Gennemgang af din SEO

En SEO-analyse, der giver dig det komplette overblik over jeres side

Med en SEO analyse kan du analysere den nuværende situation for din virksomhed.

Få hjælp til din SEO analyse

For at kunne arbejde både professionelt og målrettet med SEO har man brug for et stort overblik og en god indsigt.

Overblikket og indsigten opnås gennem en dybdegående og overskuelig SEO analyse, der belyser både problematikker og løsningsforslag.

Er du også træt af at famle i blinde, når det kommer til din søgemaskineoptimering, så kan du med fordel tage action.

Analysen i sig selv giver ikke #1 placeringer, men ved at tage udgangspunkt i en god og gennemarbejdet analyse har man mulighed for at forbedre sin performance markant – og blive belønnet med gode placeringer. Det er derfor et godt sted at starte at få lavet en analyse.

Her på siden vil jeg give dig et overblik over, hvad en SEO analyse typisk indeholder, og hvorfor en sådan analyse kan være yderst værdifuld. I bunden af guiden vil jeg også besvare en række ofte stillede spørgsmål.

Søren Skriver

Digital Marketing Specialist

+10 års erfaring med digital markedsføring.

En professionel SEO analyse er første skridt på vejen mod topplaceringer

Skal du have mest muligt ud af dine ressourcer (tid og penge), når det kommer til søgemaskineoptimering, så er du nødt til at lægge din energi de rigtige steder.

Er du ikke ekspert i søgemaskineoptimering, så ved du muligvis ikke, hvordan du skal gribe det hele an. Det er netop her, at SEO analysen kommer ind i billedet.

Din hjemmeside bliver analyseret fra A til Z, og der vil i den anledning helt naturligt blive belyst en masse udfordringer – eller muligheder, om man vil.

Jeg analyserer både tekster, billeder, koder, indgående links og meget mere. Alt sammen for at skabe det overblik, der skal til for at vurdere, hvilke parametre der skal skrues på for at erobre (endnu flere) topplaceringer.

Så snart du har fået lavet en professionel SEO analyse, så er du ikke længere nødsaget til at skyde med spredehagl. Analysen vil nemlig give dig vished om, hvilke fejl og mangler der er på din hjemmeside mht. søgemaskineoptimering. Handler du på disse ting, så vil du med al sandsynlighed blive belønnet med mere attraktive placeringer i søgeresultaterne.

Bestil en SEO analyse i dag og få det fornødne overblik

Enhver hjemmesideejer, der kan se en eller anden værdi i søgemaskineoptimering bør prioritere at få lavet en SEO analyse.

Med SEO analysen får du et fremragende udgangspunkt for at performe i søgeresultaterne. Denne mulighed bør du gribe, hvis du har fået øjnene op for, hvorfor det er så vigtigt, at din hjemmeside dukker op, når dine potentielle kunder søger efter varer eller services, som du sælger i din forretning.

Drømmer du om det værdifulde (og nødvendige) overblik over din søgemaskineoptimering? Og har du ambitioner om at øge din organiske trafik via søgemaskinerne? Så kan du med god grund bestille en SEO analyse i dag.

I mit virke som SEO ekspert har jeg udarbejdet rigtig mange SEO analyser for kunder i en verden af forskellige brancher. Fælles for disse analyser er, at de har været med til at flytte mine kunder betydeligt.

Derfor er en (god) SEO analyse guld værd

En SEO analyse er ikke bare en SEO analyse.

Det er meget forskelligt, hvad sådanne analyser indebærer, og hvor dybdegående de er. Derfor er det naturligvis ingen selvfølge, at en SEO analyse kaster en masse værdi af sig. Analysen er kun guld værd, hvis der er brugt tid og energi på at udarbejde den, og hvis den vel at mærke er udarbejdet af en person, der har mange års erfaring inden for søgemaskineoptimering.

Jeg har både erfaringen og ekspertisen til at udarbejde værdifulde SEO analyser, og du kan derfor trygt overlade dette analysearbejde til mig.

Nedenfor bliver du præsenteret for de gode grunde til at få lavet en SEO analyse:

 1. Du får et godt overblik over, hvordan din hjemmeside performer i dag – Som hjemmesideejer har du sandsynligvis en idé om, hvordan du klarer dig, når det kommer til din søgemaskineoptimering. Det er dog ikke sikkert, at du ved nøjagtigt, hvor galt (eller godt) det står til. For at kunne vurdere dette har man nemlig brug for mere specialiseret viden og ekspertise end gennemsnittet. Derfor giver det mening at outsource analysearbejdet, så der ikke bliver overset noget.
 2. Du får indsigt i problemstillinger – Uanset hvor meget eller lidt du har arbejdet med søgemaskineoptimering, må du forvente, at der er nogle fejl, mangler eller andre problemstillinger på din hjemmeside med relation til SEO. Det kan være problemstillinger som manglende sidetitler, duplikeret indhold, lang loadtid eller noget helt fjerde. Via SEO analysen får du indsigt i disse problemstillinger.

Du får konkrete forslag til forbedringer og optimeringer – Det er selvfølgelig ikke tilstrækkeligt at påpege aktuelle problemstillinger og udfordringer. Du har også brug for at vide, hvordan du skal løse de aktuelle problemer. Dette kan en SEO analyse ligeledes hjælpe med. Det er ikke sikkert, at du er i stand til at eksekvere på det hele på egen hånd, men heldigvis kan det meste outsources – alt lige fra hastighedsoptimering til billedoptimering.

Dybdegående analyse af din SEO

Bestiller du en SEO analyse gennem mig, så kan du være helt sikker på, at du ikke modtager en standardanalyse, der er udarbejdet af en maskine.

Derimod får du en gennemarbejdet og gennemsigtig analyse, der gør dig langt klogere på, hvordan din hjemmeside performer, og hvad du kan gøre for at løfte din søgemaskineoptimering til et højere niveau med henblik på at opnå flere topplaceringer og øge trafikken.

Jeg analyserer din hjemmeside med udgangspunkt i dine ønsker og forventninger, hvorfor det er op til dig, hvor dybdegående analysen skal være. Det ér muligt at lave en analyse, der tager højde for alle vigtige faktorer, men det er også muligt at tage udgangspunkt i enkeltstående parametre inden for søgemaskineoptimering. Du kan f.eks. vælge, at din SEO analyse skal tage udgangspunkt i din linkprofil, hastigheden på din hjemmeside, den tekniske del eller noget helt fjerde.

Din SEO analyse vil bl.a. tage udgangspunkt i følgende:

 • Teknisk SEO
 • Mobilvenlighed
 • Søgeordsanalyse
 • Linkprofil (indgående links)
 • Intern linkbuilding
 • Sidetitler og metabeskrivelser
 • Brug af H-tags
 • Duplikeret indhold

… og meget, meget mere!

I de kommende underafsnit kommer jeg ind på nogle af de ting, du vil kunne få indsigt i med en SEO analyse.

Linkanalyse

Det er svært (ja, faktisk næsten umuligt) at ranke på konkurrenceprægede søgeord uden links. Derfor er det sund fornuft at prioritere sin linkbuilding højt.

Du har sandsynligvis bygget et eller flere links og har måske også en idé om, hvilke af dine links der har bidraget mest positivt i forhold til din søgemaskineoptimering. En SEO analyse, der også inkluderer en linkanalyse, vil dog kunne gøre dig endnu klogere på, hvordan din linkprofil ser ud.

Du vil bl.a. kunne få besvaret følgende spørgsmål med en linkanalyse:

 • Hvor mange indgående links har jeg?
 • Hvordan er kvaliteten af mine indgående links?
 • Er nogle typer af links overrepræsenteret? (f.eks. medielinks eller forumlinks)
 • Kan nogle af mine indgående links være decideret skadelige?
 • Bruger jeg de rigtige ankertekster?

Er det kun interessant for dig at vide, hvordan du klarer dig mht. linkbuilding, så kan du nøjes med at bestille en enkeltstående analyse af dette.

Søgeordsanalyse

I en SEO analyse er det også kutyme at fokusere på, hvilke søgeord der bør fokuseres på med udgangspunkt i den specifikke virksomhed og hjemmeside.

Inden for SEO analyser laver jeg rigtig mange søgeordsanalyser, hvor jeg finder både brede søgeord med høj søgevolumen såvel som longtail søgeord, relaterede søgeord, synonymer og meget andet, der vil kunne give mening at arbejde med.

Ved du ikke allerede, hvad dine potentielle kunder søger på, når de skal finde dine varer eller ydelser, så er det bestemt værd at undersøge nærmere. Når du er bekendt med disse, så vil du nemlig kunne udarbejde content og bygge links med disse søgeord in mente. Det giver dig en langt bedre chance for at præstere godt.

Med en søgeordsanalyse vil du bl.a. få svar på følgende:

 • Hvilke søgeord bruger mine potentielle kunder?
 • Hvor mange søgninger er der på de forskellige søgeord og søgefraser?
 • Hvordan rangerer min hjemmeside i dag?

Teknisk SEO

Ønsker du en teknisk SEO analyse, så kan jeg selvfølgelig også være behjælpelig.

Det er nemlig ikke nok, at din hjemmeside indeholder de rigtige tekster og de rigtige interne links. Hjemmesiden skal også klare sig godt rent teknisk. I den forbindelse giver det først og fremmest mening at dykke ned i hjemmesidens HTML, JavaScript og CSS, ligesom hastighed, mobilvenlighed og indeksering er værd at lægge vægt på.

Er du ikke så teknisk anlagt, og frygter du, at tekniske fejl og udfordringer på din hjemmeside forhindrer dig i at opnå topplaceringer, så vil du ikke kunne undvære en teknisk SEO analyse.

Med den tekniske SEO analyse vil du bl.a. få besvaret følgende spørgsmål:

 • Er min hjemmeside mobilvenlig?
 • Er der behov for at komprimere og optimere HTML og CSS?
 • Er der alvorlige indekseringsbarrierer?
 • Er der andre tekniske ting, jeg skal reagere på?

Mobilanalyse

Som jeg også var kort inde på i forrige afsnit, så er mobilvenlighed ligeledes en vigtig faktor. De ønskede placeringer kan nemlig være mere end svære at opnå, hvis din hjemmeside ikke er mobilvenlig. Det er nemlig din hjemmesides performance på mobilen, der afgør, hvordan du bliver placeret i søgeresultaterne.

For at vurdere, hvordan din hjemmeside klarer sig i forhold til mobilvenlighed og responsive, så vil en grundig mobilanalyse være brugbar. Med denne analyse vil du nemlig få det komplette overblik over, hvor mobilvenlig din hjemmeside i virkeligheden er.

En mobilanalyse kan bl.a. give dig svar på følgende spørgsmål:

 • Tilpasser min hjemmeside sig alle mobile enheder?
 • Er min hjemmeside hurtig at loade via mobile enheder?
 • Er der nogle fejl eller mangler i mobilversionen af hjemmesiden?

Og meget mere

I de forrige afsnit har du fået et nogenlunde overblik over, hvad en SEO analyse indeholder, men festen stopper selvfølgelig ikke der. Foruden de nævnte punkter kommer jeg også ind på andre parametre, der har betydning for dine placeringer.

Ønsker du mere viden om, hvad en SEO analyse indeholder, så kontakt mig. Det er helt gratis og uforpligtende at indhente et tilbud på analysearbejdet.

Spørgsmål og svar

Hvad er en SEO analyse?

En SEO analyse er, som navnet antyder, en analyse af din SEO.

Pointen med denne analyse er dels at vurdere, hvordan din hjemmeside performer i dag, og dels at vurdere, hvilke ting der kan forbedres.

SEO analyser kan variere meget i omfang, men vil typisk inkludere analyser af både søgeord, interne links, linkprofil, mobilvenlighed og meget mere. Personligt er jeg meget grundig i mit analysearbejde, hvorfor jeg kommer hele vejen rundt og formår at belyse de udfordringer og muligheder, der har størst betydning for, hvordan du kommer til at klare dig i søgemaskinerne. På baggrund af SEO analysen er det muligt at sætte gang i en række tiltag, der vil fremme dine rankings.

Hvad koster en SEO analyse?

Jeg kan desværre ikke tilbyde dig en gratis SEO analyse. Til gengæld kan jeg tilbyde dig et 100 % gratis og uforpligtende tilbud. Er du nysgerrig på, hvad en professionel analyse af din SEO koster, så kontakt mig. Så sørger jeg for, at der lander et attraktivt tilbud i din indbakke inden for få dage.

Forskellen på gratis og betalte SEO analyser er typisk, at de gratis analyser helt eller delvist er udarbejdet af en maskine, mens de betalte analyser er mere eller mindre lavet manuelt. Jeg gør brug af en lang række professionelle værktøjer, men du kan stole trygt på, at din kommende SEO analyse er lavet af mig og ikke af en robot.

Hvem bør få lavet en SEO analyse?

I bund og grund vil alle, der har en hjemmeside kunne bruge en SEO analyse.

Jeg udarbejder – og har i årevis udarbejdet – SEO analyser til både små, mellemstore og store virksomheder med vidt forskellige udgangspunkter, budgetter og brancher. En af fordelene ved SEO er, at det er noget, som alle kan drage nytte af at arbejde med. Derfor mener jeg også, at en SEO analyse lige så vel kan være værdifuld for den nyåbnede frisørklinik som den store software-virksomhed.

Mangler du flere gode argumenter for at få lavet en SEO analyse? Så ræk ud til mig og lad os fortsætte dialogen på mail eller telefon. Jeg ser frem til at høre fra dig.

 

Søren Skriver

Digital Marketing Specialist

+10 års erfaring med digital markedsføring.