Få hjælp og sparring

Klaviyo - revolutionerende e-mail platform for webshops

Klaviyo har gjort sig stærkt bemærket blandt et hav af e-mail marketing systemer. Det er nemlig en fantastisk, hvis ikke den bedste, e-mail platform for webshops. Nyd godt af innovative og eksklusive features, som skaber relevans, interesse og handling hos din målgruppe.

Få hjælp til Klaviyo

Er du på udkig efter et velfungerende og brugervenligt e-mail marketing system til din webshop, så går du måske med tankerne om at bruge Klaviyo. Denne tanke er god, idet der er rigtig mange fordele ved Klaviyo for især e-commerce forretninger. Klaviyo betragter sig selv som en Email & SMS Marketing Automation Platform – dette er i sig selv ret sigende for, hvad du kan forvente dig af platformen. Via Klaviyo kan du nemlig omdanne potentielle kunder til loyale kunder ved at sende relevante e-mails og SMS’er til målgruppen.

Klaviyo er i dag et af de mest populære værktøjer til marketing automation med deres flere end 265.000 brugere. En stor del af brugerne består af webshops, men andre virksomheder har også opdaget værdien af Klaviyo og deres mange funktioner og integrationer.

Har du brug for at vide mere om Klaviyo, før du kan tage stilling til, om denne platform matcher dine ønsker og præferencer, så læs videre. Jeg gennemgår nemlig det hele sammen med dig.

Søren Skriver

Digital Marketing Specialist

+10 års erfaring med digital markedsføring.

Klaviyo er – måske – det ultimative e-mail marketing system til e-commerce

Der findes rigtig mange platforme til e-mail marketing og marketing automation, så hvad er det lige, der gør Klaviyo til noget særligt? Klaviyo skiller sig ud fra mængden på flere forskellige parametre. Klaviyo er ikke mindst kendt for at være særligt velegnet til e-commerce forretninger.

Klaviyo spiller glimrende sammen med en lang række e-handelsplatforme som Shopify og WooCommerce, og det er helt sikkert en af grundene til, at Klaviyo er det foretrukne valg hos mange webshops.

Klaviyo er ganske vist lidt mere avanceret end de fleste andre systemer til e-mail marketing og marketing automation, men formår du at bruge alle de funktioner og integrationer, der giver mening for netop din forretning, så kan der virkelig skabes værdi gennem Klaviyo. Det tager tid at lære alle mulighederne i Klaviyo at kende, men du behøver selvfølgelig ikke at varetage det hele selv. Læs mere i næste afsnit.

Jeg tilbyder kompetent hjælp til Klaviyo

Som beskrevet i forrige afsnit, så er Klaviyo et avanceret system til e-mail marketing og marketing automation, og derfor vil der helt naturligt gå noget tid, inden man mestrer brugen af værktøjet. Mangler du netop erfaring og knowhow mht. brug af Klaviyo, så kan du hyre mig ind. Jeg har mange års erfaring med Klaviyo, så jeg vil også kunne hjælpe dig med alt fra import af kontakter, segmentering, integration med dit e-handelssystem og analyse af data til optimering af kampagner og opsætning af landingssider.

Jeg byder også gerne ind, hvis du har brug for en faglig vurdering af, om Klaviyo er den rette platform for din virksomhed, eller om der findes bedre alternativer – det kunne eksempelvis være MailChimp eller ActiveCampaign. Lidt senere i guiden vil jeg netop sammenligne Klaviyo og MailChimp, der er nogle af de førende e-mail marketing og marketing automation platforme.

Hvad er Klaviyo?

Klaviyo er som bekendt en marketing automation platform, der giver dig mulighed for at personliggøre din markedsføring og kommunikation via e-mail og / eller SMS.

Som bruger af Klaviyo får du adgang til et fantastisk stykke software, der gør databaseret markedsføring let som en leg. I skrivende stund har Klaviyo over 265.000 brugere fordelt på flere end 80 lande. Et af disse lande er Danmark.

Sammenlignet med f.eks. MailChimp, så er Klaviyo fortsat en relativ ny spiller – virksomheden blev nemlig grundlagt i 2012, og det gør det bestemt ikke mindre imponerende, at Klaviyo i dag er det foretrukne valg af marketing automation platform blandt rigtig mange virksomheder.

Rejsen for Klaviyo er først lige begyndt, og du kan derfor glæde dig til at dykke ned i endnu flere funktioner og integrationer i fremtiden. Personligt forventer jeg også at bruge Klaviyo om fem og 10 år, hvis det høje niveau fastholdes.

Men er Klaviyo et bedre alternativ end MailChimp? Dette skal vi dykke ned i, i næste afsnit.

Klaviyo vs MailChimp: Hvilken platform er bedst?

Klaviyo og MailChimp er to platforme, der på mange parametre minder om hinanden. Det er tilmed nogle af de førende systemer inden for e-mail marketing og marketing automation. Derfor er det ikke så besynderligt, at mange forretningsdrivende netop er i tvivl om, hvorvidt de skal vælge den ene eller anden udbyder.

Jeg gør brug af både Klaviyo og MailChimp, og jeg har ikke en personlig favorit, men jeg vil gerne præsentere dig for, hvilke forskelle der er på de to platforme. Måske kan det gøre dig klogere på, hvilken platform der er den rette for dig og din virksomhed.

Brugervenlighed: MailChimp vil i de flestes øjne være lidt mere brugervenligt end Klaviyo. Det gælder ikke mindst, når det drejer sig om at designe kampagner og opsætte basale automatiseringer. Klaviyo er på visse parametre en lidt mere avanceret platform, men formår du at mestre de mere avancerede funktioner, så kan Klaviyo vise sig at skabe større værdi end MailChimp.

Ratings: Men hvilken platform er så den bedste bedømt på ratings? Hvis vi kigger forbi Trustpilot.com, så klarer Klaviyo sig markant bedre end MailChimp. Klaviyo har fået tildelt 3,5 ud af 5 stjerner i gennemsnit, mens MailChimp må give sig til takke med 1,5 ud af 5 stjerner i gennemsnit. Er du nysgerrig på, hvad nuværende og tidligere brugere af henholdsvis Klaviyo og MailChimp har at sige om de to systemer, så besøg Trustpilot.com.

Integrationer: Både MailChimp og Klaviyo byder på flere hundrede integrationer, så uanset om du vælger den ene eller anden platform, så kan du gøre brug af mange integrationer. Klaviyo har bl.a. integrationer med Shopify, WooCommerce, Facebook og Magento. Mange af de samme integrationer går igen hos MailChimp, men der er forskel på, hvor godt integrationerne fungerer. Til e-commerce forretninger vil Klaviyo typisk være at foretrække – denne platform taler nemlig ekstraordinært godt sammen med bl.a. Shopify, WooCommerce og Magento, der hører til blandt nogle af de mest populære e-handelsplatforme. Glæd dig bl.a. til at opleve de mange integrationsmuligheder via API. Klaviyos åbne API muliggør, at du kan kreere direkte integrationer med stort set alle systemer.

Priser: Jeg har også kigget lidt nærmere på priserne hos henholdsvis MailChimp og Klaviyo. Begge platforme byder på flere forskellige planer til forskellige virksomhedsstørrelser og til forskellige behov. Derfor er det svært at sige noget definitivt om, hvilken platform der er billigst. Mit indtryk er dog, at MailChimp er billigst til at starte med, men når modtagerlisten begynder at blive stor, så kan Klaviyo være et mere budgetvenligt valg. Klaviyo har desuden en mere simpel prisstruktur end MailChimp.

Fremhævede fordele ved Klaviyo

Mangler du flere gode argumenter for at vælge Klaviyo? I så fald skal du ikke tøve med at fortsætte læsningen. Jeg vil nemlig fremhæve en række fordele ved Klaviyo.

Her er nogle af fordelene ved Klaviyo:

  1. Du kan designe kampagner uden at være teknisk anlagt – Du behøver ikke at være programmør eller på anden vis have tekniske kompetencer for at kunne opsætte og designe kampagner via Klaviyo. Klaviyo tilbyder nemlig e-mail skabeloner med en brugervenlig visuel builder. Det gør det nemt og hurtigt at opsætte smukke e-mails – e-mails, der fanger øjet og konverterer.
  2. Platformen byder på gode muligheder for segmentering – Klaviyo byder dernæst på formidabel segmentering. Med de mange data, der indsamles om dine permissions, er der mulighed for at danne segmenter, der gør det muligt at skabe en mere personlig kommunikation. Du kan f.eks. segmentere dine permissions ud fra, om de har tilmeldt sig dit nyhedsbrev via en popup, via checkout eller noget helt tredje. Muligheden for at kreere dynamiske segmenter på baggrund af data er mange – og gode – i Klaviyo.
  3. Det er gratis for mindre virksomheder – Klaviyo er en gratis platform indtil et vist limit. Driver du en mindre virksomhed med få permissions, så vil du kunne bruge platformen helt omkostningsfrit i starten. Grænsen for hvor mange kontakter man kan sende e-mails til gratis er dog lavere hos Klaviyo end hos MailChimp.
  4. Platformen leverer unik kunde- og dataindsigt – Klaviyo har stor fokus på kunde- og dataindsigt, og det mærker man tydeligt, når man bruger systemet. Via systemet kan du nemlig blive meget klogere på dine kunders adfærdsrejse, og med denne viden i bagagen kan du for alvor løfte din forretning til et nyt niveau.
  5. Du kan sammenligne dine resultater med konkurrenternes – Som noget ret nyt hos Klaviyo, så er det muligt at sammenligne sine nøglemetrics med konkurrenternes (virksomheder inden for samme branche). På den måde kan du få et indblik i, hvordan du klarer det i forhold til konkurrenterne, og du vil få input til, hvad du kan gøre bedre. Der måles på mange relevante metrics som klik- og åbningsrate. Jeg refererer selvfølgelig til systemets nye benchmarking tool. Dette tool må du ikke snyde dig selv for at bruge.

Spørgsmål og svar om Klaviyo

Hvad koster Klaviyo?

Klaviyo er gratis for små virksomheder med få permissions. For lidt større virksomheder vil prisen bl.a. afhænge af, hvor mange kontakter man har, og hvor mange e-mails man har brug for at sende på månedlig basis. Via platformen kan du beregne prisen ved at indtaste, hvor mange kontakter du har på nuværende tidspunkt. Er du tilfreds med prisen, kan du oprette dig med det samme.

Er Klaviyo kun for webshops?

Nej, det er ingen hemmelighed, at Klaviyo har bedst fat i e-commerce forretningerne, men systemet vil også kunne bruges af andre virksomheder. Driver du ikke en webshop, men føler du dig alligevel draget af de mange funktioner og integrationer, der tilbydes via Klaviyo, så giv systemet en chance. Måske er der et match.

Søren Skriver

Digital Marketing Specialist

+10 års erfaring med digital markedsføring.