Få lagt en professionel strategi

SEO strategi

Skal I have hjælp til en SEO strategi, som I enten selv udfører eller får hjælp til.

Få hjælp til en SEO strategi

SEO kan være vejen til rigtig mange nye kunder, men for at blive mere synlig i søgeresultaterne har man brug for en professionel og langsigtet strategi.

Du har sandsynligvis en vis viden om søgemaskineoptimering, men har du ikke arbejdet med disciplinen på et strategisk niveau, så er der heldigvis hjælp at hente.

SEO strategier findes i rigtig mange former og størrelser. Nogle analyser er meget forsimplede og ukonkrete, mens andre er mere dybdegående og detaljerede. Er du interesseret i at skabe markante resultater med søgemaskineoptimering, og ved du i den anledning, hvor vigtigt det er at have en reel strategi, så kan og vil jeg rigtig gerne hjælpe dig med at få udviklet en SEO strategi, der ved korrekt eksekvering vil komme til at give mange topplaceringer.

Hvad indebærer en SEO strategi? Hvorfor er det en god idé at arbejde med søgemaskineoptimering på et strategisk niveau? Hvor skal jeg starte? Du vil få besvaret disse og et hav af andre relevante spørgsmål i denne guide.

Søren Skriver

Digital Marketing Specialist

+10 års erfaring med digital markedsføring.

Opnå mere synlighed i søgeresultaterne ved at arbejde strategisk med SEO

I princippet kan man godt arbejde med søgemaskineoptimering uden på forhånd at have udviklet en strategi.

Typisk vil man dog arbejde i blinde, og man risikerer at begå en masse unødvendige fejl, hvis man ikke har en egentlig strategi at læne sig op ad. Dette er naturligvis ikke det bedste udgangspunkt, hvis ens mål netop er at rangere bedre i søgeresultaterne.

Hvis du er bekendt med, hvor mange af dine potentielle kunder, der søger efter dine varer og / eller ydelser via søgemaskinerne, så ved du også, hvor stort potentialet er, når vi taler søgemaskineoptimering. Topplaceringer på de mest centrale søgeord inden for din branche vil med sikkerhed give dig rigtig mange nye kunder og en markant højere omsætning.

Topplaceringer er ofte noget, som man er nødt til kun at drømme om, hvis man ikke er villig til at bruge energi på at få udviklet den uundværlige SEO strategi. Er du ikke villig til at lade dine drømme forblive drømme, så gå direkte til næste afsnit.

Få udviklet en professionel SEO strategi

Siden du er landet på denne side, er du næppe i tvivl om, hvorvidt det giver mening at få udviklet en SEO strategi.

Da du i sin tid stiftede din virksomhed, havde du på forhånd helt sikkert gjort dig nogle tanker om, hvordan du ville bære dig ad med at etablere en sund og god forretning. Måske havde du sågar sat dig nogle mål, lavet en handlingsplan og udarbejdet et budget. Noget af det samme gør sig gældende, når det kommer til SEO strategien.

Under alle omstændigheder er det en god idé at gøre sig nogle grundige overvejelser, inden man går i gang med at arbejde målrettet med søgemaskineoptimering. SEO strategien belyser, hvordan du skal bære dig ad med at indfri de mål, du har sat dig. Der er ingen garanti for topplaceringer, blot fordi man får udviklet en SEO strategi, men chancen for succes er ikke desto mindre større, hvis der er gjort nogle strategiske overvejelser.

Jeg vil gerne give dig et godt tilbud på en professionel SEO strategi, der er skræddersyet til din virksomhed. Kontakt mig på mail eller telefon ved interesse.

Derfor skal du prioritere at få udarbejdet en SEO strategi

SEO strategier tjener naturligvis kun et formål, hvis de er udviklet ordentligt, og hvis de tager udgangspunkt i de enkelte virksomheder.

Der findes nemlig ikke én strategi, der vil fungere for alle virksomheder, idet der skal tages højde for individuelle faktorer som branche, budget, mål, konkurrence og meget mere.

Som virksomhedsejer bør du ikke kun prioritere det praktiske arbejde med søgemaskineoptimering. Du bør også prioritere at få lavet en god SEO strategi. Dette er som bekendt noget, jeg kan hjælpe dig med. Nedenfor skal jeg nok fortælle dig, hvorfor det er klogt at få udarbejdet en professionel strategi.

Derfor er det værd at prioritere:

  1. Du får instrukser i, hvordan du skal gribe din søgemaskineoptimering an – Med en smule viden om søgemaskineoptimering har du nok en idé om, hvilke tiltag der fungerer, men mangler du en mere konkret handlingsplan, så kan det være en rigtig god idé at få udviklet en SEO strategi. Så får du nemlig en helt ny og værdifuld viden om, hvilke tiltag du bør arbejde med for at opnå bedre placeringer i søgeresultaterne.
  2. Du får lettere ved at outsource hele eller dele af din SEO – Hvis du ved, at du skal arbejde med f.eks. billedoptimering, hastighedsoptimering og ekstern linkbuilding, så vil du meget nemmere kunne outsource en eller flere af tingene. I handlingsplanen vil der være beskrevet, hvordan du skal gøre, og så kan du nemt forklare en SEO ekspert, hvad du ønsker hjælp til.
  3. Du tvinger dig selv til at sætte mål – Det er altid en rigtig god idé at sætte sig nogle mål for sin søgemaskineoptimering, så man har noget at arbejde hen mod. Det er desværre ikke noget, som ret mange prioriterer, hvilket er en skam, da det er mere motiverende at arbejde med noget, hvis man har sat sig nogle konkrete mål. Når du skal have udviklet en SEO strategi, hvad end du laver den selv eller får en ekspert til det, så bliver du tvunget til at tænke i målsætninger, hvilket er rigtig sundt.

Du kan næsten være helt sikker på, at dine konkurrenters arbejde med søgemaskineoptimering tager udgangspunkt i en SEO strategi, så hvorfor skulle du ikke også prioritere at få udarbejdet en strategi? Hvis du ikke gør dig de fornødne strategiske overvejelser, så risikerer du at forblive nr. 2 eller 3, og det er selvfølgelig ikke i din interesse.

Dette kan en SEO strategi indebære

”SEO strategi – det lyder smart, men hvad indebærer sådan en strategi?”

SEO strategier kan som nævnt variere meget i omfang, men kort og godt er der tale om en overordnet og langsigtet plan for ens søgemaskineoptimering.

SEO ér en langsigtet markedsføringsdisciplin, hvorfor det også giver mening at udarbejde en langsigtet strategi.

Helt overordnet vil en SEO strategi typisk indeholde følgende punkter:

  • Tidshorisont og mål
  • Handlingsplan
  • Tracking og evaluering

Du kan blive meget klogere på de tre punkter i de kommende afsnit, så læs videre.

#1 Tidshorisont og mål

Det giver ikke så meget mening at bruge mange ressourcer på at udarbejde en grundig handlingsplan, hvis man ikke har nogle konkrete mål og en cirka tidshorisont.

Derfor vil det først og fremmest være hensigtsmæssigt at sætte sig ned og overveje, hvad man forventer at få ud af sin søgemaskineoptimering. Når vi taler mål og søgemaskineoptimering, så kan målene defineres på mange forskellige måder. Mere om dette herunder.

Eksempler på mål:

  1. Jeg ønsker mindst 10 topplaceringer inden for X måneder
  2. Jeg ønsker at øge trafikken fra søgemaskinerne med mindst 30 % inden for X måneder
  3. Jeg ønsker, at min hjemmeside er at finde i top 5 på alle mine vigtigste søgeord inden for X måneder

Foruden målene skal du overveje din tidshorisont. I den anledning er det vigtigt, at du er realistisk. SEO giver ikke resultater øjeblikkeligt på samme måde som andre markedsføringsdiscipliner. Faktisk kan der ofte gå mange måneder, før resultaterne kommer til syne. Derfor vil en typisk tidshorisont lyde på mindst 3 måneder, men typisk nærmere omkring 12 måneder.

#2 Handlingsplan

SEO strategien er sat i verden for at give dig et overblik over, hvilken vej du skal gå for at nå dine mål. I den forbindelse vil der blive udarbejdet en handlingsplan, der beskriver, hvilke opgaver der skal løses, hvem der skal varetage opgaverne, og hvor højt opgaverne skal prioriteres.

Handlingsplanen vil selvfølgelig se forskellig ud fra virksomhed til virksomhed. Det er nemlig helt afgørende, om man f.eks. allerede har arbejdet med teknisk SEO og linkbuilding, eller om der er tale om en helt ny hjemmeside, der slet ikke er arbejdet med endnu. I begge tilfælde vil det dog være belejligt at få lavet en SEO strategi.

Handlingsplanen kan f.eks. byde på følgende punkter:

  1. hastighedsoptimeret din hjemmeside
  2. Få rettet alle tekniske fejl (fejl omkring HTML, CSS osv.)
  3. Skriv og udgiv dybdegående tekster (produktbeskrivelser, kategoritekster osv.)
  4. Lav intern linkbuilding (få kædet din side sammen)
  5. Byg links fra eksterne sider
  6. Optimér billederne på din hjemmeside
  7. Udfyld sidetitler og metabeskrivelser (eller optimér dem)

#3 Tracking og evaluering

Det er ikke tilstrækkeligt at spekulere i mål, tidshorisont og handlingsplan. Du er også nødt til at bruge krudt på tracking og evaluering. Pointen er, at du skal følge med i, om effekten af din søgemaskineoptimering er som forventet. Det giver i den anledning mening at overvåge dine rankings. Du kan bl.a. bruge værktøjer som AccuRanker, Ahrefs og Tiny Ranker til at holde øje med dine placeringer i søgeresultaterne.

SEO strategien skal løbende optimeres

Det er vigtigt at understrege, at man ikke bare kan udvikle en strategi og så tro, at strategien forbliver den rigtige mange år ud i fremtiden.

Googles algoritmer ændrer sig hele tiden, hvilket selvfølgelig er noget, du bør tage højde for i dit strategiske arbejde med søgemaskineoptimering. Det er en faktor, jeg vægter højt, når jeg udarbejder SEO strategier, idet det har betydning for, hvilke tiltag der giver mening at bruge ressourcer på.

Du skal kende dine vigtigste søgeord

For at kunne arbejde strategisk med søgemaskineoptimering og for at lave den mest effektive handlingsplan har man naturligvis brug for at kende sine vigtigste keywords.

I den anledning er der kun én vej frem; få lavet en dybdegående søgeordsanalyse.

Du kan helt sikkert godt producere en masse gode tekster om din virksomhed og dine produkter, men formår du ikke at inddrage de rigtige søgeord, så er det ikke sikkert, at din hjemmeside nogensinde vil blive fundet via søgemaskinerne. Det er selvfølgelig ærgerligt, hvis du har brugt både tid og penge på at få produceret hjemmesidetekster. Det er i øvrigt en markant fordel at vide, hvilke keywords ens kunder bruger, når det kommer til linkbuilding. Disse keywords skal nemlig tænkes med i dine linkbuilding tekster og ankertekster.

Spørgsmål og svar

Hvad er en SEO strategi?

En SEO strategi er en strategi for din søgemaskineoptimering, der beskriver, hvordan du skal bære dig ad med at opnå bedre placeringer i søgeresultaterne. På baggrund af grundige strategiske overvejelser kan der udarbejdes en handlingsplan, som du fremadrettet skal tage udgangspunkt i, når du arbejder med søgemaskineoptimering. SEO strategien er altså den helt overordnede og langsigtede plan. En sådan strategi kan med fordel udvikles, inden man påbegynder det egentlige SEO arbejde.

Hvad koster det at få udviklet en SEO strategi?

Det kan være yderst tidskrævende at udvikle en SEO strategi, idet der skal tages højde for rigtig mange faktorer og analyseres mange ting. Og netop tidsforbruget vil helt naturligt have en vis indflydelse på prisen.

Ønsker du en konkurrencedygtig pris på en professionel og overskuelig SEO strategi, så skriv eller ring til mig. Jeg sidder også klar til at besvare dine ubesvarede spørgsmål, hvis du skulle være i tvivl om noget mht. det strategiske arbejde med søgemaskineoptimering.

Hvornår giver det mening at arbejde strategisk med SEO?

Det giver altid mening at arbejde strategisk med SEO. Af samme grund er det værd at hyre en ekspert til at udvikle en SEO strategi.

Hvis søgemaskineoptimering ikke er noget, du har tænkt dig at prioritere i din markedsføring, så giver det selvfølgelig ikke mening at få lavet en strategi. Er søgemaskineoptimering derimod noget, som du forventer at bruge mange ressourcer på, så kan det kun gå for langsomt med at få udviklet en skræddersyet og dedikeret SEO strategi. Spørgsmålet er altså, hvor ambitiøs du er med din søgemaskineoptimering og markedsføring?

Hvornår kan jeg måle effekten af min SEO strategi?

SEO strategien skaber i sig selv ikke resultater, men følger du den dertilhørende handlingsplan, så vil du sandsynligvis opleve, at dine rankings stille og roligt bliver bedre og bedre. Søgemaskineoptimering kan ikke bruges til at skabe her-og-nu resultater, hvorfor du er nødt til at have en tidshorisont på 3-12 måneder som minimum. Hvis dine placeringer slet ikke rykker sig inden for en periode på 3-12 måneder, så er det måske en god idé at få optimeret SEO strategien.

Søren Skriver

Digital Marketing Specialist

+10 års erfaring med digital markedsføring.