SEO pris

SEO pris - se priser på SEO

Få et tilbud på din SEO-opgave

SEO priser kan – og vil – variere rigtig meget, alt efter hvilke ydelser man efterspørger, hvor man søger, hvorvidt man vil etablere et kortvarigt eller langvarigt samarbejde osv. osv.

I dag er der et væld af SEO leverandører, hvoraf nogle er mere kompetente, erfarne og pålidelige end andre. Især erfaring og kompetencer er vigtige faktorer, når det kommer til prissætning af søgemaskineoptimering. I denne guide vil du kunne læse meget mere om, hvilke faktorer der har indflydelse på SEO prisen.

Selvom SEO kan være svært at prissætte, så vil du på denne side få et indblik i, hvad jeg tager for mit SEO arbejde. Du vil desuden blive klogere på, hvordan du kan indhente et skræddersyet tilbud på SEO, hvis du skulle have et ønske herom.

Ønsker du at benytte dig af professionel søgemaskineoptimering, og vil du gerne have en bedre fornemmelse af økonomien bag at outsource søgemaskineoptimering? Så fortsæt da læsningen og få stillet din tvivl.

Søren Skriver

Digital Marketing Specialist

+10 års erfaring med digital markedsføring.

SEO optimering pris i Danmark

SEO prisen vil først og fremmest kunne variere fra land til land. Jeg antager dog, at du er interesseret i at kende prisen på dansk søgemaskineoptimering, hvorfor det er dét, jeg vil tage udgangspunkt i, i dette skriv.

Dansk SEO er helt overordnet ikke billigt, men til gengæld er det ofte yderst effektivt. Du vil i princippet godt kunne hyre en udenlandsk konsulent til at tage sig af din danske søgemaskineoptimering, men det er sjældent det mest hensigtsmæssige. Du har alt andet lige bedre forudsætninger for at opnå topplaceringer, hvis du hyrer en SEO konsulent, der er dansk og har mange års erfaring med at optimere danske / dansksprogede hjemmesider.

Danske SEO konsulenter og SEO bureauer skal naturligvis betale dansk skat og dansk moms, hvilket helt naturligt vil påvirke prisen. Trods de højere omkostninger er der mange gode grunde til at vælge en dansk SEO leverandør.

Her er fordelene ved at vælge en dansk SEO leverandør:

 1. Der er ingen sprogbarrierer
 2. Der er mulighed for at holde fysiske møder (hvis nødvendigt)
 3. Leverandøren har typisk stor erfaring med SEO på det danske marked
 4. Der er ingen tidsforskel
 5. … og meget mere!

Brug for en mere konkret SEO optimering pris? Så hop direkte til næste afsnit, hvor jeg afslører min timepris.

Værd at vide om mine SEO priser

SEO priser kan som bekendt variere meget, og det er derfor svært at sætte et konkret tal på det.

Jeg kan dog fortælle, at min timepris lyder på 1.200 kr. ekskl. moms. Der er desuden mulighed for at få rabat ved faste og længerevarende aftaler.

Med en timepris på 1.200 kr. ekskl. moms er jeg hverken den billigste eller dyreste leverandør af SEO. Du opnår altså ikke den laveste SEO pris, hvis du hyrer mig, men til gengæld kan du være helt sikker på, at arbejdet bliver udført ordentligt – med udgangspunkt i over 10 års erfaring.

Hvis du vil have et lille indblik i, hvad mine tidligere og nuværende kunder har sagt om mig og mine ydelser, så skal du klikke her. Her kan du nemlig læse nogle af de mange anbefalinger, der er sendt min vej.

Pris og kvalitet hænger sammen, når vi taler online markedsføring, og det gælder også, når emnet er søgemaskineoptimering. Dette kan du med fordel have in mente, når du vælger SEO leverandør.

SEO kan være gratis, men…

SEO behøves hverken at koste 2.000, 5.000 eller 10.000 kr. om måneden. I princippet kan det være 100 % gratis, men der er selvfølgelig et men….

SEO er kun gratis, hvis du selv varetager alt det tidskrævende og til tider komplicerede arbejde. Dette ér en mulighed, hvis du har både tiden og kompetencerne til at søgemaskineoptimere din hjemmeside. Hvis det kniber med tiden og / eller kompetencerne, så vil det sandsynligvis være bedre at overlade arbejdet til en professionel leverandør.

Din udfordring er at overveje og vurdere, om din værdifulde tid vil være bedst tjent med det ene eller det andet. Er søgemaskineoptimering og online markedsføring generelt ikke din stærke side, så er det måske bedre, at du bruger din tid på noget andet. Er budgettet til det, så kan det give mening at outsource alt det, man ikke selv har kompetencer til at løse.

De typiske udgifter ved gør-det-selv SEO:

 • SEO tools (Ahrefs, Semrush etc.)
 • Tekstforfatning (medmindre du skriver teksterne selv)
 • Linkbuilding (medmindre du er i stand til at bygge links gratis)
 • SEO rådgivning (hvis nødvendigt)
 • SEO plugins (der findes dog også gratis SEO plugins)

Selvom SEO kan være gratis, hvis man vælger gør-det-selv vejen, så er det meget normalt, at man har nogle udgifter til bl.a. tools, plugins og linkbuilding. Inden du lægger en egentlig SEO strategi, kan du med god grund overveje, hvor meget du vil og kan afsætte til SEO. Jo større en investering du er villig til at lave, desto bedre forudsætninger har du for at opnå dine mål, men det er også muligt at komme i gang trods et mindre budget.

Prisen på søgemaskineoptimering afhænger af mange faktorer

Det kan være svært at få oplyst én specifik SEO pris, når man henvender sig til et SEO bureau eller en SEO konsulent.

Årsagen er, at prisen på søgemaskineoptimering afhænger af et væld af forskellige faktorer.

For at skabe en bedre forståelse for, hvorfor søgemaskineoptimering kan være svært at prissætte, vil jeg gerne præsentere dig for de faktorer, der spiller ind. Når du har gennemgået disse faktorer, vil du helt sikkert forstå, hvorfor SEO priserne kan variere en hel del.

Dette afhænger prisen på SEO af:

 • Branche – Først og fremmest har det afgørende betydning, om du opererer i den ene eller anden branche. Det er nemlig en kendsgerning, at nogle brancher byder på en markant hårdere konkurrencesituation end andre. Der er ikke kun direkte konkurrence om kunderne, men også konkurrence om de attraktive placeringer i søgeresultaterne. Der er især hård konkurrence inden for mode, elektronik, legetøj, forbrugslån og gambling. Dermed ikke sagt, at det er umuligt at skabe gode SEO resultater i en branche med hård konkurrence.
 • Målsætning(er) – SEO prisen afhænger også af din(e) målsætning(er). Har du som ambition, at alle dine undersider skal være at finde på side 1 på udvalgte søgeord inden for få måneder, så vil omfanget af arbejdet og prisen herpå bære præg af dette. Jo mere ambitiøse målsætninger du har, desto højere må du forvente, at prisen bliver.
 • Hjemmesidetype – Prisen på SEO afhænger faktisk også af, hvilken type hjemmeside du skal have optimeret. Det er nemlig ikke helt underordnet, om din hjemmeside er en simpel firmahjemmeside med 10-15 undersider, eller om det drejer sig om en kompleks webshop med over 10.000 varenumre. Jeg kan dog hjælpe i alle tilfælde.
 • Egen indsats – Dernæst er det ikke helt uden betydning, hvor meget du selv kan og vil bidrage med. Jo mere af arbejdet du tager på egen kappe, desto lavere bliver prisen. Det kan f.eks. være, at du selv vil stå for produktionen af tekster til din hjemmeside. Allerede der vil der være penge at spare.
 • Hjemmesidens nuværende synlighedsniveau – Hvor synlig din hjemmeside er på nuværende tidspunkt vil også have en vis betydning for prisen. Det er muligt at udføre søgemaskineoptimering på såvel nye som veletablerede hjemmesider, men det er ingen hemmelighed, at det er lettere at arbejde videre på en hjemmeside, der allerede har opnået en vis synlighed.
 • Tidshorisont – Slutteligt er det værd at tage højde for din tidshorisont. SEO er sjældent noget, der kaster resultater af sig de første par uger eller måneder, hvorfor det som udgangspunkt vil være en fordel at have en lang tidshorisont. Har du dog et ønske om at rangere bedre i løbet af kort tid, så vil det have en vis påvirkning på prisen.

Spar penge med et SEO abonnement

Som jeg tidligere har afsløret, så fakturerer jeg 1.200 kr. ekskl. moms i timen for min SEO assistance. I samme ombæring introducerede jeg dig for, at du kunne opnå rabat med et længerevarende SEO samarbejde. Mere om dette nedenfor.

Er det gået op for dig, at SEO skal holdes ved lige, hvis man skal skabe og bevare sine gode placeringer i søgeresultaterne, så ved du nok også godt, hvorfor et SEO abonnement kan være yderst værdifuldt.

Med et fast SEO abonnement vil du kunne få langt mere ud af dine markedsføringskroner. Du får tilbudt en fast månedlig pris, og du vil derfor altid vide nøjagtigt, hvor meget du skal betale for optimeringen. Derved er der ingen risiko for, at det kommer til at løbe løbsk.

SEO er ofte en god investering

SEO er ikke altid, men ofte en god investering.

Kun i ganske få tilfælde vil det ikke give mening at bruge tid og penge på søgemaskineoptimering. Jeg vil med min erfaring antage, at du også vil kunne skabe gode resultater med en helhjertet indsats. Inden du får udarbejdet en personlig SEO pris, kan du selvfølgelig få vurderet, om der reelt er noget at hente for dig og din virksomhed. Bliver der slet ikke søgt på de varer og / eller ydelser, som du sælger i din virksomhed, så er det ikke sikkert, at SEO er værd at prioritere.

SEO – og udgifterne hertil – vil ofte tjene sig selv hjem på sigt. Det er dog ikke ualmindeligt, at der går omkring 6-12 måneder, inden omsætningen overstiger investeringen. Du kan dog glæde dig over, at den søgemaskineoptimering, du udførte for både et, to og fem år siden fortsat vil kunne kaste placeringer og trafik af sig.

SEO ydelser uden binding

Du kender nu min SEO pris (eller rettere sagt min timepris), men hvad med bindingsperioden?

Når du benytter dig af mine SEO ydelser, hvad end det drejer sig om rådgivning, linkbuilding eller noget helt tredje, så bliver du ikke bundet af en lang aftale.

Tegner du et abonnement på SEO, så kan du til hver en tid opsige samarbejdet. Jeg har valgt at køre uden binding, idet jeg kun ønsker tilfredse kunder i min forretning.

Ønsker du et tilbud på SEO uden binding? I så fald er du kommet til den rigtige – send blot en mail for at få beregnet et godt tilbud.

Spørgsmål og svar

Hvad koster SEO?

SEO kan koste fra få hundrede og op til mange tusinde kroner i timen. Hyrer du mig, så betaler du som hovedregel 1.200 kr. ekskl. moms i timen, medmindre du vælger at indgå et længerevarende / fast samarbejde.

SEO prissættes forskelligt fra leverandør til leverandør, men i de fleste tilfælde afhænger prisen på SEO af faktorer som målsætninger, tidshorisont, branche og meget mere.

Har du brug for et konkret tilbud på en SEO ydelse i form af f.eks. en søgeordsanalyse eller reputation management? Så skal du ikke tøve med at skrive til mig.

Kan SEO være for billigt?

Ja, som jeg har nævnt i min guide, så hænger pris og kvalitet typisk sammen, når vi taler søgemaskineoptimering. Det betyder, at kvaliteten typisk er i den lave ende, hvis du vælger en meget billig leverandør. Søgemaskineoptimering af lav kvalitet vil i bedste fald ikke give resultater, men i værste fald kan du tabe en masse placeringer eller måske endda blive smidt ud af indeks, hvis din søgemaskineoptimering bærer præg af spam, overoptimering e.l.

Den dyreste SEO leverandør er ikke nødvendigvis den bedste, men du får langt hen ad vejen, hvad du betaler for, når det kommer til SEO.

Hvem skal overveje at bruge penge på SEO?

Mange – ja, faktisk stort set alle – bør overveje at bruge penge på SEO.

Driver du en virksomhed, og har du en hjemmeside, hvor du gør opmærksom på din forretning og dine varer, så skal du sørge for at synliggøre og markedsføre denne hjemmeside. Det kan du f.eks. gøre gennem SEO, hvor målsætningen er, at din hjemmeside skal fremgå i toppen af søgeresultaterne, når der bliver søgt efter dine varer eller ydelser.

Vil du have endnu flere potentielle kunder ind på din hjemmeside, så gør du klogt i at tænke i søgemaskineoptimering. Du vil nemlig kunne målrette denne form for markedsføring med udgangspunkt i specifikke søgeord og søgefraser. Er du ikke klar over, hvilke søgeord og søgefraser dine potentielle kunder bruger, så skal du læse denne guide om søgeordsanalyser.

Søren Skriver

Digital Marketing Specialist

+10 års erfaring med digital markedsføring.