Få hjælp og sparring

Få strømlinet din markedsføring med Marketing automation

Marketing automation giver dig mulighed for at arbejde strategisk og taktisk med din data på tværs af kanalerne. Dette vil effektivisere din markedsføringsindsats og i sidste ende spare dig for en masse tid og ressourcer.

Få hjælp til Marketing Automation

Marketing automation er blevet lidt af et buzzword inden for online markedsføring.

De fleste har stødt på begrebet, få kender betydningen og værdien af marketing automation, og endnu færre arbejder aktivt med det. Jeg vil derfor gerne slå et slag for, at du sætter dig grundigt ind i, hvad marketing automation er for en størrelse. Ved at automatisere hele eller dele af jeres markedsføring er der nemlig rig mulighed for ikke kun at spare værdifuld tid, men også at løfte omsætningen og konverteringen til nye højder. Lyder det attraktivt, så læs videre.

Jeg har arbejdet med marketing automation lige så længe, som jeg har beskæftiget mig med digital markedsføring – det vil sige i mere end 10 år. Gennem tiden har jeg haft fornøjelsen af at arbejde med mange interessante virksomheder, hvor mine kompetencer inden for bl.a. marketing automation har skabt mærkbare resultater.

På denne underside vil jeg ikke blot redegøre for, hvordan jeg arbejder med automatisering af markedsføring. Jeg vil også berige dig med en masse gode tips og værdifuld viden på området.

Søren Skriver

Digital Marketing Specialist

+10 års erfaring med digital markedsføring.

Sæt din marketing på autopilot med marketing automation

Markedsføring er nødvendigt for at skabe salg og omsætning i enhver forretning. Det er de færreste i tvivl om. Der er dog ingen grund til at gøre markedsføring mere tidskrævende og besværligt end højst nødvendigt. I dag findes der mange muligheder for at automatisere sin markedsføring, med højere profit og salg til følge, og disse muligheder skal du selvfølgelig ikke gå glip af i din forretning.

Marketing automation vinder hastigt frem hos danske virksomheder, og det gælder ikke mindst de internetbaserede virksomheder. Automatisering af markedsføring praktiseres bl.a. i høj grad af webshops, men det er selvfølgelig ikke kun webshops, der kan drage nytte af at sætte markedsføringen på autopilot. Det kan alle andre virksomheder også – både B2B og B2C.

Hvad end du kun er dig selv, eller om du har en større markedsføringsafdeling i ryggen, så kan du få succes med marketing automation. I næste afsnit vil jeg fortælle lidt mere om, hvordan jeg kan assistere.

Jeg er specialist i marketing automation – og kan selvfølgelig hjælpe dig og din virksomhed!

Har du ledt med lys og lygte efter en dansk marketing automation specialist? I givet fald kan du med rette afslutte din jagt nu. Jeg er nemlig specialist i denne form for markedsføring, og jeg vil med glæde hjælpe dig godt i gang, og jeg varetager gerne hele eller dele af din markedsføring.

Marketing automation kan være genvejen til en højere omsætning og en sundere forretning, men for at få succes med dette kræver det en masse viden og knowhow om online markedsføring. Denne viden og knowhow besidder jeg, og jeg kan derfor hjælpe med både opsætning, justering og tracking af marketing automation. Jeg har i mange år arbejdet med de førende marketing automation systemer, og jeg mestrer brugen af disse systemer på et højt niveau.

Hvad end du blot søger rådgivning på området, eller om du påtænker at outsource alt, hvad der hedder marketing automation og online markedsføring, så kan jeg være behjælpelig. Kontakt mig gerne og lad os tage en dialog.

Hvad er marketing automation?

Som nævnt i indledningen, så er det langt fra alle, der ved, hvad der definerer marketing automation, og hvordan man i praksis arbejder med dette. Derfor vil jeg gerne kort gennemgå, hvad marketing automation er for en størrelse.

Marketing automation kan oversættes til markedsføring automatisering, og det er i sig selv ret sigende for, hvad det hele handler om. Det handler nemlig kort og godt om at automatisere sin markedsføring.

I dag er der rig mulighed for at automatisere en lang række markedsføringsaktiviteter ved brug af forskellige systemer og værktøjer. Du kan f.eks. automatisere udsendelse af e-mails og opslag på sociale medier – i begge tilfælde vil der være tale om marketing automation.

I næste afsnit vil vi dykke ned i, hvilke fordele der er ved at automatisere sin markedsføring. Og lad mig med det samme afsløre én ting; der er mange fordele, og fordelene er store.

Fem gode grunde til at automatisere hele eller dele af din markedsføring

Det kommer nok ikke som nogen overraskelse for dig, at der er mange gode grunde til at bruge ressourcer på marketing automation. Der må trods alt være nogle fordele ved at automatisere sin markedsføring – og det er der selvfølgelig også!

Nedenfor vil jeg fremhæve og beskrive fem gode grunde til at automatisere sin markedsføring:

  1. Der er tid at spare – En af fordelene ved marketing automation handler om tidsbesparelser. I stedet for dagligt at skulle planlægge bl.a. e-mails og opslag på de sociale medier, så kan du planlægge disse aktiviteter langt ud i fremtiden, og det sparer dig samlet set for værdifuld tid. Du kan f.eks. planlægge markedsføringsaktiviteter for en måned, et kvartal eller et år ad gangen. Automatisering af markedsføring frigiver tid hos markedsføringsmedarbejderne – tid, der kan bruges på at udtænke kreative markedsføringskampagner m.v. Tid er den dyrebareste ressource i de fleste virksomheder, og derfor er dette en vigtig fordel.
  2. Der sikres en mere relevant og ensartet kommunikation – Marketing automation kan også være med til at sikre en mere relevant og ensartet kommunikation. Ved at automatisere din markedsføring kan du nemlig definere, hvilke budskaber din målgruppe modtager, alt efter hvilken handling de har foretaget. Har de f.eks. downloadet dit whitepaper omhandlende momsregler, så kan du med fordel udsende e-mails om bogføring, regnskab og moms i fremtiden til modtageren (hvis du har fået samtykke til dette selvfølgelig). Dette kan sættes op, således at det kører helt automatisk.
  3. Det giver typisk en højere ROI – Et andet rigtig godt argument for at gøre brug af marketing automation handler om, at der er mulighed for at skabe en højere ROI på sine markedsføringsaktiviteter. Denne fordel bør i sig selv være grund nok til at komme i gang med automatisering af markedsføring. Drømmer du også om at hæve afkastet af din markedsføring, så lad os sammen kigge på mulighederne.
  4. Der findes masser af systemer og platforme, der gør det nemt at arbejde med – Med et professionelt og brugervenligt marketing automation system er det både nemt og hurtigt at komme i gang med den værdifulde automatisering af markedsføring. Derfor skal du ikke frygte, at det er en hverken tidskrævende eller teknisk proces. Dermed ikke sagt, at man bliver specialist fra den ene dag til den anden. Det tager tid at sætte sig ind i de mange facetter inden for marketing automation, men det er ingen hemmelighed, at de dedikerede systemer gør det hele lidt lettere og mere overskueligt.
    Og vil du gerne slippe for at skulle skifte mellem en masse forskellige værktøjer, så kan du glæde dig over, at du kan nøjes med ét værktøj; nemlig HubSpot. Jeg skal nok komme nærmere ind på dette værktøj lidt senere i guiden.
  5. Det bliver lettere at jonglere mange forskellige markedsføringskanaler – I dag er det ikke tilstrækkeligt at være til stede ét sted. Din virksomheds målgruppe færdes på mange forskellige kanaler, og det er din opgave at sikre, at du er synlig netop dér, hvor kunderne befinder sig. Det kan være en stor mundfuld, men med marketing automation bliver det meget mere overkommeligt at jonglere flere markedsføringskanaler. Det kan f.eks. sikre, at din virksomhed er synlig i både søgeresultaterne (SEO), Google Ads, sociale medier m.v. Og ved at tænke i automatisering får du lettere ved at tilpasse din markedsføring til flere kanaler i fremtiden.

Eksempler på marketing automation

Du har nu fået en grundforståelse for, hvad marketing automation er, og hvilke fordele der kan være ved at arbejde med dette. Så langt, så godt. Nu vil jeg gerne præsentere dig for nogle eksempler på marketing automation, så du får en lidt dybere indsigt i, hvordan man mere konkret kan automatisere sin markedsføring.

Det er ikke sikkert, at alle eksemplerne er lige relevante for din virksomhed, men læs med og få inspiration til at automatisere din markedsføring. Det skal bl.a. handle om e-mail marketing, chatbots og remarketing – tre ting, der kan spare tid for medarbejderne og skabe gode økonomiske resultater.

#1 E-mail marketing automation

Det første eksempel er e-mail marketing automation. Dette har jeg valgt at fremhæve som det første, da der er mange – og gode – muligheder for at automatisere sin e-mail markedsføring.

E-mail markedsføring er en af de mest effektive markedsføringsdiscipliner, og det bliver ikke mindre effektivt af, at markedsføringen automatiseres.

For at få succes med markedsføring via e-mail kræver det, at de rette budskaber sendes ud på de rette tidspunkter, og dette kan marketing automation være med til at sikre. Du kan nemlig definere, hvilke modtagere der skal modtage hvilke e-mails, og hvornår de skal modtage dem. Du kan på den måde sørge for, at dine leads holdes varme, og at modtagerne modtager relevante og personlige e-mails baseret på en række kriterier.

Bruger du meget tid på e-mail markedsføring, men udebliver resultaterne, så er det måske fordi, at du ikke tænker i marketing automation. Kontakt mig, hvis du ønsker input til, hvordan din markedsføring via e-mail kan optimeres.

#2 Chatbots

Der er sket rigtig meget inden for intelligent kommunikation de seneste år. Der er bl.a. sket det, at brugen af chatbots er blevet mere udbredt. Du tænker måske ikke, at brug af chatbots er vejen til en mere personlig og effektiv kommunikation og markedsføring, men det kan det faktisk være. I dag er vi nået så langt i udviklingen, at chatbots vil kunne besvare mange af de spørgsmål og løse mange af de udfordringer, som en medarbejder normalt vil håndtere.

Chatbots kan bl.a. bruges på visse sociale medier og via egen hjemmeside. Chatbots kan ikke nødvendigvis erstatte fysiske medarbejdere, men det kan være et godt supplement. En chatbot kan f.eks. blive sat til at besvare kundehenvendelser, når der er travlt i kundeserviceafdelingen eller uden for kundeserviceafdelingens åbningstider.

Denne måde at automatisere sin markedsføring og kommunikation på deler vandene, men det er en kendsgerning, at det kan være ganske effektivt at byde chatbots indenfor i virksomheden.

#3 Remarketing

Det er, hvis du spørger mig, ikke muligt at tale om marketing automation uden at komme ind på fænomenet remarketing. Er der noget, der er effektivt, når det kommer til markedsføring, så er det nemlig remarketing.

Skulle du være i tvivl, så kan jeg fortælle, at remarketing (eller retargeting) handler om at målrette sin markedsføring til personer, der allerede har interageret med din webshop eller hjemmeside. Dette virker bl.a. rigtig godt med Facebook og Google Ads. Når en person en gang har udvist interesse for din virksomhed og dens produkter eller ydelser, så er det nemlig lettere at omdanne denne potentielle kunde til en betalende kunde.

Det kræver naturligvis en vis trafikmængde at kunne skabe resultater med remarketing, men har din hjemmeside eller webshop allerede masser af trafik, så kan det ikke gå for hurtigt med at få opsat remarketing.

Anbefalelsesværdige værktøjer til marketing automation

Der er ingen grund til at opfinde den dybe tallerken, når emnet er marketing automation. Automatisering af markedsføring kan nemlig sagtens være let og ubesværet at gå til, hvis blot man gør brug af de rigtige værktøjer, men hvilke værktøjer er de rigtige?

Det er selvfølgelig en smagssag, men jeg tillader mig alligevel at fremhæve nogle af de systemer og værktøjer, som jeg har bedst erfaringer med. Det ene værktøj udelukker ikke nødvendigvis det andet, men der kan da være visse fordele ved at holde sig til ét eller få systemer. Det skaber et bedre overblik, og ofte vil det også gøre det lettere at holde omkostningerne nede.

På udkig efter det bedste marketing automation system? Så overvej et af følgende systemer:

  • HubSpot
  • Marketo
  • ActiveCampaign

Mere om disse systemer i de kommende afsnit.

HubSpot

Markedets – måske – mest populære og anerkendte løsning til marketing automation er HubSpot. Der er tale om et alt-i-ét værktøj, der byder på en masse nyttige værktøjer inden for ikke blot markedsføring, men også inden for blogging, salgsstyring og meget mere. Det er altså ikke kun inden for automatisering af markedsføring, at HubSpot kan tilføre din virksomhed stor værdi.

HubSpot hjælper desuden ikke kun din virksomhed med at indsamle de vigtige leads. Værktøjet hjælper dig også med at bearbejde disse leads. Disse leads kan bl.a. bearbejdes gennem personlige e-mails, opkald fra salgsafdelingen eller noget helt tredje – det hele kan håndteres via HubSpot.

Og ikke nok med, at HubSpot som marketing automation system byder på mange nyttige funktioner, så kommer systemet også med høj brugervenlighed. Endvidere kan du glæde dig over, at alle data er samlet ét og samme sted. Hvis du lærer at mestre brugen af HubSpot, så behøver du ikke andre værktøjer til marketing automation.

Marketo

Leder du efter et godt alternativ til HubSpot, og har du ikke noget imod, at det bliver lidt mere avanceret, så er Marketo måske løsningen. Marketo er et avanceret system til håndtering af indgående markedsføring, der bl.a. byder på masser af muligheder for analyse og integration. Med dette system bliver det markant lettere at målrette sin online markedsføring, idet der kan indsamles og analyseres relevant data direkte via systemet.

Marketo henvender sig til både små og store virksomheder, men især store virksomheder, og de har skræddersyede pakker til alle kundetyper – i forskellige prisklasser.

ActiveCampaign

Sidst, men ikke mindst vil jeg gerne fremhæve ActiveCampaign – dette er nemlig også et pragtfuldt marketing automation system. Via dette system kan du bl.a. skabe marketing- og sales automation flows.

Systemet kommer bl.a. med flere hundrede indbyggede integrationer, effektmåling, smart e-mail designer, segmentering, leadscoring og meget, meget mere. Du får altså adgang til mange af de funktioner, der skal til for at sikre effektiv marketing automation. Selve platformen er yderst brugervenlig, og du får adgang til det hele til en konkurrencedygtig pris.

Marketing automation er værdifuldt for både B2B- og B2C-virksomheder

Ja, hvis du skulle være i tvivl, så kan jeg fortælle, at det giver mening for både B2B- og B2C-virksomheder at arbejde med marketing automation. Hvordan man konkret skal arbejde med automatisering af markedsføring kan selvfølgelig være forskelligt, alt efter om der er tale om en B2B- eller B2C-virksomhed, men det ændrer ikke på, at det kan være effektivt for begge virksomhedstyper.

Inden for B2B benyttes marketing automation bl.a. til leadhåndtering og leadindsamling. Det handler ofte om at skaffe kvalificerede leads til salgsafdelingen, og dette er alt andet lige lettere, hvis dele af markedsføringen er blevet automatiseret. Ofte er det muligt at håndtere både leadhåndtering, leadindsamling og kunderelationsstyring (CRM) via ét og samme system.

Inden for B2C bruges marketing automation bl.a. inden for e-mail marketing. Her bruges det bl.a. til at opsætte relevante e-mail marketing flows, der sikrer, at målgruppen modtager de rigtige budskaber på de rigtige tidspunkter. B2C-virksomheder bruger også marketing automation til at automatisere deres markedsføring via Google Ads, Facebook Ads m.v. Og da alt data er samlet ét sted, så bliver det nemt at optimere markedsføringen på tværs af de forskellige kanaler.

Jeg er vant til at arbejde med både B2B- og B2C-virksomheder, så jeg vil selvfølgelig også kunne hjælpe dig med at automatisere din virksomheds markedsføring.

Spørgsmål og svar om marketing automation

Hvornår giver det mening at hyre et marketing automation bureau?

Hvad end det handler om salg, markedsføring, administration eller noget helt fjerde, så er det altid et dilemma, om det skal klares internt i virksomheden, eller om det skal outsources. Marketing automation – og digital markedsføring i det hele taget – er et godt eksempel på noget, der kan give mening at outsource.

Automatisering af markedsføring kan give rigtig gode resultater, men det kan omvendt også give bagslag, hvis det ikke gribes an på den rigtige måde. Netop derfor giver det mening at hyre et marketing automation bureau, der har arbejdet med dette i mange år. Dermed ikke sagt, at man ikke på sigt kan tage over selv. I første omgang er det vigtigt, at opsætningen håndteres korrekt, og dette kan jeg selvfølgelig være med til at sikre.

Vil du vide mere om fordelene ved at bruge et marketing automation bureau, så skriv til mig i dag.

Hvilke marketing automation systemer findes der?

Der findes langt flere marketing automation systemer, end der kan tælles på to hænder. Derfor skal du ikke nødvendigvis sætte dig for at gennemgå dem alle. I stedet kan du nøjes med at stifte bekendtskab med nogle af de mest populære systemer til marketing automation. Det er nemlig meget sandsynligt, at et eller flere af disse systemer vil kunne dække dine behov.

I første omgang bør du gøre dig selv den tjeneste og kigge nærmere på værktøjer som HubSpot, Salesforce, APSIS, ActiveCampaign, MailChimp og Campaign Monitor. Det er nemlig nogle af favoritterne hos danske virksomheder. Og når du finder dit yndlingssystem, så fordyb dig i det og hold dig til det. Det kan være svært at fordybe sig i mange forskellige systemer, og derfor giver det mening at finde ét system, der kan det hele (eller næsten det hele). Jeg håber, at du finder et system, der matcher dine præferencer.

Kan alle markedsføringsaktiviteter automatiseres?

Ja, i princippet vil alle – eller næsten alle – markedsføringsaktiviteter kunne automatiseres.

Det skal dog ikke være nogen hemmelighed, at der er nogle former for markedsføring, der er mere oplagte at automatisere end andre. For eksempel giver det bedre mening at automatisere e-mail marketing end linkbuilding.

Det der kan automatiseres i en virksomhed bør automatiseres, og markedsføring er ingen undtagelse. Der er naturligvis begrænsede muligheder for at automatisere offline markedsføring, men der er omvendt rigtig mange muligheder for automatisering, når det kommer til online markedsføring.

Hvilke udgifter er der ved marketing automation?

Marketing automation er ofte så effektivt, at udgifterne til det hurtigt vil kunne tjenes hjem, og det vil ofte tjene sig selv hjem mange penge, men hvilke udgifter er der reelt ved denne form for markedsføring?

Automatisering af markedsføring er typisk ikke helt gratis. Der er dels udgifter til udvalgte værktøjer og systemer, og så er der naturligvis også udgifter til ekstern hjælp, hvis man outsourcer hele eller dele af arbejdet til et marketing automation bureau. Ofte er udgifterne dog lave i forhold til, hvor meget salget kan løftes, og hvor meget dyrebar tid man kan spare ved at automatisere markedsføringen. I sidste ende er det altså en rigtig god investering.

Ønsker du et uforpligtende tilbud på håndtering af marketing automation på vegne af din virksomhed, så tøv ikke med at kontakte mig. Jeg ser frem til at høre fra dig.

Søren Skriver

Digital Marketing Specialist

+10 års erfaring med digital markedsføring.