Få hjælp og sparring

Øg dine salg og konverteringer med Leadgenerering

Arbejdes der strategisk og taktisk med ens leadgenerering, vil det have en klar positiv effekt på ens bundlinje. Få hjælp med at indsamle leads af høj kvalitet og konvertere dem til loyale og tilbagevendende kunder.

Få hjælp til Leadgenerering

De fleste virksomheder forstår værdien af relevante og købeklare leads, men langt fra alle har knækket koden for, hvordan man får disse leads. Synderen er ofte manglende viden om leadgenerering, men der er hjælp at hente.

Der er ofte en sammenhæng mellem mængden af leads og mængden af salg – i hvert fald, hvis man formår at indsamle relevante leads. Derfor bør enhver forretningsdrivende have fokus på at indsamle leads, hvad end man driver en B2B- eller B2C-virksomhed inden for den ene eller anden branche. Øges mængden af leads, så følger mængden af salg – og dermed omsætningens størrelse – typisk også med. Der er dog ingen regler uden undtagelser.

Et andet ord for lead er kundeemne – det vil sige en potentiel kunde. Sådanne leads – eller kundeemner – kan genereres på mange forskellige måder, og der er forskellige måder, hvorpå man kan omdanne disse potentielle kunder til betalende kunder.

Er leadgenerering et emne, der interesserer dig, så fortsæt med fordel læsningen. Jeg vil nemlig gennemgå emnet på denne underside, hvor jeg samtidig vil beskrive, hvordan jeg arbejder med indsamling af leads, og hvordan jeg kan hjælpe din virksomhed.

Søren Skriver

Digital Marketing Specialist

+10 års erfaring med digital markedsføring.

Leads af høj kvalitet er guld værd for din forretning

Først og fremmest; der er forskel på værdien af leads. Nogle leads er meget relevante og værdifulde, mens andre er mindre relevante. I den anledning skelnes der mellem kolde og varme leads. De varme leads er de mest værdifulde – disse kundeemner er nemlig mere tilbøjelige til at købe dine produkter eller ydelser.

Leads af høj kvalitet hænger selvfølgelig ikke på træerne. For at kunne indsamle sådanne leads kræver det først og fremmest, at du kender din målgruppe rigtig godt.

Du skal vide, hvor du kan nå ud til dem, og du skal vide, hvad der skal til for, at de vil afgive oplysninger om sig selv (til brug i markedsføringsøjemed). En virksomhed eller person er nemlig først et lead, når vedkommende har givet samtykke til at blive kontaktet af din virksomhed via f.eks. telefon eller nyhedsbrev.

De varme leads har aktivt vist interesse for din virksomhed og virksomhedens produkter eller ydelser, og det betyder, at disse leads lettere kan omdannes til kunder. Netop derfor er de guld værd for din forretning.

Jeg hjælper dig med at få de rigtige leads gennem leadgenerering

Som jeg allerede har været kort inde på i forrige afsnit, så er der forskel på kvaliteten af leads. Når jeg arbejder med leadgenerering på vegne af mine kunder, så er jeg fokuseret på at indsamle de mest relevante leads. For at kunne gøre dette sætter jeg mig grundigt ind i virksomheden og dens målgruppe.

Jeg har i over 10 år arbejdet med leadgenerering, og det har givet mig mulighed for at prøve mange forskellige teknikker og fremgangsmåder af. Når vi taler indsamling af leads, så er der nemlig ikke kun én måde at gribe det an på. Der er nærmere 50 eller 100 forskellige måder.

Med mine mange års erfaring inden for digital markedsføring, herunder leadgenerering, vil jeg ikke kun kunne assistere med at indsamle de rigtige leads. Jeg vil også kunne rådgive dig omkring, hvordan du skal bruge de indsamlede oplysninger fra dine leads i markedsføringssammenhænge.

Hvad er leadgenerering?

Leadgenerering handler i grove træk om at indsamle data omkring potentielle kunder. Den potentielle kunde kan enten være en person eller en virksomhed, alt efter om vi taler B2B eller B2C. Et eksempel kan være indsamling af e-mailadresser til brug i et nyhedsbrev.

Gennem leadgenerering indsamles der oplysninger på potentielle kunder, der har vist interesse for din virksomhed. Disse leads er måske ikke klar til at købe dit produkt eller din ydelse endnu, men de kan f.eks. have udvist interesse for din virksomhed ved at have tilmeldt sig dit nyhedsbrev eller ved at have afgivet kontaktoplysninger mod at modtage en gratis lydbog. Med leadgenerering kommer du altså i kontakt med interessante kundeemner, der med den rette markedsføringsindsats relativt let vil kunne omdannes til kunder.

Indsamling af leads kan f.eks. foregå på din egen hjemmeside. Du har i forvejen en masse trafik, og udfordringen er derfor bare at omdanne de mange besøgende til leads – og sidenhen til kunder. Der er f.eks. mulighed for at få leads gennem pop-ups, hvor der lokkes med rabatter, en gratis e-bog eller noget helt tredje.

B2B leadgenerering

Leadgenerering er relevant for alle virksomheder, og B2B-virksomheder er absolut ingen undtagelse.

Som B2B-virksomhed gælder det typisk om at indsamle relevante leads til salgsafdelingen. Jo mere relevante de indsamlede leads er, desto større er sandsynligheden for, at sælgerne kan omdanne disse leads til kunder.

B2B leadgenerering kan gribes an på mange forskellige måder, men noget af det vigtigste er, at du har fokus på kvalitet frem for kvantitet. Det er altså bedre at få 50 varme leads end 150 kolde leads (i langt de fleste tilfælde).

B2B-virksomheder indsamler leads mange forskellige steder – på messer, på LinkedIn, til netværksarrangementer og mange andre steder. Mulighederne er derfor mange, hvis du har sat dig for at skaffe flere leads til den virksomhed, som du driver eller arbejder for.

B2C leadgenerering

B2C-virksomheder har også brug for relevante leads – og gerne mange af dem.

Private forbrugere bliver næsten bogstaveligt talt bombarderet med budskaber hver eneste dag. Derfor kan det være rigtig svært at nå ud med dine budskaber og være top of mind hos målgruppen.

Indsamling af leads kan ske mange forskellige steder som B2C-virksomhed. Det kan f.eks. ske via egen hjemmeside eller webshop, via sociale medier som Facebook eller Instagram osv. Endnu en gang er det alfa og omega, at man ved, hvor man kan fange målgruppen.

Online leadgenerering vinder fortsat frem

Der findes mange forskellige former for leadgenerering, men jeg har specialiseret mig i én form; nemlig online leadgenerering. Det er noget, der vinder hastigt frem i disse år, og det er med god grund.

Der er så mange gode muligheder for at indsamle leads online, at det ville være ærgerligt at glippe mulighederne. Der er ligeledes rigtig gode muligheder for at pleje disse leads online, men dette vil jeg ikke komme yderligere ind på i denne guide.

Der findes bl.a. følgende kanaler til leadgenerering:

  • SEO
  • Sociale medier (Facebook, Instagram, LinkedIn osv.)
  • Google Ads
  • Bannerannoncering
  • … og mange andre!

Hvilke kanaler der er de mest effektive til leadgenerering varierer fra virksomhed til virksomhed, da det kommer an på, hvem målgruppen er, og hvor målgruppen færdes.

Det er altafgørende, at man har en plan for, hvordan man vil tiltrække trafik, da trafikken skal være der, før relevante leads kan indsamles. Når trafikken er skabt, og de besøgende omdannes til leads, så er det tid til at varme disse leads op.

Online leadgenerering er bl.a. populært, idet der er rigtig gode muligheder for tracking, og idet der er gode muligheder for at automatisere store dele af processen.

Gode tips til effektiv leadgenerering

Inden jeg runder guiden af, vil jeg gerne give dig nogle tips med på vejen, hvis du beslutter dig for at prøve kræfter med leadgenerering på egen hånd. Der findes ingen snydekoder eller genveje, men med den rette strategi er jeg sikker på, at du vil kunne indsamle en masse leads, der vil tilføre din virksomhed stor værdi på den lange bane.

Her er et par gode tips:

  1. Øg trafikken til din hjemmeside (banalt tip, men det ér super vigtigt – brug med fordel flere forskellige kanaler som SEO, Google Ads og Social Ads)
  2. Hav en plan for, hvordan du vil omdanne dine besøgende til leads (du kan f.eks. indsamle oplysninger via pop-ups på din hjemmeside)
  3. Automatisér så meget som muligt (gør i den anledning brug af dedikerede tools – kontakt mig gerne for anbefalinger)
  4. Track resultaterne og skalér din leadgenerering, hvis det giver mening (hvis du har knækket koden for at indsamle relevante leads, så handler det blot om at skalere det op)
  5. Alliér dig med en leadgenerering specialist, hvis du er gået i stå og har brug for at få sat virksomhedens leadgenerering i system

Spørgsmål og svar om leadgenerering

Hvad er definitionen på leadgenerering?

Leadgenerering står ikke i ordbogen, men her får du en mulig definition; leadgenerering er en proces, hvor en virksomhed indsamler data (f.eks. e-mailadresse og telefonnummer) på potentielle kunder. De potentielle kunder er altså de såkaldte leads, og disse leads vil en virksomhed af naturlige grunde gerne have så mange af som muligt.

Som virksomhed kan du tiltrække interessante leads gennem mange forskellige markedsføringstiltag. Især er der mange muligheder for at tiltrække leads gennem online marketing.

Hvilke virksomheder bør indsamle leads?

Dette spørgsmål kan besvares med ét ord; alle.

Selv for virksomheder, der har kalenderen fyldt, og derfor ikke tager nye kunder ind, giver det mening at indsamle leads. Leads omdannes nemlig ikke nødvendigvis til kunder de første mange uger eller måneder. Når kundeemner er indsamlet, så skal de plejes og varmes op, så de måske – og kun måske – lægger penge i din forretning en dag.

Hvad er et lead værd?

Det er ikke muligt at sige noget generelt om, hvad et lead er værd, da det afhænger af mange forskellige faktorer. Det afhænger først og fremmest af, om der er tale om et koldt eller varmt lead. Jeg kan dog sige så meget, at leads er uundværlige for langt de fleste virksomheder, og derfor er det værd at bruge ressourcer på effektiv leadgenerering.

Dermed ikke sagt, at det ikke er muligt at beregne værdien af leads. Med korrekt opsat tracking er der faktisk mulighed for at vurdere værdien, og dette hjælper jeg dig gerne med. Når man kender værdien af et lead, er det nemlig lettere at tage stilling til, om det giver mening at skrue op for markedsføringen og leadgenereringen.

Søren Skriver

Digital Marketing Specialist

+10 års erfaring med digital markedsføring.