Norsk SEO

Norsk SEO - Få hjælp til SEO i Norge

Professionel hjælp til SEO i Norge

Norsk SEO bør indgå i din markedsføring, hvis du ønsker at nå ud med dine budskaber til flere potentielle kunder.

Norsk SEO kan naturligvis være værdifuldt, hvad end ens virksomhed kun beskæftiger sig med det norske marked, eller om virksomheden har sit hovedfokus på det danske marked, men også gerne vil sælge varer og / eller ydelser til norske forbrugere.

Norge er på mange måder et spændende land og et attraktivt marked, hvorfor du bestemt gør klogt i at overveje, om du bør udvide dit salg til Norge. Har du allerede taget springet, og savner du mest af alt flere norske kunder i butikken, så kan du måske indfri dette ønske med effektiv søgemaskineoptimering.

Din fornemmeste opgave, hvis du skal have succes i Norge, er at gøre opmærksom på din virksomhed, så flest mulige norske forbrugere får øjnene op for din virksomheds eksistens. Vejen hertil kan være lang og svær, men i mange tilfælde giver det mening at investere i søgemaskineoptimering.

På denne side vil jeg ikke kun fortælle dig, hvad jeg kan hjælpe med, når det kommer til norsk søgemaskineoptimering. Du vil også få nogle konkrete idéer til, hvordan du skal gribe din søgemaskineoptimering an på udenlandske markeder, ligesom du vil få en masse viden om, hvorfor Norge er et attraktivt marked.

Søren Skriver

Digital Marketing Specialist

+10 års erfaring med digital markedsføring.

Kom til tops i de norske søgeresultater

Målet med norsk SEO – såvel som dansk SEO – er naturligvis at nå til tops i søgeresultaterne på relevante søgeord og søgefraser.

Dette sker desværre ikke af sig selv, hvorfor du skal være villig til at gøre en helhjertet indsats, hvis det overhovedet skal være realistisk. Du har sandsynligvis allerede en SEO strategi, men når du træder ind på et nyt marked, i dette tilfælde det norske marked, så kan det give mening at lave en ny SEO strategi, der er tilpasset det givne marked. Du kan nemlig ikke nødvendigvis kopiere din nuværende strategi 1-til-1. Det vil naturligvis være det letteste, men der er ingen garanti for, at det vil fungere.

Mere konkret er det henholdsvis Google, Yahoo og Bing, du skal have fokus på. Førstnævnte – Google – administrerer over 98 % af alle søgeforespørgsler på det norske marked, hvorfor denne søgemaskine bør have dit hovedfokus. Hvis du kan overbevise Google om, at din hjemmeside skal rangeres højt i søgeresultaterne, så kan du tillade dig at klappe dig selv på skulderen.

Norsk SEO kan i den grad give dig kunder i butikken og være med til at løfte din forretning. Spørgsmålet er så bare, om du vil lave din søgemaskineoptimering selv, eller om du vil outsource det? Er du mest til outsourcing, så læs videre.

Få professionel hjælp til norsk SEO

Norsk SEO kan være yderst effektivt og værdifuldt, men det skal ikke være nogen hemmelighed, at det er lettere sagt end gjort at opnå de ønskede topplaceringer. Der er nemlig yderst hård konkurrence om topplaceringerne, hvorfor der skal mere til end en god forsidetekst og et par stærke backlinks.

Skal du gøre dig forhåbninger om at rangere godt i de norske søgeresultater inden for den nærmeste fremtid, så kan du overveje at hyre en professionel fagperson til at tage sig af din optimering. Så kan du nemlig frigøre tid til alle de andre opgaver, der skal tages hånd om i din virksomhed.

Jeg er ikke nordmand eller norsk virksomhedsejer, men jeg har stor erfaring med norsk søgemaskineoptimering. Derfor kan jeg være det helt rigtige valg af leverandør, hvis du ønsker at få optimeret din norske hjemmeside.

Jeg har ikke én fast pris på norsk SEO, men hvis du kontakter mig og fortæller mig lidt om din virksomhed, dine målsætninger og dit budget, så vil jeg helt sikkert kunne udarbejde et fordelagtigt tilbud, der er tilpasset din virksomhed.

Det er selvfølgelig helt gratis og uforpligtende at indhente et tilbud på norsk søgemaskineoptimering. Jeg kan også give et tilbud på international SEO, hvis din virksomhed er til stede på flere udenlandske markeder.

Derfor skal du bruge ressourcer på norsk søgemaskineoptimering

At arbejde med norsk søgemaskineoptimering bør, hvis du spørger mig, være obligatorisk, hvis man driver forretning i Norge (enten fysisk eller digitalt).

Der findes naturligvis andre måder at markedsføre en virksomhed på end gennem søgemaskineoptimering, men der er alligevel flere gode grunde til at bruge netop søgemaskineoptimering i sin markedsføring.

Her er de gode grunde til at prioritere norsk søgemaskineoptimering:

 1. Investeringen kan tjene sig selv hjem mange gange – Søgemaskineoptimering, uanset om vi taler norsk søgemaskineoptimering eller generelt, er ikke en markedsføringsform, der giver resultater på få timer, dage eller uger. Ofte tager det måneder, inden man begynder at kunne se en udvikling, men når først man får den ene topplacering efter den anden, vil investeringen kunne tjene sig selv hjem mange gange. Har du generelt et langsigtet forretningssyn, så vil du sandsynligvis også kunne se, hvorfor det er en god idé at bruge ressourcer på norsk SEO.
 2. Du når ud til din specifikke målgruppe – Med søgemaskineoptimering behøves du ikke at skyde med spredehagl, som du måske har oplevet med andre markedsføringsformer. Når først du ved, hvilke søgeord og søgefraser der bliver brugt i din branche, så vil du nemlig kunne nå ud til din specifikke målgruppe ved at tænke disse søgeord og søgefraser ind i din søgemaskineoptimering.
 3. Det er muligt at komme i gang med et lavt budget – Norsk SEO kan være dyrt, hvis man outsourcer det hele og i øvrigt forventer resultater på den korte bane. Dermed ikke sagt, at man nødvendigvis skal have et kæmpe markedsføringsbudget for at udføre søgemaskineoptimering på det norske marked. Det ér muligt at komme i gang trods et lavt budget, men det kræver selvfølgelig, at man laver så meget som muligt selv i starten.

Disse ting skal du overveje ift. søgemaskineoptimering af din norske hjemmeside

I princippet er norsk SEO ikke så meget anderledes end dansk SEO.

Min erfaring viser, at det danske og norske marked minder meget om hinanden, når det kommer til søgemaskineoptimering. Google rangerer nogenlunde hjemmesider på samme måde i Norge som i Danmark, så ved du, hvad der fungerer på det danske marked, så har du en markant fordel, når du skal søgemaskineoptimere din norske hjemmeside.

Ovenstående betyder dog ikke, at du nødvendigvis kan kopiere alle de SEO tiltag, du har udført på vegne af din danske hjemmeside. Selvom markederne minder meget om hinanden, så er der nemlig visse forskelle, der skal tages højde for. I det hele taget skal du gøre dig en del overvejelser, når du skal i gang med at søgemaskineoptimere din norske hjemmeside.

Du skal bl.a. overveje følgende:

 • Skal jeg oversætte mit eksisterende indhold fra dansk til norsk, eller skal jeg producere helt nyt indhold?
 • Skal jeg placere hjemmesiden på et selvstændigt domæne eller et subdomæne?
 • Skal jeg benytte mig af lokal norsk hosting?
 • Skal jeg lave min linkbuilding selv eller overlade dette til eksperterne?

Ovenstående – og meget andet – bør overvejes, inden du sætter gang i for mange ting. Du risikerer at spilde en masse tid og penge, hvis du ikke får lagt en ordentlig strategi for din norske søgemaskineoptimering.

Disse søgeord og søgefraser bruger norske forbrugere

Når det kommer til søgeord og søgefraser, så skal du passe på med ikke at begå den samme fejl, som mange andre virksomhedsejere har begået gennem tiden.

Fejlen lyder på, at virksomhedsejerne blot har oversat de danske søgeord og søgefraser fra dansk til norsk. Dette kan i nogle tilfælde godt give mening, men faktum er, at der typisk bliver brugt nogle helt andre ord og vendinger på norsk. Du risikerer derfor at optimere din hjemmeside mod søgeord og søgefraser, der slet ikke bliver brugt af de norske forbrugere. Derfor er det sjældent hensigtsmæssigt at vælge den nemme vej.

Men hvad gør du så, når du skal finde ud af, hvilke søgeord og søgefraser du skal gå efter? Løsningen er som altid en søgeordsanalyse. Det er muligt, at dit kendskab til det norske marked er ret begrænset, men det betyder ikke, at du ikke vil kunne få lavet en norsk søgeordsanalyse.

Med mange hundrede producerede søgeordsanalyser i bagagen har jeg en vis ekspertise, og jeg vil derfor også kunne lave en søgeordsanalyse til dig. Med en sådan analyse vil du ikke kun blive klogere på, hvilke søgeord der bør være dine primære, men også hvilke longtail og relaterede søgeord der findes.

Du kan også selv dykke lidt ned i, hvilke søgeord og søgefraser der bliver brugt på det norske marked. Benyt dig blot af nogle af de mange online værktøjer, der findes til formålet. Du kan f.eks. finde norske søgeord gennem følgende tjenester:

 • Ahrefs (Keywords Explorer)
 • Google (Keyword Planner)
 • AnswerThePublic (fantastisk værktøj til at finde ud af, hvad dine potentielle kunder spørger om)

Brug for stærke links fra norske medier? Få hjælp til norsk linkbuilding

Det er næsten ikke muligt at tale om norsk søgemaskineoptimering uden også at tale om norsk linkbuilding.

Linkbuilding er nemlig noget af det mest effektive, når der skal erobres topplaceringer. Selv med en toptunet hjemmeside, der er optimeret på alle parametre, kan det være svært at rangere højt i søgeresultaterne, hvis man ikke har gode og relevante links fra norske hjemmesider.

Norske links er som udgangspunkt dyrere end danske links, men bruger du dine ressourcer korrekt, så vil du kunne skabe bemærkelsesværdige resultater med norsk linkbuilding.

Linkbuilding er et af mine specialeområder, og jeg har da også adgang til en lang række norske medier, hvorfor jeg vil kunne komme dig til undsætning, hvis du skal have styrket din linkprofil.

Linkbuilding er ikke det første sted, man skal starte, når det kommer til søgemaskineoptimering, men når onpage delen er på plads, så er der al mulig god grund til at gå i gang med at bygge links til sin norske hjemmeside.

Derfor er Norge et attraktivt marked for mange virksomheder

Der er fordele og ulemper ved alle udenlandske markeder, og det norske marked er naturligvis ingen undtagelse. I dette skriv vil jeg dog primært gennemgå de mange gode grunde til at træde ind på det norske marked, hvis man sælger varer og / eller ydelser, der kunne være interessante for de norske forbrugere eller virksomheder.

Derfor er det norske marked attraktivt:

 1. Det minder meget om det danske marked (lettere at tilpasse sig)
 2. Norge er et rigt land med høje indtægter
 3. Du kan sælge dine varer til yderligere 5,3 millioner forbrugere (Norges indbyggertal)
 4. Der er rig mulighed for at finde norsktalende medarbejdere i Danmark
 5. … og meget mere!

Spørgsmål og svar

Hvad er norsk SEO?

Norsk SEO er søgemaskineoptimering målrettet det norske marked. Med andre ord søgemaskineoptimerer du din hjemmeside med henblik på at blive mere synlig i de norske søgeresultater. Formålet med dette er, at potentielle norske kunder vil klikke sig ind på din hjemmeside, når de finder din virksomhed via søgemaskinerne. Jo mere synlig du er, desto flere nordmænd vil få øjnene op for din forretning.

Norsk SEO dækker – ligesom traditionel SEO – bredt, idet det kan indebære både linkbuilding, teknisk SEO, tekstproduktion og meget mere.

Hvad koster norsk SEO?

Norsk SEO prissættes på nogenlunde samme måde som traditionel SEO.

Det mest afgørende i forhold til prisen er naturligvis, hvor meget man ønsker at outsource af sin søgemaskineoptimering, og hvor stor en indsats der skal lægges fra leverandørens side. Det er altså primært det reelle tidsforbrug, der afgør, hvor dyrt (eller billigt) det er at købe norsk SEO.

Vil du gerne have en endnu bedre idé om, hvad norsk søgemaskineoptimering koster, så indhent da et uforpligtende tilbud hos mig.

Er det lettere eller sværere at rangere på det norske marked?

Det kommer an på, hvilket andet marked man sammenligner med.

Norge ér et attraktivt marked, og det er der mange virksomheder, der har fået øjnene op for, hvorfor du må forvente, at konkurrencen er hård. Det er derfor svært, men ikke decideret umuligt at rangere højt i søgeresultaterne i Norge. Du skal blot gøre det en smule bedre end konkurrenterne, og så skal du være tålmodig.

Jeg kan ikke garantere dig topresultater, men hyrer du mig, så kan du være sikker på, at jeg gør mit absolut bedste for at sikre dig så gode resultater som muligt.

 

Søren Skriver

Digital Marketing Specialist

+10 års erfaring med digital markedsføring.