Få hjælp og sparring

Display-annoncering giver et bredere kendskab til jeres virksomhed

Opnå maksimal eksponering og branding med Googles Display-annoncering.

Få hjælp til Display-annoncering

Digital marketing spænder bredt og kan gribes an vidt forskelligt.

Display annoncering er noget af det, du med fordel kan benytte dig af, hvis du ønsker at opnå maksimal eksponering og branding af din virksomhed.

Med annonceringsformen kan du komme bredt ud med dit budskab – selv med et lavt budget. Din virksomhed bliver synlig dér, hvor dine potentielle kunder færdes, og du har derigennem mulighed for dels at øge kendskabet til din virksomhed, ligesom du vil kunne skabe trafik til din hjemmeside.

Ligesom det gør sig gældende for Googles øvrige annonceformater, så har du med Google Display annoncering mulighed for at ramme specifikke målgrupper. Med korrekt opsætning og målretning af kampagner vil du kunne omdanne potentielle kunder til loyale kunder i din forretning.

Vil du vide mere om display annoncering eller også kendt som bannerannoncering? Så læs hele guiden eller kontakt mig for en uforpligtende dialog.

Søren Skriver

Digital Marketing Specialist

+10 års erfaring med digital markedsføring.

Sæt gang i væksten gennem Google Display annoncering

Der skal markedsføring til for at skabe omsætning og vækst – vel at mærke målrettet og effektiv markedsføring.

Google Display annoncering er i den anledning værd at stifte bekendtskab med, da mulighederne for at øge kendskabsgraden, omsætningen og væksten er mange og gode.

Der er delte holdninger til bannerannoncer blandt såvel forretningsdrivende som forbrugere. Nogle vil finde dem både irrelevante og irriterende, men faktum er, at bannerannoncering virker – og det virker godt!

Bannerannoncering via Googles displaynetværk er for dig, der har en målsætning om…

 • At sælge mere
 • At øge kendskabet til din virksomhed
 • At interagere med såvel tidligere som nuværende kunder
 • At gøre opmærksom på nye varer eller ydelser
 • At opbygge et troværdigt brand
 • At få så meget ud af dine annoncekroner som muligt

I næste afsnit vil jeg gøre dig lidt klogere på, hvordan jeg kan hjælpe dig med at vækste din forretning ved hjælp af display annoncering.

Jeg hjælper dig med at få det maksimale ud af dit annoncebudget

Google Display annoncering kan være yderst effektivt og rentabelt, men det forudsætter selvfølgelig, at det hele håndteres korrekt. Er du i tvivl om, hvordan du skal komme i gang, og hvilke knapper du skal skrue på, så bør du søge professionel hjælp. Her vil jeg naturligvis kunne hjælpe.

Helt overordnet kan jeg hjælpe dig med at få fuldt udbytte ud af dit annoncebudget. Hvad end målet er at øge virksomhedens kendskabsgrad, at gøre opmærksom på dine nye services, at genvinde tidligere kunder eller noget helt fjerde, så kan jeg lægge en strategi, der fungerer for netop din virksomhed.

Display annoncering er lige så meget tilegnet B2B virksomheder som B2C virksomheder, så jeg vil naturligvis kunne hjælpe med at vækste din forretning, uanset om du sælger til private forbrugere og / eller erhverv.

Hvad er display annoncering?

Display annoncering er en annonceringsform, der giver dig mulighed for visuelt at reklamere for din virksomhed og dine produkter på en lang række websites, apps og sociale medier.

Det vil typisk være bannerannoncer, men der kan også være tale om tekstannoncer eller små videoer. Det er i alle tilfælde en oplagt mulighed for at komme ud med sine budskaber til bestemte målgrupper på tværs af velbesøgte websites og andre medier.

Google Display annoncer skiller sig ud fra traditionelle Google Ads annoncer ved, at der reklameres på eksterne hjemmesider i stedet for via Googles egen platform. Med display annoncering har du en helt unik mulighed for at være synlig på over tre millioner websites på verdensplan. Kunsten er at vælge de helt rigtige medier med afsæt i din målgruppe. Fortsæt læsningen for at blive klogere på Googles enorme displaynetværk. Jeg kommer nemlig mere ind på dette lidt senere i guiden.

Definitionen på en god displayannonce

Der findes både gode og dårlige displayannoncer. De gode annoncer performer typisk rigtig godt og tilfører masser af værdi til din forretning, mens de dårlige annoncer blot er en unødvendig udgift, idet annoncerne ikke performer.

Du er naturligvis ikke interesseret i at spilde en masse annoncekroner, hvorfor du antageligvis vil finde stor værdi i at få skabt nogle gode displayannoncer. Spørgsmålet er så bare, hvad der gør en displayannonce god. Jeg har beskæftiget mig med display annoncering i mange år og har derfor opbygget en stor viden omkring, hvad der fungerer godt.

I stedet for at komme med en længere redegørelse for, hvad der kendetegner en god displayannonce, så vil jeg i punktform fortælle dig, hvad du skal gøre for at skabe den perfekte annonce til display annoncering.

Sådan skabes den perfekte displayannonce:

 1. Skab responsive annoncer (så dine annoncer står knivskarpt på både smartphones, tablets og computere)
 2. Udarbejd annoncer i forskellige formater (der findes over 20 forskellige formater)
 3. Brug altid billeder og videoer i den højest mulige opløsning
 4. Skriv gode overskrifter og tekster (vær kortfattet og præcis)
 5. Fremhæv dine USP’er (gratis fragt, tilfredshedsgaranti eller noget helt tredje)
 6. Din annonce skal opfordre til handling (CTA)
 7. Henvis til en relevant og veloptimeret landingsside
 8. Afprøv forskellige budskaber og se, hvad der fungerer bedst (splittests)

Det er ikke nødvendigvis svært at skabe værdiskabende annoncer til display annoncering, men det kræver ikke desto mindre en smule ekspertise og knowhow. Skal jeg hjælpe dig med at optimere dine displayannoncer, så de kommer til at performe endnu bedre? Så tøv ikke med at tage kontakt til mig.

Øg konverteringen markant med remarketing

Display annoncering giver nogle fremragende muligheder for remarketing. Kort og godt handler det om at målrette dine annoncer mod tidligere besøgende og / eller kunder.

Det er en kendsgerning, at rigtig mange brugere besøger et website uden at udføre den ønskede handling, hvad end du ønsker at opnå et salg, et download eller noget helt tredje. Over 9 ud af 10 brugere forlader et website uden at udføre den ønskede handling, men de har ved at besøge din hjemmeside udvist en form for interesse, hvorfor det vil være oplagt at markedsføre sig til nogle af disse brugere (og potentielle kunder).

Det er som sagt ikke sikkert, at dine besøgende køber ved første besøg, men måske gør de det ved andet eller tredje besøg. Med remarketing vil du kunne huske dine potentielle kunder på, at du findes, og at du har nogle rigtig interessante produkter.

Google Display Remarketing er løsningen for dig, der ønsker at omdanne endnu flere tidligere besøgende til kunder. Du kan f.eks. vælge, at dine annoncer skal vises til brugere, der tidligere har lagt en vare i kurven i din webshop uden at gennemføre bestillingen.

Her er fordelene ved remarketing via Google Display:

 1. Skab fantastiske konverteringsrater for din annoncering
 2. Du når ud til købelystne brugere med dit budskab
 3. Der er udsigt til en bedre ROAS (Return on Ad Spend)
 4. Du slipper for at skyde med spredehagl (idet markedsføringen bliver målrettet)

Målretning af kampagner

Med display annoncering vil du kunne nå rigtig bredt ud, hvilket dog ikke er ensbetydende med, at du ikke kan målrette annoncerne til specifikke målgrupper. Faktisk er der rig mulighed for at vælge, hvem der skal eksponeres for dine budskaber.

Når du skal i gang med display annoncering bør du sætte dig ind i alle de mange gode målretningsmuligheder. Helt overordnet er der bl.a. mulighed for følgende:

 • Målretning efter målgruppe (demografi, tilsvarende målgrupper, remarketing m.v.)
 • Indholdsmålretning (emner m.v.)
 • Enhedsmålretning (smartphones, tablets og computere)

Via custom intent vil du kunne skabe din egen målgruppe. Målgruppen kan f.eks. være en gruppe af brugere, der har besøgt en specifik URL. Det kan være din egen hjemmeside, men det kan også være, at du ønsker at nå ud til brugere, der har besøgt en af dine konkurrenter. Det er en helt lovlig (og yderst effektiv) måde at stjæle kunder fra konkurrenterne.

Jo bedre du er til at målrette dine kampagner, desto mere vil du få ud af din annoncering. Derfor er det altafgørende, at du bruger tid på den vigtige målretning.

Målretning af displayannoncer hører til blandt mine specialer, så dette vil jeg naturligvis kunne hjælpe dig med.

Fordele ved display annoncering

Google Display annoncering er ikke længere nogen ny annonceringsform, men annonceringsformen har bestemt sin berettigelse.

I hvert fald kan adskillige tusinde virksomheder nikke genkendende til, at denne form for annoncering er yderst effektiv.

Du er sandsynligvis allerede at finde i søgeresultaterne via både de betalte annoncer og de organiske søgeresultater, men vil du også nå ud med dine budskaber til brugere på andre websites, så skal du have gang i din display annoncering.

I de kommende afsnit vil jeg fremhæve de vigtigste fordele ved display annoncering ifølge mig.

#1 Du kan målrette dine annoncer mod flere millioner websites og apps

Ønsker du at annoncere på flere forskellige websites, så skal du ikke nødvendigvis lave en aftale med hvert enkelt medie. Ikke nok med, at det kan være tidskrævende at skulle lave aftaler med flere forskellige medier, så kan det også være dyrt at annoncere direkte på store og velrenommerede websites. Denne bekymring har du ikke, hvis du benytter dig af Google Display annoncering.

Via Googles displaynetværk vil du potentielt set kunne nå ud til over 90 % af verdens internetbrugere. Google samarbejder pt. med over tre millioner websites og 650.000 apps.

#2 Kom ud med dine budskaber på en visuel måde – og engagér brugerne

Din ambition med din annoncering er sandsynligvis at engagere brugerne på den ene eller anden måde.

For at kunne opnå det ønskede engagement skal du skabe noget indhold i form af f.eks. et banner eller en video, der rent faktisk fanger brugernes interesse. Derudover skal du ved hjælp af fængende tekst og CTA-knapper få brugerne til at klikke sig ind på dit website.

Display annoncering handler dog ikke kun om at skabe trafik og omsætning. Det handler også om at skabe genkendelighed til dit brand. Det er der rig mulighed for at gøre ved hjælp af kreative annoncer, hvor du med bl.a. dit logo og dit brands farver kan skabe yderst værdifuld genkendelighed.

#3 Du kan tilpasse din annoncering ud fra mange vigtige parametre

Google Display byder – ligesom Googles øvrige annonceringsformer – på rigtig gode tilpasningsmuligheder. Med andre ord vil du ret nøjagtigt kunne bestemme, hvem der skal præsenteres for dine bannerannoncer.

Annonceringen kan bl.a. tilpasses ud fra køn, alder, geografi, demografi, tidspunkt, interesser og meget, meget mere. Og som vi tidligere har nævnt, så kan du ramme tidligere besøgende via remarketing.

Værd at vide om Googles displaynetværk

Google Displaynetværket er et netværk bestående af mere end tre millioner websites og 650.000 apps.

Der er tale om websites og apps, der alle bruger Google AdSense til at vise annoncer. Annoncørerne består af såvel nyhedsmedier som blogs og fora.

Via Google Displaynetværket (GDN) har du altså mulighed for at få vist dine annoncer på en verden af forskellige websites. Sælger du f.eks. måltidskasser via internettet, så kan du angive, at du gerne vil have vist dine annoncer på websites omhandlende mad. Dem er der mange tusinde af, hvorfor du vil kunne nå bredt ud.

Efterhånden er mange af de helt store medier en del af GDN. Det gælder bl.a. velbesøgte websites som tv2.dk, dba.dk, ekstrabladet.dk, bt.dk og jyllands-posten.dk. Mange af dine potentielle kunder besøger sandsynligvis en eller flere af disse hjemmesider hver dag, hvorfor du kan vinde mange kunder ved at være synlig på disse sider.

Få kompetent hjælp til din display annoncering

Vil du også gerne opnå billig og effektiv eksponering via Google Display, men mangler du lige det sidste skub for at komme i gang? Så kan du med god grund tage mig med på råd.

Jeg tilbyder ikke kun rådgivning og sparring, når det kommer til display annoncering. Jeg tager mig også gerne af det praktiske arbejde – lige fra det grafiske arbejde til den løbende optimering af kampagnerne.

Ønsker du lidt mere viden om, hvad jeg konkret kan gøre for din forretning, så læs med herunder, hvor jeg har listet nogle af mine ydelser op:

 • Idégenerering og udarbejdelse af flotte visuelle annoncer
 • Målretning af kampagner (f.eks. remarketing)
 • Optimering af landingssider
 • Udvælgelse af websites og apps fra Googles displaynetværk (GDN)
 • Løbende rapportering

Med andre ord kommer jeg hele vejen rundt og vil derfor kunne varetage din displayannoncering helt eller delvist.

Du kan række ud efter mig, hvad end du driver en større eller mindre virksomhed inden for den ene eller anden branche. Min erfaring er, at langt de fleste vil kunne gøre deres annoncering profitabel med Google Display annoncering. Det gælder alt lige fra selvstændige frisører og ejendomsmæglere til store webshops og velrenommerede koncerner.

Søren Skriver

Digital Marketing Specialist

+10 års erfaring med digital markedsføring.