Få hjælp og sparring

Google Shopping viser dine produkter direkte i søgeresultaterne

Med Google Shopping kan du vise dine produkter helt ude i søgeresultaterne.

Få hjælp til Google Shopping Ads

Google Shopping Ads er et annonceformat, som du bare skal kende, hvis du driver en webshop og har ambitioner om at bygge en stor forretning.

Google byder efterhånden på mange interessante annonceformater, og selvom den ene mulighed ikke udelukker den anden, så er Google Shopping uden sammenligning dét format, der er mest interessant for webshops.

Promoverer du ikke allerede dine produkter via Google Shopping, så går du glip af rigtig meget trafik og mange salg, men fortvivl ej; det er aldrig for sent at komme i gang med denne form for annoncering.

Google Shopping Ads er efterhånden rullet ud i de fleste lande, og Danmark er heldigvis ingen undtagelse. Hvad end du kun henvender dig til danske kunder, eller om din webshop for længst har krydset landegrænserne, så er det værd at overveje dette annonceringstilbud.

Søren Skriver

Digital Marketing Specialist

+10 års erfaring med digital markedsføring.

Promovér dine produkter via Google Shopping

Promoveringen af en webshop kan gribes an på rigtig mange forskellige måder.

Kunsten er at være synlig de steder, hvor ens kunder færdes. Et af de steder er Google. Google er forbrugernes go-to sted, når der skal findes en forhandler af et givent produkt. Skal du derfor gøre dig forhåbninger om, at forbrugerne handler hos dig i stedet for at gå til en af de konkurrerende webshops, så er det alfa og omega, at du er synlig her.

En af de mest effektive måder, hvorpå du kan promovere dine produkter, er naturligvis gennem Google Shopping Ads. Her vil du ikke kun kunne promovere dine produkter via tekst, men også ved hjælp af produktbilleder såvel som relevant data såsom pris, forhandlernavn og andre vigtige faktorer. Sådanne annoncer går også under betegnelsen Product Listing Ads – forkortet PLA.

På produktsøgninger er det mere reglen end undtagelsen, at der bliver vist produktannoncer i et eller andet omfang. Det er dog meget forskelligt, hvor mange annoncer der bliver vist.

Typisk vil produktannoncerne dukke op i toppen af søgeresultaterne eller alternativt ude i højre side. Disse annoncer løber – grundet de visuelle elementer – med rigtig meget opmærksomhed, hvorfor det kan være yderst hensigtsmæssigt at være synlig her, hvis man driver en webshop.

Få professionel hjælp til Google Shopping – og sælg mere i din webshop!

Google Shopping Ads er en anelse mere kompliceret at gå til end Googles øvrige annonceformater. Det skyldes hovedsageligt, at der skal genereres og uploades et datafeed, der rent teknisk skal bygges op på den helt rigtige måde, hvis det skal kunne fungere. Google henter alle informationer fra din webshop via dit datafeed, hvorfor det ikke er nødvendigt at opdatere priser og andre data manuelt.

Det er både teknisk og tidskrævende at lave et feed, hvorfor det kan være hensigtsmæssigt at outsource denne opgave.

Jeg har efterhånden hjulpet rigtig mange webshops med Google Shopping Ads og har i den forbindelse skabt resultater, der har kunne mærkes på både ordretilgangen og omsætningen.

Er du ambitiøs og passioneret omkring din webshop, og drømmer du om at sælge endnu mere, så få professionel hjælp til Google Shopping. Vi kan i fællesskab helt sikkert finde en løsning, der matcher dine ambitioner og dit budget.

Hvad er Google Shopping Ads?

Google Shopping Ads er efterhånden på alles læber, men hvad er det egentlig?

Google Shopping er et annonceringsværktøj, der giver dig som webshopejer mulighed for at få vist dine produkter i form af annoncer. Sådanne annoncer vil ofte konvertere betydeligt bedre end traditionelle tekstannoncer, så vil du gerne sætte ekstra gang i salget, så er det et must.

De særlige annoncer med billeder bliver udelukkende vist ved produktsøgninger. Det er derfor ikke det rette annonceformat, hvis ønsket er at promovere en service.

Google Shopping kan i princippet betragtes som et produktkatalog, idet brugeren bliver præsenteret for en lang række produkter, der har relevans i forhold til søgningen. Det særlige er blot, at produkterne ofte stammer fra en række forskellige webshops. Annoncerne vises øverst og / eller i højre side, men vil også kunne tilgås via fanen Shopping.

Nyttige facts om Google Shopping Ads:

 1. Google Shopping er kendt som en af de mest omkostningseffektive markedsføringsformer
 2. Google Shopping blev udrullet i Danmark i 2013
 3. Google Shopping er tilgængeligt i over 40 lande

Derfor skal du bruge Google Shopping

Google Shopping Ads er kendt som det mest effektive annonceformat til promovering af fysiske varer. Dette bør i sig selv være grund nok til at komme i gang med annonceringen, men mangler du flere gode grunde, så læs videre.

Google Shopping annoncerne behøves ikke at erstatte dine nuværende Google Ads annoncer, men kan i stedet fungere som et supplement – vel at mærke et godt supplement. I princippet vil du kunne promovere din webshop og dine produkter tre steder i søgeresultaterne – henholdsvis via en produktannonce, en tekstannonce og et organisk søgeresultat. Sidstnævnte kræver selvfølgelig, at du lægger meget tid og energi i din søgemaskineoptimering, da organiske topplaceringer ikke er noget, man kommer sovende til.

#1 Du kan promovere alle dine varer uden en masse manuelt arbejde

Skulle du promovere samtlige af dine varer via tekstannoncer, så ville du være nødsaget til manuelt at skulle oprette en annonce til hver vare. Dette kan være yderst tidskrævende, hvis du driver en webshop med 200, 2.000 eller måske 20.000 varenumre.

Dette slipper du for, hvis du benytter dig af Google Shopping Ads. Google er nemlig selv i stand til at matche dine produkter med relevante søgninger – bl.a. med udgangspunkt i dine produkttitler, produktspecifikationer og produktbeskrivelser. Derfor er det heller ikke nødvendigt at lave en søgeordsanalyse for at komme i gang med Google Shopping. Modsat Googles øvrige annonceformater, så bliver Shopping annoncerne nemlig ikke vist på baggrund af bestemte søgeord, men derimod på baggrund af en række produktattributter.

OBS: Google holder helt automatisk og løbende øje med prisændringer, udgåede varer m.v. via dit feed (dermed bliver dine annoncer holdt opdateret helt automatisk)

#2 Google Shopping Ads leverer ofte en meget høj konverteringsrate og ROAS

Google Shopping Ads leverer – sammenlignet med andre former for annoncering – typisk betydeligt højere konverteringsrater. Det skyldes, at dine potentielle kunder typisk er langt nede i købstragten, når de via Googles søgeresultater bliver præsenteret for dine produkter. Allerede i søgeresultaterne bliver de præsenteret for henholdsvis produktnavn, pris og andre betydningsfulde data. Allerede inden der bliver klikket på dine produktlinks, så har brugeren altså en vis viden om produktet og dets pris. Derfor er det også mere sandsynligt, at brugeren vil foretage et køb, når vedkommende lander på din webshop.

Der er desuden udsigt til en høj ROAS (Return on Ad Spend). Ønsker du at øge effekten af din markedsføring, så gør brug af Google Shopping Ads.

#3 Simpel kampagnestyring

Google Shopping Ads kan som sagt være kompliceret at sætte op, men når det først er sat op, så kører det mere eller mindre af sig selv. Det sikrer nem og simpel kampagnestyring. Google skal blot have adgang til relevante produktattributter – f.eks. størrelser, farver osv.

#4 Annonceringen er målbar

Målbar annoncering er ikke nødvendigvis god annoncering, men at du rent faktisk kan måle effekten af din markedsføring er guld værd. Du vil nemlig lynhurtigt kunne finde ud af, om dine annoncer rent faktisk kaster nogle resultater af sig, eller om det bare er én stor udgift.

Med Google Shopping Ads vil du ikke kun kunne finde svar på, om annonceringen helt overordnet er rentabel. Du kan naturligvis også måle effekten af de enkelte annoncer. På den måde kan du finde ud af, hvilke af dine annoncer der performer bedst. De mindre gode annoncer kan enten optimeres eller slettes med henblik på at sikre en så omkostningseffektiv markedsføring som muligt.

Hvem kan (og bør) bruge denne annonceringsform?

Det korte svar på spørgsmålet kommer her; alle webshops.

Stort set alle webshops, der beskæftiger sig med detailhandel, vil kunne promovere deres produkter ved hjælp af Google Shopping Ads. Annonceringen er mest anvendt af B2C webshops, men kan naturligvis også bruges af B2B webshops.

Jo mere konkurrencedygtig du er i forhold til bl.a. pris, desto bedre grund er der til at bruge Google Shopping Ads. Den billigste forhandler af et produkt er nemlig typisk den, der løber med flest klik og salg. Dermed ikke sagt, at du nødvendigvis skal have de laveste priser for at kunne sælge mere. Det kan også være, at du er konkurrencedygtig på andre parametre – f.eks. gennem gratis fragt, levering samme dag eller noget helt tredje.

Du skal bruge Google Shopping i din markedsføring, hvis…

 • Du sælger fysiske varer via din webshop
 • Der bliver søgt efter dine varer via Google
 • Du er konkurrencedygtig på et eller flere parametre
 • Du ønsker mere trafik og omsætning

Google Shopping Ads kan bruges af både webshops med 50 produkter såvel som af webshops med 5.000 produkter. Der er nemlig hverken en nedre eller øvre grænse for, hvor mange varer man kan promovere.

Google Shopping guide: Sådan kommer du i gang

Google Shopping Ads har med al sandsynlighed fanget din interesse, hvis du ønsker at sælge mere i din webshop.

Derfor er du måske begyndt at spekulere på, hvordan du kommer i gang med at promovere dine produkter via Google Shopping.

I første omgang skal du gøre følgende:

 1. Opret en konto via Google Merchant Center (det er herigennem, at du skal uploade dine produktdata)
 2. Tag ejerskab over din konto (du kan bekræfte din konto på flere forskellige måder – bl.a. via Google Analytics og Google Tag Manager)
 3. Forbind din Google Merchant Center og Google Ads konto (kan gøres via konfiguration -> linkede konto -> Google Merchant Center)
 4. Upload dit feed til Google Merchant Center (kræver selvfølgelig, at du har lavet et produktfeed)
 5. Opret og opsæt din første kampagne og annonce (du kan bl.a. angive sprog, bud og andre data)

Ovenstående guide er naturligvis meget forsimplet. Jeg er ikke desto mindre sikker på, at du kan få en god start med Google Shopping Ads, hvis du følger guiden trin-for-trin. Virker det lidt for uoverskueligt og omfattende, så hjælper jeg dig gerne godt i gang.

Hvilke data skal et Google Shopping feed indeholde?

For at komme i gang med Google Shopping Ads skal du som bekendt uploade et produktfeed til Google Merchant Center. Før du kan gøre det, skal du naturligvis have lavet feedet. Du skal i den anledning være opmærksom på, hvilke informationer dit feed skal indeholde.

Når vi taler attributter, så er det værd at nævne, at der kan skelnes mellem obligatoriske, vigtige og valgfrie attributter. Dit feed bør som minimum indeholde henholdsvis obligatoriske attributter og også gerne vigtige attributter.

Dit feed skal bl.a. indeholde følgende informationer:

 • Unikt ID
 • Titel
 • Beskrivelse
 • Link til billede
 • Link til produktet
 • Lagerstatus
 • Pris
 • Produktkategori
 • Brand

Det er i nogle tilfælde også relevant at medtage data som stand, stregkode, varenummer osv. Er du i tvivl om, hvorvidt dit feed indeholder alle de nødvendige informationer, så gennemgår jeg gerne det hele for dig.

Kan alle produkter promoveres via Google Shopping?

Ja, med få undtagelser vil alle produkter kunne promoveres via Google Shopping. Derfor er det meget sandsynligt, at du også vil kunne promovere dine produkter.

I dag er der stort set ikke de produkter, der ikke kan promoveres via dette annonceformat. Især er det populært at promovere tøj, møbler, makeup, elektronik og legetøj, men der er naturligvis også mulighed for at markedsføre en verden af andre varer.

Følgende produkter kan som hovedregel ikke promoveres via Google Shopping:

 • Erotik og erotisk indhold
 • Narkotika
 • Kopivarer
 • Farlige produkter (f.eks. sprængstof)

Medmindre du sælger sexlegetøj, kopivarer eller noget helt tredje fra Googles liste over forbudte varer, så kan du benytte dig af Google Shopping Ads.

Hyr mig som din personlige Google Shopping specialist

Leder du efter en erfaren, passioneret og resultatorienteret Google Shopping specialist?

I så fald vil jeg gerne byde ind med al min ekspertise og erfaring. Jeg har i rigtig mange år hjulpet virksomheder med at skabe vækst via digital markedsføring, hvor især Google Shopping Ads har givet pote for de af mine kunder, der sælger fysiske varer via en webshop.

Hvad end Google Shopping fortsat er helt nyt for dig, eller om du allerede har været i gang i flere år, men ikke har opnået de ønskede resultater, så kan jeg hjælpe dig.

Du har som webshopejer både mulighed for at hyre mig ind som rådgiver, men jeg tager mig også gerne af eksekveringen. Jeg har stor erfaring med både opsætning og optimering af Google Shopping produktfeeds og kampagner, hvorfor du er i gode, faglige hænder.

Ønsker du mere viden om, hvad jeg kan gøre for dig og din forretning, i forhold til annoncering gennem Google Shopping, så kontakt mig gerne.

Søren Skriver

Digital Marketing Specialist

+10 års erfaring med digital markedsføring.