Annoncering på video

YouTube Annoncering - en af de mest undervurderede marketingkanaler

Vil I være synlige på YouTube? Lad mig hjælpe jer i gang med at skabe de første salg/leads.

Få hjælp

Er I nysgerigge på YouTube?

Vil du gerne nå ud med dine budskaber til endnu flere mennesker, så vil YouTube annoncering være et absolut must. 

Du kan med rette betragte YouTube som dit kæmpestore udstillingsvindue, hvor du kan gøre opmærksom på dit brand, dine produkter og services og meget mere. Der er stort set ingen grænser for, hvor mange potentielle kunder du kan komme ud til ved at annoncere via YouTube.

YouTube er med sine omkring 2 milliarder brugere en yderst attraktiv og spændende markedsføringskanal. Vil du gerne i gang med at annoncere her, men er du i tvivl om, hvordan du skal gribe alt fra videoproduktion og valg af målgruppe til tracking an, så kommer jeg dig gerne til undsætning.

Få hjælp til at få komme i gang med YouTube-annoncering og den efterfølgende optimering af annonceringen.

Søren Skriver

Digital Marketing Specialist

+10 års erfaring med digital markedsføring.

Styrk dit brand og skab konverteringer med annoncering på verdens største videoplatform

Værdien af et godt brand bør aldrig undervurderes.

Jo flere der kender dit brand, og jo mere positive forbrugerne er omkring dit brand, desto bedre forudsætninger har du for at drive en sund forretning med masser af kunder i butikken.

YouTube annoncering er fantastisk til branding, hvorfor annonceringstypen bør fange din interesse, hvis du drømmer om at opbygge et stort og populært brand. Der er nemlig ikke meget annoncering, der er lige så effektivt til at skabe brand awareness som videoannoncering. Foruden brand awareness er der rig mulighed for at skabe både trafik til din hjemmeside og forskellige konverteringer (salg, download, tilmelding etc.).

Med YouTube annoncering kan du ramme din målgruppe med stor præcision. Modsat meget anden videoannoncering, så er det med udgangspunkt i forskellige data (f.eks. køn, demografi og interesse) muligt at bestemme, hvem der skal se dine annoncer. Disse attraktive målretningsmuligheder ville du f.eks. ikke have, hvis du skulle annoncere via tv.

Sammen finder vi nøglen til succesfuld YouTube annoncering

Hvad er nøglen til succes med YouTube annoncering?

Det findes der ikke noget kort og konkret svar på, men efter at have arbejdet med annonceringsformen i mange år har jeg opbygget en masse værdifuld viden og knowhow. Jeg har erfaret, at det med fængende videoer i høj kvalitet, velovervejet målretning og løbende optimering er muligt at opnå stor, værdifuld og ikke mindst billig eksponering via denne kanal.

Du kender din virksomhed og dit brand bedre end nogen anden. Dét kombineret med min store ekspertise inden for YouTube annoncering skaber grobund for et yderst vellykket samarbejde. I fællesskab kan vi knække koden til at skabe mærkbare resultater via videoannoncering. Dén mulighed kan du med fordel gribe, hvis du har store ambitioner med din virksomhed og gerne vil have mest muligt ud af dine annoncekroner.

YouTube annoncering kan gribes an på en verden af forskellige måder. I fællesskab finder vi den strategi og de metoder, der giver bedst mening for din forretning med afsæt i individuelle forhold som branche, målgruppe, budget og meget mere.

Jeg hjælper i det daglige rigtig mange forskellige virksomheder fordelt på forskellige brancher og størrelser og vil derfor også kunne hjælpe dig med din annoncering, hvad end du beskæftiger dig med detailbranchen, bilbranchen, frisørbranchen, byggebranchen eller en helt femte branche.

YouTube annonceringstyper

Inden for YouTube annoncering findes der en række forskellige annonceformater.

Helt overordnet er der tale om henholdsvis In-stream og In-display annoncer.

Der er fordele og ulemper ved både In-stream og In-display annoncering, hvorfor valget mellem de to formater kan være svært. Heldigvis er det ikke nødvendigt at skulle vælge den ene fra. I mange tilfælde vil det være oplagt at bruge begge annonceformater. Alligevel er det værd at kende til forskellen på de to annonceformater.

Kort og godt om de to annonceringstyper:

 • YouTube In-stream = reklamevideoer, der vises i forbindelse med afspilning af en video (før, under eller efter)
 • YouTube In-display = fremhævede reklamevideoer i YouTubes søgeresultater

Vil du blive klogere på de to formater, så fortsæt læsningen.

YouTube In-stream annoncer

YouTube In-stream annoncer er uden tvivl dem, der løber med størst opmærksomhed. Det er nemlig de annoncer, som brugerne bliver præsenteret for inden, under eller efter afspilningen af en video. Nogle af disse annoncer kan skippes efter få sekunder, mens andre skal ses til ende.

En af de helt store fordele ved In-stream annoncer er, at du kun betaler for annonceringen, hvis brugeren viser engagement.

Ved annoncer på over 30 sekunder gælder det, at brugeren skal se mindst 30 sekunder, før det koster noget for dig som annoncør. Ved annoncer på under 30 sekunder betaler du kun, hvis brugeren ser hele reklamen. Viser det sig, at annoncen ikke er relevant for den givne bruger, og skipper brugeren derfor videoen, så betaler du ikke for visningen.

Selvom du kun betaler, hvis brugeren ser størstedelen eller hele din video, så har du al mulig god grund til at skabe noget godt indhold, som taler til den valgte målgruppe. Det er især vigtigt med en god indledning, så risikoen for, at brugeren skipper annoncen mindskes.

Fordele ved YouTube In-stream annoncer:

 1. De fungerer godt til branding
 2. Du betaler kun for annonceringen, hvis brugeren engagerer sig
 3. Du kan gøre din annoncering mere personlig (videoer siger mere end 1.000 ord og billeder)

YouTube In-display annoncer

YouTube In-display annoncer kan også være fremragende til at øge kendskabsgraden og skabe forskellige konverteringer. In-display annoncer er de annoncer, du bliver præsenteret for i YouTubes søgeresultater og som relaterede videoer.

Denne form for annoncering er søgeordsbaseret, hvilket giver dig mulighed for at definere din målgruppe ud fra dine vigtigste søgeord. Sælger du f.eks. værktøj og materialer, så kan du angive, at din annonce skal vises, når der søges på f.eks. byg selv sofa, valg af sav, bygge skur i haven m.v. I disse tilfælde vil det være sandsynligt, at brugeren kunne have interesse i at købe værktøj og materialer til det planlagte gør-det-selv projekt.

Ligesom det gør sig gældende for In-stream annoncering, så betaler du også kun for engagement, når det kommer til In-display annoncering. Brugeren skal typisk klikke sig ind på din annoncevideo eller gå direkte til dit website, før det udløser en konvertering.

Fordele ved YouTube In-display annoncer:

 1. Du betaler kun, hvis brugeren klikker på din annonce / annoncevideo
 2. Du kan målrette din annoncering ud fra relevante søgeord
 3. Du kan få vist dine annoncer i både søgeresultaterne og sammen med relaterede videoer

Gratis annoncering via egne videoer

YouTube annoncering koster under normale omstændigheder penge. Der findes dog mindst én mulighed for at annoncere gratis via YouTube. Den mulighed vil jeg præsentere dig for i dette afsnit.

Ved at oprette din egen kanal vil du kunne brande din virksomhed og skabe konverteringer helt gratis. Det kræver bare, at du skaber fængende og brugbart indhold, som brugerne har lyst til at interagere med.

Det er både nemt, hurtigt og gratis at oprette en YouTube kanal, så ligger du inde med en masse gode videoidéer, der vil kunne skabe positiv opmærksomhed omkring dit brand, så tag da affære. Inden du kaster dig ud i det, bør du sætte dig ned og lægge en strategi for, hvad du ønsker at udgive på kanalen, og hvilket mål du har med det.

Disse spørgsmål skal du besvare, inden du starter en kanal:

 • Hvilke målgrupper ønsker du at komme ud til?
 • Hvilke budskaber ønsker du at videreformidle?
 • Hvordan vil du promovere dine videoer?
 • Hvem skal stå for videoproduktionen?

Det er en kendsgerning, at YouTube rangerer videoer efter to hovedfaktorer – henholdsvis relevans og popularitet. Derfor er det alfa og omega, at du formår at producere og uploade content, som brugerne finder relevant og brugbart.

Skal jeg hjælpe dig i gang med din egen YouTube kanal? Så kontakt mig for en dialog.

Annoncering på YouTube er forbundet med mange fordele

YouTube annoncering er naturligvis ikke blevet en af virksomhedernes foretrukne annonceringsformer uden grund.

Videoannoncering byder på nogle helt unikke fordele, som du ikke nødvendigvis får med andre annonceringsformer. En af de helt store fordele handler om den attraktive afregningsmodel, som er med til at sikre dig meget billig eksponering.

Jeg finder det bl.a. relevant at fremhæve følgende fordele ved annonceringsformen:

 1. Fordelagtig afregningsmodel (billig eksponering)
 2. Du kan målrette dine annoncer med høj præcision
 3. Glimrende integration med Google Analytics (mål effekten og resultaterne)

#1 Fordelagtig afregningsmodel (udsigt til billig eksponering)

YouTube annoncering er ikke blot yderst effektivt og fleksibelt. Det er også en billig form for (video)annoncering. Sammenlignet med bl.a. tv-reklamer og biografreklamer vil du typisk få mange flere visninger for samme budget.

YouTube er trods de mange gode dokumenterede resultater en af de billigste platforme at markedsføre sig på. Det skyldes, at afregningsmodellen er meget fordelagtig for dig som annoncør. Sådan som afregningsmodellen er bygget op, vil du kunne få en masse billige, og i enkelte tilfælde gratis, visninger. Du betaler nemlig kun for din annoncering, hvis brugeren ser enten mindst 30 sekunder af din video, eller hvis brugeren ser videoen til ende – alt efter videoens længde. Derfor er der tale om omkostningseffektiv markedsføring.

Er billig (eller sågar gratis) eksponering sød musik i dine ører, så skal du i gang med at annoncere på YouTube.

#2 Du kan målrette dine annoncer med høj præcision

YouTube annoncering byder på rigtig mange spændende målretningsmuligheder. Der kan nemlig skrues på en lang række målretningskriterier – lige fra emner og demografi til interesser og remarketing.

Ovenstående betyder, at du kan målrette din annoncering med høj præcision. Ved at gå i dybden med de forskellige målretningskriterier vil du kunne sikre dig, at dine annoncer kun bliver vist til personer, der er gode kandidater til at blive faste kunder hos dig.

Hvor mange og hvilke målretningsmuligheder du har afhænger selvfølgelig af, hvilket annonceformat du vælger.

Dine videoannoncer kan målrettes med udgangspunkt i følgende data:

 • Køn
 • Alder
 • Demografi
 • Interessegrupper
 • Udvalgte videoer
 • Udvalgte kanaler
 • Specifikke søgeord
 • Brugere, der tidligere har besøgt din hjemmeside
 • Brugere, der tidligere har besøgt din konkurrents hjemmeside
 • Og meget mere!

#3 God integration mellem Google Analytics og YouTube

Det skal være nemt og overskueligt at måle effekten og resultaterne af ens annoncering. Derfor er det glædeligt, at der er en rigtig god integration mellem YouTube og Google Analytics. Den gode integration hænger selvfølgelig sammen med, at YouTube er ejet af Google.

Som annoncør får du indsigt i rigtig mange spændende data. Det er data, som du kan bruge til at måle effekten af dine annoncer og til at optimere dine annoncer med henblik på at skabe et endnu bedre resultat. Der er med afsæt i disse data rig mulighed for at skalere sin indsats, hvis det giver mening.

Disse metrics kan du få indsigt i:

 • Antal visninger
 • Visningstid
 • Antal klik til dit website
 • Antal konverteringer på dit website (ordrer, tilmeldinger til nyhedsbrev, downloads etc.)
 • Gennemsnitspris pr. konvertering
 • Og meget mere!

YouTube annoncering pris

Hvad koster det at annoncere på YouTube?

Du ved, at det er billigt at annoncere via YouTube, men du vil måske gerne have en endnu bedre idé om, hvad det reelt koster. Desværre er det ikke muligt at oplyse generelle YouTube annoncering priser, da priserne ikke er generelle. Prisen afhænger af mange forskellige faktorer, heriblandt af branchen.

Jeg kan dog afsløre, at du ikke nødvendigvis skal have et stort budget for at komme i gang med YouTube annoncering. Ifølge YouTube Ads starter de fleste virksomheder med et minimumsbudget på 65 kr. om dagen til videoannoncering.

Af følgende grund vil langt de fleste virksomheder – såvel store som små – kunne annoncere på verdens største videoplatform.

Og som sagt; der er også mulighed for at annoncere gratis på YouTube – via din egen virksomhedskanal.

 

Gode tips til større succes med markedsføring via YouTube

YouTube annoncering er både billigt, effektivt og fleksibelt, men skal du gøre annonceringen så profitabel som muligt, så skal du holde tungen lige i munden.

Der er nemlig ingen garanti for, at dine videoannoncer rent faktisk har den ønskede effekt. Det kræver nemlig under alle omstændigheder, at der er lagt tid og energi i at få lavet noget godt indhold, og at der er blevet valgt de rigtige målgruppekriterier.

Herunder får du nogle gode tips til at annoncere på YouTube:

 1. Lav en overordnet strategi og en handlingsplan
 2. Skab indhold, som dine potentielle kunder har lyst til at interagere med
 3. Vær personlig i din kommunikation
 4. Fang brugernes opmærksomhed fra første sekund
 5. Definér din målgruppe (så du kommer ud til de rigtige personer)
 6. Hav ikke nødvendigvis salg som dit primære mål (videoannoncering er mere oplagt til at skabe brand awareness)
 7. Fremhæv dine vigtigste USP’er (Unique Selling Point)
 8. Forbind Google Analytics og YouTube (track effekten og mål resultaterne)
 9. Eksperimentér med forskellige annonceformater (så du får en idé om, hvad der fungerer bedst for dig og din forretning)
 10. Få professionel hjælp til opsætning og optimering af videoannoncer

Vil du vide mere?

Kunne du godt tænke dig at styrke din markedsføring og løfte din forretning med YouTube annoncering? Og kan du se idéen i at hyre en specialist til at håndtere annonceringen?

Så skal du være meget velkommen til at række ud efter min hjælp. Med målrettede og velproducerede annoncer er jeg sikker på, at vi kan indfri dine ambitioner med din annoncering.

Jeg vil bl.a. kunne hjælpe med følgende:

 • Udarbejdelse af en overordnet strategi og handlingsplan
 • Definering af målsætninger
 • Idéer til videoannoncer
 • Videoproduktion
 • Definering og valg af målgrupper
 • Løbende optimering og justeringer af kampagner
 • Måling og rapportering af resultater
 • Og meget mere!

Kontakt mig for at høre mere om, hvordan jeg kan hjælpe dig til succes med YouTube annoncering.

Søren Skriver

Digital Marketing Specialist

+10 års erfaring med digital markedsføring.