Få hjælp og sparring

Få en specialist til at stå for jeres internationale SEO

Med international SEO kan du opnå højere placeringer i de udenlandske søgemaskiner.

International SEO

Er du klar til at tage skridtet videre med din virksomhed? Og går turen til udlandet?

I så fald har du al mulig god grund til at prioritere international SEO. Ved at opnå synlighed i de udenlandske søgemaskiner vil du kunne drive både trafik og omsætning til din hjemmeside.

Fælles for stort set alle forbrugere, på tværs af landegrænser, er, at de benytter sig af søgemaskiner, når de skal finde en given vare eller ydelse. Derfor er der stor værdi forbundet med at rangere på de søgeord og søgefraser, som forbrugerne bruger.

International SEO er ikke kun for dig, der har et ønske om at indtage et eller flere af vores nabolande som Tyskland, Norge og Sverige, men også for dig, der vil træde ind på spændende markeder som det amerikanske, kinesiske, spanske eller britiske marked. Søgemaskineoptimering skal (kan) gribes forskelligt an fra marked til marked, men uanset valg af marked er der rig mulighed for at skabe trafik via søgemaskinerne.

Søren Skriver

Digital Marketing Specialist

+10 års erfaring med digital markedsføring.

Drømmer du om øget synlighed på udenlandske markeder?

Det er et stort skridt at gå internationalt med sin virksomhed. Det gælder, uanset om man driver et mediebureau, en webshop eller et advokatfirma.

Kunsten at skalere sin forretning til andre lande kan være svær at mestre. Det kan være både tidskrævende og kræve en større økonomisk investering. Udlandet åbner dog op for så mange nye muligheder og vækstpotentiale, at det er værd at udforske.

Drømmer du om at udbrede kendskabet til din virksomhed i udlandet, og vil du gerne drive trafik og omsætning til din udenlandske hjemmeside, så bør søgemaskineoptimering være en del af din markedsføringsstrategi.

Hvad end ambitionen er at få konverteringer i form af salg, e-mail tilmeldinger, download af e-bøger eller noget helt fjerde, så vil du kunne sætte gang i din forretning ved at være synlig på de rigtige søgeord.

Jeg har i rigtig mange år arbejdet med international SEO og har i løbet af årene opbygget stor viden og erfaring med, hvad der fungerer godt, og hvad der fungerer mindre godt. Derfor er du i trygge hænder, hvis du helt eller delvist overlader din globale søgemaskineoptimering til mig. Sammen får vi udarbejdet en SEO-strategi, der skaber gode og langvarige resultater.

Jeg kan hjælpe dig med at erobre topplaceringer i udlandet

Vejen mod topplaceringer i udlandet kan være lang og bumpet. Det gælder ikke mindst i lande med høj konkurrence som Tyskland, USA, Spanien m.fl.

Der er dog forskel på, om noget er svært, eller om det er decideret umuligt. Med den rette strategi og indsats er der stort set ubegrænsede muligheder for, hvilke resultater der kan skabes med søgemaskineoptimering. Søgemaskineoptimering hører til blandt de mest omkostningseffektive markedsføringsformer, hvorfor det også bør være en del af din markedsføring.

SEO er langsigtet, hvorfor resultaterne ikke nødvendigvis vil vise sig med det samme, men på den længere bane vil synligheden i de lokale søgemaskiner kunne drive både omsætning og vækst til din forretning.

Mit speciale og min passion er at erobre topplaceringer – i såvel de danske søgemaskiner som de udenlandske søgemaskiner. Jeg brænder for at skabe målbare resultater, og jeg forstår at udarbejde strategier, der tager udgangspunkt i den specifikke virksomhed og den specifikke branche.

Kontakt mig gerne for mere info om min tilgang til international SEO.

Fordele ved international SEO

For at få succes på et nyt marked skal der selvfølgelig markedsføring til. Din opgave er nemlig at gøre forbrugerne på det nye marked opmærksomme på, at din forretning eksisterer.

Dette kan du gøre på mange forskellige måder.

Nogle af markedsføringsformerne kan skabe omsætning her og nu, mens andre først vil give et egentligt afkast på et senere tidspunkt.

Google Ads, YouTube annoncering og Facebook Ads er blot noget af det, du kan ty til, hvis du vil i gang med at omdanne dine markedsføringskroner til øget kendskab, trafik og omsætning.

SEO – i dette tilfælde international SEO – er også værd at afsætte ressourcer til. Hver dag bliver der foretaget millioner af søgninger via både danske og udenlandske søgemaskiner – nogle af disse mange brugere kan blive dine kunder, hvis du er synlig i søgeresultaterne. Nedenfor fremhæver jeg nogle af fordelene ved international SEO:

  1. Du kan fordoble eller mangedoble din kundebase – Danmark er på mange måder et attraktivt marked med spændende muligheder, men det er samtidig et lille marked, hvilket sætter grænser for vækstpotentialet. Er ambitionen at få en større kundebase, og skal der for alvor gang i væksten, så skal du ekspandere til nye markeder og bør i den anledning tænke international SEO med i din markedsføringsstrategi.
  2. SEO er omkostningseffektivt (også i udlandet) – Du bliver måske positivt overrasket, hvis du tror, at det altid koster en formue at markedsføre sin forretning på udenlandske markeder. Det kan være dyrt, men med omkostningseffektiv markedsføring i form af f.eks. søgemaskineoptimering vil du med en mindre indsats kunne sætte fut i dit udlandseventyr.
  3. Der er rig mulighed for at outsource alt optimeringsarbejdet – Er du ikke så stærk i søgemaskineoptimering, og virker det derfor helt uoverskueligt for dig at skulle arbejde med international søgemaskineoptimering, så kan du glæde dig over, at du kan outsource alt det tidskrævende optimeringsarbejde.

Dansk søgemaskineoptimering vs søgemaskineoptimering i resten af verden

Er der i virkeligheden forskel på at søgemaskineoptimere en hjemmeside mod de danske søgemaskiner kontra de udenlandske søgemaskiner?

Både ja og nej…

Du behøves ikke nødvendigvis at opfinde den dybe tallerken, når du skal gøre din hjemmeside mere søgemaskinevenlig med bl.a. content og backlinks. Det er dog værd at være opmærksom på, at Google og de andre søgemaskiner kan vurdere hjemmesider forskelligt fra land til land.

Disse forskelle kan der være:

  • Det er forskelligt, hvilke søgemaskiner der benyttes (Google, Bing m.fl.)
  • Det er forskelligt, hvor høj konkurrencen er i forskellige brancher og på forskellige søgeord
  • Det er forskelligt, hvilke rich snippets der vises i SERP
  • Det er forskelligt, hvor høj søgevolumen er på specifikke søgeord

… og mange andre forskelle!

Da der er forskel på dansk søgemaskineoptimering og søgemaskineoptimering i udlandet, så vil du ikke nødvendigvis kunne få succes med at kopiere din danske SEO-strategi 1-til-1. Det er i hvert fald ikke sikkert, at strategien fungerer lige så godt, når vi taler global søgemaskineoptimering.

Guide til international SEO: Skab organisk vækst på et globalt niveau

Topplaceringer er ikke noget, man kommer sovende til – slet ikke i udlandet.

Derfor bør du sætte dig grundigt ind i, hvordan du med fordel kan gribe din internationale søgemaskineoptimering an, inden du sætter for meget i gang.

I den forbindelse vil jeg gerne gøre dig lidt klogere på min strategi. I de kommende afsnit kan du læse lidt om, hvilke overvejelser jeg typisk gør mig, når jeg får stillet opgaven at søgemaskineoptimere en hjemmeside mod et udenlandsk marked.

Der skal bl.a. spekuleres i ting som:

Bliv klogere på de forskellige punkter i de kommende seks afsnit.

#1 Valg af udenlandske markeder

I princippet står hele verden åben for dig og din forretning. Internationalisering er dog i sig selv en stor mundfuld, hvorfor det kan give god mening at tage ét land ad gangen. Det gælder også, når vi taler søgemaskineoptimering, da der er meget at skulle forholde sig til.

Inden du begynder at tænke for meget søgemaskineoptimering og markedsføring, så skal du meget nøje undersøge, hvilke udenlandske markeder der vil være interessante for din virksomhed. Det er bl.a. værd at undersøge følgende:

  • Hvilke udenlandske markeder efterspørger dine produkter eller ydelser?
  • Hvor mange søgninger er der på dine produkter eller ydelser i disse lande?
  • Hvordan ser konkurrencesituationen ud på de givne markeder?
  • Hvilke indtrængningsbarrierer kan der være?

En markedsundersøgelse og markedsanalyse er ikke noget, man bare lige sætter sig ned og laver. Det er en krævende proces, der skal lægges rigtig meget tid og ressourcer i, hvis det skal være brugbart. Prioritér dette, inden du påbegynder din internationale SEO.

#2 Valg af domæne og hosting

Nu hvor du har fundet ud af, hvilket marked du vil træde ind på, så skal du gøre dig nogle overvejelser omkring valg af domæne og hosting. I forhold til din fremtidige succes med international SEO er det alfa og omega, at du træffer det rigtige valg her.

Hvad angår domæner, så vil det kunne gribes an på tre forskellige måder. Du kan enten gå med et subdomæne, undermapper eller ccTLD. Der er fordele og ulemper ved alle tre løsninger. Læs kort om de tre løsninger herunder:

  • ccTLD – Med ccTLD (country code Top Level Domain) kan du på en nem og effektiv måde fortælle søgemaskinerne, hvilket land din hjemmeside henvender sig til. Vælg .dk til det danske marked, .de til det tyske marked, .se til det svenske marked osv. At bruge ccTLD vil kunne skabe tillid hos både brugerne og søgemaskinerne, men det betyder samtidig, at du rent SEO-mæssigt vil skulle starte forfra, hver gang du træder ind på et nyt marked.
  • Subdomæne – At benytte sig af subdomæner kan også være en god måde at holde sine forskellige hjemmesider adskilt. Der er tale om et subdomæne, når domænet hedder f.eks. dk.domain.com. Vælger du at gå med denne løsning, så bør du vælge et internationalt domænenavn med endelsen .com, .eu eller lignende.
  • Undermapper – Sidst, men ikke mindst har du mulighed for at gøre brug af undermapper. Denne løsning er tilegnet dig, der ønsker at kontrollere din hjemmeside på ét domæne. Endnu en gang er det en god idé at vælge et internationalt domænenavn, da alle sprogversionerne skal ligge på samme domæne. Domænet vil f.eks. komme til at hedde domain.com/da.

Foruden at overveje dit valg af domæne grundigt, så bør du gøre dig nogle tanker om dit webhotel. En rigtig god idé er at benytte sig af lokal hosting eller CDN.

Min erfaring viser, at en hjemmeside ofte er hurtigere, hvis den er hostet i det land, den er rettet mod. Dog har du ikke nødvendigvis bedre mulighed for at vinde topplaceringer, blot fordi din tyske hjemmeside er hostet i Tyskland – hosten skal selvfølgelig være hurtig.

#3 Søgeordsanalyse

Hver gang du træder ind på et nyt, udenlandsk marked, så skal du have udarbejdet en ny søgeordsanalyse. Den nemme løsning vil være at oversætte din søgeordsanalyse fra dansk til det givne sprog, men det er ikke en løsning, jeg kan anbefale. Der skal nemlig tages højde for både lokale ord, vendinger, slang, kulturforskelle og meget, meget mere. Begå derfor ikke den fejltagelse og antag, at de bruger de samme søgeord i udlandet – det er nemlig meget sjældent tilfældet.

Uanset om søgeordsanalysen er rettet mod det danske eller udenlandske marked, så er det alfa og omega, at der fokuseres på både shorttail og longtail søgeord, ligesom det er nødvendigt at dykke ned i data som søgevolumen, sværhedsgrad, relevans m.v.

#4 Oversættelse af indhold og produktion af nyt indhold

For at kunne opnå synlighed i udenlandske søgeresultater skal du bruge en masse godt content. Content is king, når vi taler søgemaskineoptimering, hvorfor du med god grund kan sætte gang i tekstproduktionen.

Når der er styr på søgeordsanalysen, så er det betydeligt lettere at få bestilt content hos tekstforfattere, der mestrer det givne sprog til perfektion.

Spørgsmålet er så bare, om du blot kan oversætte dit danske indhold 1-til-1 til det nye sprog, eller om du foretrækker at producere helt nyt content tilegnet det nye marked med afsæt i forbrugernes præferencer, behov og økonomi. Som udgangspunkt vil jeg anbefale sidstnævnte, men i nogle tilfælde kan det give fin mening at oversætte eksisterende indhold fra dansk til et nyt sprog.

#5 Linkbuilding fra udenlandske (lokale) websites

Næste step bliver at få bygget en masse stærke links til din nye hjemmeside eller subdomæne. Uanset om vi taler dansk eller international SEO, så er det nemlig en kendsgerning, at links virker – og de virker godt.

Det bedste vil være, hvis du får links fra sider, der både land- og sprogmæssigt matcher din side. Ønsker du f.eks. at gøre din svenske webshop mere synlig i søgeresultaterne, så vil det være oplagt at bygge links fra svenske hjemmesider til webshoppen.

Mangler du attraktive linkmuligheder i udlandet? Så kontakt mig og bliv præsenteret for nogle af de mange muligheder, jeg har adgang til.

#6 Dataanalyse og performance

Personligt er jeg stor fan af at måle og analysere data, når vi taler søgemaskineoptimering. Data kan give et helt unikt indblik i, hvordan det går med søgemaskineoptimeringen, og hvordan din hjemmesides synlighed har udviklet sig.

I dag findes der rigtig mange gode analyseværktøjer til at måle en hjemmesides SEO-mæssige performance. Du kan via værktøjer som Ahrefs og AccuRanker bl.a. følge med i, hvor mange links du har til hjemmesiden, hvilke keywords du rangerer på, hvordan den organiske trafik har udviklet sig over tid osv.

Søren Skriver

Digital Marketing Specialist

+10 års erfaring med digital markedsføring.