Hvad består en tekstannonce af?

En tekstannonce består af en række forskellige elementer. Det gælder først og fremmest overskriften, som er den tekst, der skal fange brugerens opmærksomhed. Du kan med fordel inkorporere søgeord og call to action i overskriften.

Derudover består en tekstannonce typisk af en kort beskrivelse og en annonceret webadresse. Det er op til dig, om du henviser brugeren til hjemmesidens forside, eller om der linkes til en kategori- eller produktside. Vær desuden opmærksom på længdebegrænsningen i forhold til beskrivelsen (og overskriften for den sags skyld).

Hvem kan hjælpe med Google Search Ads?

Mange markedsføringsbureauer og -konsulenter gør sig i Google Search Ads. Det gælder bl.a. mig. Jeg har over 10 års erfaring med Google annoncering, hvor jeg bl.a. har beskæftiget mig en masse med Google tekstannoncering. Denne viden og erfaring kan du tage del i – enten ved at hyre mig som rådgiver eller ved at outsource håndteringen af din Google Search Ads til mig. Hvad end du har brug for at få optimeret dine nuværende tekstannoncer, eller om du skal have hjælp til at oprette nye tekstannoncer, så står jeg til rådighed.

Hvad koster Google Search Ads?

Prisen for at promovere sin hjemmeside og virksomhed via Google Search Ads afhænger af flere faktorer. Generelt er det svært at definere priserne, idet det er meget individuelt og vil variere fra branche til branche og fra virksomhed til virksomhed. Klikprisen afhænger bl.a. af annoncens kvalitetsscore, konkurrencesituationen, den valgte budstrategi m.v.

Skal jeg dykke ned i, hvad klikprisen ligger på i din branche med udgangspunkt i specifikke varer og / eller ydelser, så kontakt mig. Jeg kan selvfølgelig hjælpe med at sikre den mest attraktive klikpris, så du ikke skal betale mere end højst nødvendigt for dine klik.

Søren Skriver

Digital Marketing Specialist

+10 års erfaring med digital markedsføring.