Få hjælp og sparring

Relevante buskaber hvor som helst ved hjælp af SMS markedsføring

Med SMS markedsføring har du en direkte adgang til din målgruppes telefon. Send relevante, værdifulde og konverterende budskaber - som bliver set!

Få hjælp til SMS markedsføring

SMS’er – eller også kendt som tekstbeskeder – hører fortiden til, eller gør de nu også det? Det er en realitet, at der ikke bliver sendt lige så mange SMS’er, som der gjorde for blot 10 år siden, men det ændrer ikke på det faktum, at SMS markedsføring kan være en yderst effektiv markedsføringsform.

Hvad end din målgruppe gør brug af gammeldags mobiltelefoner eller fancy smartphones, så vil du kunne kommunikere til dem via SMS, og den mulighed bør du gribe. Den typiske forbruger har altid sin telefon i nærheden, hvad end forbrugeren befinder sig derhjemme, på jobbet eller i træningscentret. Dette er i sig selv en god grund til at kommunikere via SMS.

SMS markedsføring kan ikke nødvendigvis erstatte andre kanaler som SEO, Google Ads og e-mail marketing, men det kan være et godt supplement – og SMS markedsføring bør være en del af din virksomheds marketingmix.

Vil du gerne vide mere om, hvad der gør SMS markedsføring så attraktivt for næsten enhver virksomhed, så læs videre.

Søren Skriver

Digital Marketing Specialist

+10 års erfaring med digital markedsføring.

SMS markedsføring virker stadig – og det virker godt!

SMS markedsføring praktiseres ikke i lige så høj grad som tidligere, hvilket er en skam, da min erfaring viser, at denne form for markedsføring stadig virker, og gribes det rigtigt an, så kan det virke rigtig godt. Overvej derfor lige en ekstra gang, om det ikke kunne give mening for din virksomhed at eksperimentere med markedsføring via SMS. Du kan trods alt komme ud med vigtige budskaber til potentielle kunder på en hurtig og direkte måde.

SMS markedsføring kan ikke blot bruges til at promovere gode tilbud med henblik på at skabe salg og omsætning. Det kan også bruges til at sende bekræftelser og opfølgninger, hvilket kan være med til at skabe en bedre kundeoplevelse. SMS markedsføring kan med andre ord skabe både kundeloyalitet, brand awareness, omsætning og meget mere.

Jeg kan hjælpe dig med at nå din målgruppe gennem SMS marketing

SMS markedsføring virker, som nævnt i forrige afsnit, fortsat rigtig godt, men skal markedsføringen være så effektiv som muligt, så er det naturligvis ikke helt underordnet, hvordan alt fra opsætning til segmentering og effektmåling gribes an.

Kunsten er nemlig ikke blot at komme ud med de rigtige budskaber. Budskaberne skal også sendes ud på de rigtige tidspunkter, og de skal sendes ud til de rigtige personer. Dette kræver, at man kender sin målgruppe rigtig godt, og at man forstår sig på målgruppens brugeradfærd og præferencer.

Jeg har arbejdet med SMS marketing i mange år og vil derfor også kunne hjælpe dig og din virksomhed godt i gang. Kontakt mig og hør mere om, hvad jeg kan gøre for dig.

Derfor skal du arbejde med SMS markedsføring

I dag findes der så mange markedsføringskanaler og markedsføringsformer, at det kan være svært at vurdere, hvad der er værd at bruge ressourcer på, og hvad der ikke er ressourcerne værd. SMS markedsføring er i den anledning et godt eksempel på en form for markedsføring, der i langt de fleste tilfælde vil give et rigtig godt afkast. Nedenfor vil jeg introducere dig for nogle af de fordele, der kan være ved at arbejde med SMS markedsføring.

Her er nogle af fordelene:

  1. Åbningsraten er generelt meget høj – For at skabe brand awareness, salg og omsætning kræver det først og fremmest, at din målgruppe ser dine budskaber. I dette tilfælde kræver det, at din målgruppe åbner og læser dine SMS’er. Til dette kan jeg fortælle, at åbningsraten for SMS’er er tårnhøj. Faktisk ligger åbningsraten for tekstbeskeder på omkring 98 %. Det er en meget høj åbningsrate sammenlignet med åbningsraten ved e-mail marketing, hvor åbningsraten nærmest ligger på en fjerdedel eller en femtedel af dette.
  2. Det kan være et godt supplement til anden markedsføring – Den ene form for markedsføring behøver ikke at udelukke den anden. Faktisk skaber man ofte de bedste resultater, hvis man kombinerer flere markedsføringsformer. Det viser al min erfaring. Det kan f.eks. være yderst effektivt at kombinere SMS markedsføring med e-mail markedsføring eller for den sags skyld med messebesøg eller sociale medier. Du kan f.eks. sende SMS’er til de af dine subscribers, der ikke reagerer på dine e-mails.
  3. Der er rig mulighed for at automatisere markedsføringen – I dag kan rigtig meget markedsføring automatiseres i større eller mindre grad, og SMS markedsføring er ingen undtagelse. Du kan f.eks. automatisk udsende tekstbeskeder på baggrund af handlinger i din webshop, i dit nyhedsbrev eller noget helt tredje. Lægger kunden en ordre i din webshop, kan du f.eks. sende en SMS ud med info om, at kundens ordre er modtaget, og at de bestilte varer snart vil blive pakket og sendt afsted. SMS-bekræftelser af bestillinger er også meget udbredt inden for flere servicefag – f.eks. er der mange frisører, tandlæger og læger, der gør brug af dette.
  4. SMS-beskeder betragtes som mere personlige og troværdige – SMS markedsføring er også en god kanal, idet tekstbeskeder generelt betragtes som personlige og troværdige, også når tekstbeskederne kommer fra virksomheder. Det kan måske hænge sammen med, at den typiske forbruger ikke modtager ret mange SMS’er i løbet af en dag. I stedet modtager de fleste mange e-mails, og derfor vil dine budskaber hurtigt kunne drukne i mængden, hvis du udelukkende anvender e-mail markedsføring.
  5. Det er en relativ billig markedsføringskanal – Det er svært at sætte nogle nøjagtige tal på, hvad det koster at markedsføre sig via SMS. Generelt vil jeg dog mene, at SMS markedsføring er en billig markedsføringsform. Du betaler typisk X øre pr. SMS, og disse udgifter vil hurtigt kunne tjenes hjem, hvis opsætningen og segmenteringen er grebet korrekt an.

SMS’er kan også bruges til bekræftelser og opfølgninger (og meget andet)

Jeg har allerede været kort inde på dette i et af de tidligere afsnit, men lad os dykke lidt længere ned i, hvilke muligheder der er inden for kommunikation og markedsføring via SMS. Det er nemlig vigtigt at forstå, at SMS markedsføring ikke kun kan bruges til at promovere tilbud, rabatkoder, medlemsdage m.v.

Remindere: SMS markedsføring kan f.eks. bruges til at sende remindere til sine kunder. Dette kan være rigtig værdifuldt for især servicevirksomheder, idet disse remindere kan bevirke, at færre kunder udebliver, fordi de har glemt deres tidsbestilling. Er du f.eks. massør, negletekniker, psykolog eller noget helt fjerde inden for servicebranchen, så kan du sende en SMS til din kunde en dag eller to, før at kunden har en tid hos dig. Der er to fordele ved at gøre det – færre kunder udebliver, og kunderne værdsætter, at du sender en påmindelse (i en travl hverdag kan man jo hurtigt komme til at glemme aftaler).

Opfølgninger: SMS markedsføring kan også anvendes til opfølgninger. Det kan f.eks. være, at en kunde har lagt varer i kurven på din webshop uden at gennemføre købet (abandoned cart). I dette tilfælde kan du kommunikere ud til kunden, at hvis der er spørgsmål eller problemer, er kundeservice kun ét opkald eller én mail væk. Det kan også være, at en person har vist interesse for dit kursus, men endnu ikke har tilmeldt sig kurset – i dette tilfælde kan du følge op via SMS. Gør du det på den rigtige måde, vil det snarere blive opfattet som god service end som aggressiv markedsføring.

Nyheder: SMS markedsføring kan også bruges til at gøre opmærksom på f.eks. nyheder. Du kan f.eks. kommunikere ud til dine stamkunder, at din forretning holder lukket i juleferien, eller at din forretning skifter adresse om to måneder.

Hvad end du har planer om at bruge SMS markedsføring på den ene eller anden måde, så byder jeg gerne ind med min viden og knowhow på området. Jeg kommer desuden gerne med forslag til, hvilke SMS marketing platforme der er de bedste til formålet.

Spørgsmål og svar

Er SMS markedsføring lovligt?

Ja, SMS markedsføring er lovligt, hvis modtageren har givet samtykke til at blive kontaktet via SMS. Det er derfor alfa og omega, at du får indhentet dette samtykke, inden du begynder at promovere dine produkter og services via tekstbeskeder. Endvidere skal det være nemt for modtageren at tilbagekalde samtykket. Sidstnævnte kan du håndtere ved at inkludere et afmeldingslink i alle de tekstbeskeder, du sender ud til dine modtagere.

Det er muligt at indhente permissions til SMS markedsføring på mange forskellige måder. Ønsker du input til, hvordan du gør dette på den mest effektive og lovlige måde, så hiv fat i mig.

Hvem bør arbejde med markedsføring via SMS?

SMS markedsføring kan bruges af både B2B- og B2C-virksomheder, og det virker rigtig godt inden for de fleste brancher. Denne form for markedsføring fungerer bl.a. rigtig godt for e-commerce forretninger og servicevirksomheder, men andre typer af virksomheder vil også kunne løfte deres omsætning, kundetilfredshed og brandgenkendelighed gennem denne kanal.

SMS marketing kan bruges på mange forskellige måder, eksempelvis til promovering af tilbud, opfølgninger og bekræftelser, og derfor er det meget tænkeligt, at det også vil kunne skabe værdi for din virksomhed at bruge denne markedsføringskanal.

Søren Skriver

Digital Marketing Specialist

+10 års erfaring med digital markedsføring.